chamion schreef:Zout niet in aanraking met gist totdat er goed gemengd is?
Niet te koud water/melk
Niet te heet water/melk
Niet op de tocht
Geen temperatuur verschil tussen kneden en rijzen?
Afgedekt met iets eroverheen (en niet er tegenaan)
Het is zo gedoe, soms zo wisselend. Daarom als mijn mood niet goed is dat het bij mij in de broodbakmachine gaat. Weinig gedoe.
Krentenbrood staat te rijzen. Heb wel 2x zoveel gist was nogal een "zwaar" deeg geworden
Het ruikt wel al verrukkelijk en ik ben nog niet eens aan het bakken
[ [url=m/wReylK.jpg]Afbeelding[/url] ]
Zout gist wel denk ik.... het is (conform recept) direct allemaal gemixt....
Koud of heet water niet, heb lauw gebruikt
Tocht nvt
Kneden en rijzen: ik heb hem na het kneden met heet water in een oven gezet die uit stond! Dus niet zelfde temperatuur. Ik heb er nu ook eentje in de auto staan

Toch zout/gist dan misschien? Hoe doen jullie het mengen? Wanneer voeg je het zout of het gist toe?