Taarten decoreren XIX

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
TinkerTom

Berichten: 4032
Geregistreerd: 08-07-06
Woonplaats: Fijnaart

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-12-11 16:40

Ligt er ook aan welke fondant je hebt, bakels hard van zichzelf al uit en de fondant van de sligro ook...dan heb je geen tylose nodig moet je ze misschien alleen wat langer laten drogen

SabM
Berichten: 1199
Geregistreerd: 13-07-06

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-12-11 17:00

die van funcakes.
blijft redelijk zacht volgens mij.

Wat vinden jullie de lekkerste fondant?

Anoniem

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-12-11 17:07

Update over de blokker keukenmachine.
Ik heb er net succesvol een héérlijke kokoscreme mee stijf geklopt.

Klopt keurig gelijkmatig, zonder stuiven.
Ik ben tevreden :) :j

Dorus

Berichten: 13655
Geregistreerd: 06-04-04

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-12-11 19:14

Funcakes hard per definitie niet uit. Zelfs met tylose wordt het lastig om daar een strik van te maken.
Ik werk normaal met funcakes omdat ik die lekker vind, prettig te verwerken en voor mij het makkelijkste en goedkoopste verkrijgbaar is. Voor strikken en andere dingen heb ik bakels/pettinice in huis. Vind ik persoonlijk niet te vreten, maar ideaal voor strikken.

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-12-11 19:33

Ik werk met Bakels, maar ga binnenkort Satin Ice eens proberen :) .

woldhoeve

Berichten: 1819
Geregistreerd: 17-03-04
Woonplaats: Foxwolde

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-12-11 20:14

Marshmallow fondant vind ik het lekkerste.

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-12-11 21:05

Ik kom eventjes binnenvallen, lees al een hele tijd mee maar ben best trots met het resultaat (en heb hem nog niet in dit topic voorbij zien komen!)
Dus de zogenaamde "whoopies" :)

Afbeelding
Ze smaken een beetje brownie achtig, de koek. Is lekker zacht ook. Vulling is heel zoet, het vult ook verschrikkelijk goed haha.

Ik werk trouwens altijd met Funcakes, vind die heel lekker :) Vooral de framboos, daar kan je gewoon niet vanaf blijven.

prakkie

Berichten: 3386
Geregistreerd: 10-07-01
Woonplaats: Alblasserdam

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-12-11 21:32

Ik gebruikte altijd bakels en nu die van de sligro. Beide vind ik lekker.

Kinke

Berichten: 21161
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 21-12-11 21:37

mooie whoopies Marloes! Ik heb ze een tijdje geleden ook gemaakt, een recept met banaan erin, ze lagen als een baksteen op de maag :)

dancertje

Berichten: 3459
Geregistreerd: 13-12-05
Woonplaats: Waarder

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-12-11 22:35

nou het is niet gelukt het uitsnijden dus het is puzzelen geworden ook mijn eerste keer maar ben tevreden.
Afbeelding

Anoniem

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-12-11 22:39

Ik had vandaag een sneeuwtaart gemaakt.

Viervruchtenjam en botercrèmevulling, bekleed met witte fondant en in het midden een 'gat' van lichtblauw gemeleerde fondant dat een vijvertje voor moest stellen.

Edible silk white pearl (uit m'n hoofd) erop gedust en het zag er echt goed uit! Kan alleen het fototoestel even niet vinden, dus die hebben jullie nog van me tegoed.

Het mooie was dat ik net nog een stukje uit de koelkast haalde en dacht; 'Ohjee, zit allemaal condens op!' :?

Laten we het erop houden dat het er dus goed frosty uitzag _O-

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-12-11 22:43

Rinske schreef:
Ik werk met Bakels, maar ga binnenkort Satin Ice eens proberen :) .

Heb ik laatste taart mee bekleed, ik moet zeggen: al met al best fijn spul :j
Vers uit het emmertje ruikt het nogal..ehh..penetrant, maar als het een tijdje 'gelucht' heeft gaat dat weg.
Het is heerlijk soepel, makkelijk uit te rollen en vooral vrij..ehh..vergevinsgezind zeg maar :D Je kan het heel dun uitrollen en dan scheurt het nog niet gauw en scheurtjes/kreukels zijn heel goed weg te smootheren.
Ook ideaal voor maken van strikken en figuren want het wordt keihard, ook zonder tylose.
Nadeel: ik vind wel dat het vrij snel uitdroogt. Laatst had ik die plooientaart gemaakt en daar ben je toch een poosje mee bezig en toen ging het op de plooien wel vrij gauw 'korrelen'. Dat was wel jammer.

evaac

Berichten: 1062
Geregistreerd: 01-07-11
Woonplaats: amersfoort

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-12-11 22:54

gister maar even cc's gemaakt voor t kerstontbijt/lunch, resultaat:
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

SabM
Berichten: 1199
Geregistreerd: 13-07-06

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-12-11 11:38

oh dus funcakes fondant is geen goed idee voor bv strikken.
Ik ga eens op zoek naar een andere dan...

meggiemeg

Berichten: 12610
Geregistreerd: 08-04-04
Woonplaats: gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-12-11 11:49

HELP!
Ik heb deze cc's gemaakt om te trakteren bij de revalidatie groep waar ik 2x per week train.
Afbeelding
Op zich ben ik redelijk tevreden, die met de aarbei heb ik net als laatste gemaakt.
Nu een kleine 10 minuten later komt er wat helder vocht onder de aarbeien vandaan....
Kan ik daar nog wat aan doen?
Moet om 13.00 uur naar de revalidatie, zou het wel leuk vinden als ze er dan nog redelijk uit zien en niet helemaal zacht door het vocht van denk ik de aardbeien.

Anoniem

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-12-11 12:03

Heb er helaas geen geweldig goede foto van, niet aan gedacht en inmiddels is hij al op, maar dit is mijn sneeuwtaart.

Afbeelding

Hij is niet mooi afgewerkt omdat ik tegen een aantal leerpuntjes aanliep;

- ik was een cakeboard vergeten :+
- ik had net te weinig fondant, daardoor besloot ik eerst het meer uit te snijden en daardoor scheurde (uiteraard!) de fondant.
- ik deed er langer over dan ik had verwacht.

De taart, en vooral het meer heb ik gedust met edible silk :)

Hij was érg lekker :D

Kinke

Berichten: 21161
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 22-12-11 12:04

oei...da's wel logisch he, vers fruit erop vraagt om lekkage ;)
het enige wat ik zo kan bedenken is een laagje 1:1 botercreme onder de aardbei

meggiemeg

Berichten: 12610
Geregistreerd: 08-04-04
Woonplaats: gelderland

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-12-11 12:14

Ik heb de onderkant van de aarbei in icing gedoopt en daarna nog eens in de kokos.
Op de cc waar de aarbei komt te staan ook nog een drupje icing zodat hij op zijn plek blijft.
Het lijkt nu wat minder te worden, de fondant blijft gelukkig stevig..

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-12-11 12:21

Icing is suiker en smelt door vocht van de aarbei

meggiemeg

Berichten: 12610
Geregistreerd: 08-04-04
Woonplaats: gelderland

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-12-11 12:21

Dubbel op lekkage dus.... Nou ja het ziet er gelukkig nog redelijk uit, maar even tekst en uitleg geven als ik ze neer zet

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-12-11 15:19

Lente: een paar tipjes voor je leerpunten :D :

-cakeboard of karton is wel handig ja :+ :D .
-nooit je fondant uitsnijden in vorm voordat je het gaat bekleden. Beter kun je een enorm grote lap gebruiken, hem bekleden, en dan pas afsnijden (het beste gaat dit met een pizzames, zo'n roller). Hoe groter je lap fondant, hoe strakker hij wordt. Minimaal 5cm extra aan de zijkant, maar nog liever 10cm.
-ik weet niet wat er aan de onderkant onder je taart uitloopt? Is dat botercreme? Anders kun je het wat strakker afsmeren met een rechte spatel, waardoor je geen losse flodders krijgt :) . Na het afsmeren kun je hem ook beter een uur in de koelkast zetten zodat de botercreme opstijft, dan kun je hem met het bekleden ook strakker houden.

Volgende keer wordt hij vast strakker :j , van "fouten" kun je leren toch :D ?

Meggiemeg, ze zijn leuk!

Elise_K

Berichten: 3805
Geregistreerd: 27-07-05
Woonplaats: Nijkerkerveen

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-12-11 15:22

Even een vraagje van een totale beginner:

Ik wil een heel simpel boltaartje maken, en zag ik bij de Xenos gekleurde marcepijn liggen. Dit is natuurlijk makkelijker dan zelf mengen enzo :+ Mijn vraag: Kan dit, of is het écht totale bagger??

KozieZ

Berichten: 7756
Geregistreerd: 11-02-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-12-11 15:22

Als jullie mochten kiezen, zou je dan voor een kitchen aid of de kenwood patissier/KM gaan? En waarom natuurlijk :D

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-12-11 15:41

Kitchen Aid is denk ik wel geschikt voor het zwaardere professionele werk, maar ik heb een Patissier, en ik ben er super tevreden mee hoor! :)

Lieziej: het is marsepein, geen marcepijn :P . Die van de Xenos heeft volgens mij niet de juiste verhoudingen, teveel amandelen, waardoor hij te korrelig is om mee te bekleden.

Marjo

Berichten: 38402
Geregistreerd: 04-02-06
Woonplaats: Velaris, City of Starlight

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-12-11 15:44

Zoo vandaag heerlijk wezen shoppen! Ik heb 4 pakjes fondant, vormpjes en een minideegroller! Kan niet wachten tot dat ik ze kan uitproberen :D