Ligt er ook aan welke fondant je hebt, bakels hard van zichzelf al uit en de fondant van de sligro ook...dan heb je geen tylose nodig moet je ze misschien alleen wat langer laten drogen
Funcakes hard per definitie niet uit. Zelfs met tylose wordt het lastig om daar een strik van te maken. Ik werk normaal met funcakes omdat ik die lekker vind, prettig te verwerken en voor mij het makkelijkste en goedkoopste verkrijgbaar is. Voor strikken en andere dingen heb ik bakels/pettinice in huis. Vind ik persoonlijk niet te vreten, maar ideaal voor strikken.
Ik kom eventjes binnenvallen, lees al een hele tijd mee maar ben best trots met het resultaat (en heb hem nog niet in dit topic voorbij zien komen!) Dus de zogenaamde "whoopies"
Ze smaken een beetje brownie achtig, de koek. Is lekker zacht ook. Vulling is heel zoet, het vult ook verschrikkelijk goed haha.
Ik werk trouwens altijd met Funcakes, vind die heel lekker Vooral de framboos, daar kan je gewoon niet vanaf blijven.
Viervruchtenjam en botercrèmevulling, bekleed met witte fondant en in het midden een 'gat' van lichtblauw gemeleerde fondant dat een vijvertje voor moest stellen.
Edible silk white pearl (uit m'n hoofd) erop gedust en het zag er echt goed uit! Kan alleen het fototoestel even niet vinden, dus die hebben jullie nog van me tegoed.
Het mooie was dat ik net nog een stukje uit de koelkast haalde en dacht; 'Ohjee, zit allemaal condens op!'
Laten we het erop houden dat het er dus goed frosty uitzag
MamaMiesje
Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04
Geplaatst: 21-12-11 22:43
Rinske schreef:
Ik werk met Bakels, maar ga binnenkort Satin Ice eens proberen .
Heb ik laatste taart mee bekleed, ik moet zeggen: al met al best fijn spul Vers uit het emmertje ruikt het nogal..ehh..penetrant, maar als het een tijdje 'gelucht' heeft gaat dat weg. Het is heerlijk soepel, makkelijk uit te rollen en vooral vrij..ehh..vergevinsgezind zeg maar Je kan het heel dun uitrollen en dan scheurt het nog niet gauw en scheurtjes/kreukels zijn heel goed weg te smootheren. Ook ideaal voor maken van strikken en figuren want het wordt keihard, ook zonder tylose. Nadeel: ik vind wel dat het vrij snel uitdroogt. Laatst had ik die plooientaart gemaakt en daar ben je toch een poosje mee bezig en toen ging het op de plooien wel vrij gauw 'korrelen'. Dat was wel jammer.
evaac
Berichten: 1062
Geregistreerd: 01-07-11
Woonplaats: amersfoort
Geplaatst: 21-12-11 22:54
gister maar even cc's gemaakt voor t kerstontbijt/lunch, resultaat:
oh dus funcakes fondant is geen goed idee voor bv strikken. Ik ga eens op zoek naar een andere dan...
meggiemeg
Berichten: 12610
Geregistreerd: 08-04-04
Woonplaats: gelderland
Geplaatst: 22-12-11 11:49
HELP! Ik heb deze cc's gemaakt om te trakteren bij de revalidatie groep waar ik 2x per week train. Op zich ben ik redelijk tevreden, die met de aarbei heb ik net als laatste gemaakt. Nu een kleine 10 minuten later komt er wat helder vocht onder de aarbeien vandaan.... Kan ik daar nog wat aan doen? Moet om 13.00 uur naar de revalidatie, zou het wel leuk vinden als ze er dan nog redelijk uit zien en niet helemaal zacht door het vocht van denk ik de aardbeien.
Heb er helaas geen geweldig goede foto van, niet aan gedacht en inmiddels is hij al op, maar dit is mijn sneeuwtaart.
Hij is niet mooi afgewerkt omdat ik tegen een aantal leerpuntjes aanliep;
- ik was een cakeboard vergeten - ik had net te weinig fondant, daardoor besloot ik eerst het meer uit te snijden en daardoor scheurde (uiteraard!) de fondant. - ik deed er langer over dan ik had verwacht.
De taart, en vooral het meer heb ik gedust met edible silk
Hij was érg lekker
Kinke
Berichten: 21161
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel
Geplaatst door de TopicStarter: 22-12-11 12:04
oei...da's wel logisch he, vers fruit erop vraagt om lekkage het enige wat ik zo kan bedenken is een laagje 1:1 botercreme onder de aardbei
Ik heb de onderkant van de aarbei in icing gedoopt en daarna nog eens in de kokos. Op de cc waar de aarbei komt te staan ook nog een drupje icing zodat hij op zijn plek blijft. Het lijkt nu wat minder te worden, de fondant blijft gelukkig stevig..
-cakeboard of karton is wel handig ja . -nooit je fondant uitsnijden in vorm voordat je het gaat bekleden. Beter kun je een enorm grote lap gebruiken, hem bekleden, en dan pas afsnijden (het beste gaat dit met een pizzames, zo'n roller). Hoe groter je lap fondant, hoe strakker hij wordt. Minimaal 5cm extra aan de zijkant, maar nog liever 10cm. -ik weet niet wat er aan de onderkant onder je taart uitloopt? Is dat botercreme? Anders kun je het wat strakker afsmeren met een rechte spatel, waardoor je geen losse flodders krijgt . Na het afsmeren kun je hem ook beter een uur in de koelkast zetten zodat de botercreme opstijft, dan kun je hem met het bekleden ook strakker houden.
Volgende keer wordt hij vast strakker , van "fouten" kun je leren toch ?
Ik wil een heel simpel boltaartje maken, en zag ik bij de Xenos gekleurde marcepijn liggen. Dit is natuurlijk makkelijker dan zelf mengen enzo Mijn vraag: Kan dit, of is het écht totale bagger??
KozieZ
Berichten: 7756
Geregistreerd: 11-02-02
Geplaatst: 22-12-11 15:22
Als jullie mochten kiezen, zou je dan voor een kitchen aid of de kenwood patissier/KM gaan? En waarom natuurlijk
Kitchen Aid is denk ik wel geschikt voor het zwaardere professionele werk, maar ik heb een Patissier, en ik ben er super tevreden mee hoor!
Lieziej: het is marsepein, geen marcepijn . Die van de Xenos heeft volgens mij niet de juiste verhoudingen, teveel amandelen, waardoor hij te korrelig is om mee te bekleden.