Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird
Yasmine schreef:Welkom Eefske!Toevallig geen leuke recepten om te delen?
Ik heb ook op mijn computer een bak-inspiratie-folder, met foto's van leuke cupcake-decoraties, mooie bakfoto's enzo. Vind het geweldig om foto's te maken van mijn producten
Citaat:Mokka-arretjescake
* 250 gram margarine
* 250 gram lichte basterdsuiker
* 2 kopjes sterke koffie
* 1,5 pak theebiscuitjes
* pure chocoladehagelslag
Mix de margarine met de basterdsuiker en voeg hier in beetjes de sterke koffie bij totdat het mengsel als het ware verzadigd is en geen koffie meer opneemt (= ongeveer de helft van de koffie). De koffie moet ongeveer zo sterk zijn dat je per 'kopje water' je een schepje koffie doet (dus ongeveer 2 keer zo sterk als normaal). Zorg dat je niet alle koffie opmaakt (dan heb je te weinig gezet). Vervolgens neem je een bord of dienblad en hierop maak je een laag in koffiegedoopte biscuitjes (een vierkante vorm is het handigst). Deze besmeer je met het margarinemengsel. Dan weer een laag koffiegedoopte biscuitjes, margarinemengsel etc. etc. totdat het mengsel (of de koekjes) op is. Als laatste moet je volledige taart worden afgesmeerd met het mengsel dus zorg dat je daar wat voor overhoudt. Als finishing touch bestrooi je het geheel met een royale laag chocoladehagelslag, ook de zijkantjes.
Het is wel erg machtig dus kleine stukjes zijn voldoende