Taarten Decoreren VII

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
SuSem

Berichten: 4647
Geregistreerd: 24-11-06

Re: Taarten Decoreren VII

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-04-10 21:28

@ DianneF, bij zoetenzo in Deventer kun je leuke workshops volgen :), woon je in Rijssen?

asjemenou

Berichten: 9074
Geregistreerd: 02-05-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-04-10 21:49

ponygekje21 schreef:
Weet iemand ook hoe je bv amandelschaafseltjes etc aan de zijkant/boven op de rand van een vlaai krijgt zodat het blijft zitten? moet dit met iets van eetbare lijm of blijft dit gewoon zitten?

De vlaaien bij bakkers worden eerst afgespoten met afdekgelei, daar blijft het dan aanplakken.
Kun je zelf met bv avrikozenjam doen. :)

xFioon

Berichten: 4898
Geregistreerd: 15-09-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-04-10 22:37

mijn taarten van afgelopen zondag:
(beide ideeen gejat van anderen, sorry :o eerst maar eens uitproberen of ik er wat van bakte ;))

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding (vies bord :=)
deze is helaas niet zo glad, de taart zelf was gaan brokkelen, heb nog redelijk wat gaten opgevuld gekregen met botercreme, maar helaas niet allemaal...

LetsgoKelly

Berichten: 2133
Geregistreerd: 11-08-08
Woonplaats: Asten

Re: Taarten Decoreren VII

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 29-04-10 08:26

Ziet er al goed uit hoor xFioon!

Om het brokkelen van de taart tegen te gaan kun je hem misschien beter een 15min in de vriezer zetten voordat je hem gaat afsmeren :) Helpt goed.

Verder.. alles wordt met sprongen beter als je het weer een keer doet!

Yootha

Berichten: 6530
Geregistreerd: 22-03-01
Woonplaats: Emmer-Compascuum, Drenthe

Re: Taarten Decoreren VII

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-04-10 09:00

Waar kun je mooie Blondplaatjes vinden?

LetsgoKelly

Berichten: 2133
Geregistreerd: 11-08-08
Woonplaats: Asten

Re: Taarten Decoreren VII

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 29-04-10 09:12


Chernique

Berichten: 3661
Geregistreerd: 16-10-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-04-10 09:13

xFioon; ik vind ze goed gelukt hoor :) hihi, alleen een beetje grote biggetjes? :=

Yootha; hmmm geen idee, misschien kun je bij google wat intypen en dan bij 'afbeeldingen' kijken?

Katja

Berichten: 42288
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-04-10 09:21

Ik kan het even niet meer bijhouden na een paar dagen weg maar had nog een foto van de rampentaart beloofd: Afbeelding

Hij was wel lelijk geworden maar ik moet zeggen dat de smaak wel erg goed was.

Chernique

Berichten: 3661
Geregistreerd: 16-10-08

Re: Taarten Decoreren VII

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-04-10 09:56

Haha, ik vind 'm wel schattig! :))

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-04-10 10:17

Mirjamsel schreef:
Ik wil morgen een Koninginnedagtaart gaan maken, maar ik zit nog een beetje met de vulling.
Om het oranje te houden, wil ik iets met sinaasappel doen, maar is Oranjebitter ofzo er lekker doorheen? Wat denken jullie?

Kleur je je BC oranje :D

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-04-10 10:18

LetsgoKelly schreef:
Mooie lillifee taart :j

Ik heb vandaag op mijn paard zijn verjaardag mijn BE rijbewijs gehaald :D *\o/* *\o/* *\o/* *\o/*

Wow gefeliciteerd!! :):)

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Re: Taarten Decoreren VII

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-04-10 10:20

Katja, ziet er niet rampzalig uit hoor :n Leuk!

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Re: Taarten Decoreren VII

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-04-10 10:21

Hey die klustaart komt me bekend voor :D

Leuk gedaan! Tipje, niet afsmeren tot je ondergrond, maar ongeveer een cm daarboven, dan wrijf je je BC of waar je ook mee afsmeert niet er tussenuit :)

1234

Berichten: 11291
Geregistreerd: 27-03-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-04-10 10:22

Hoelang zijn jullie gemiddeld bezig met een taart eigenlijk? :)
Dus gewoon die basis en vulling + afdekken en bekleden met fondant enzo? (alles bij elkaar, inclusief de baktijd enzo)

Want ik wil hem wel vandaag al klaar hebben. Aangezien het voor morgen is, en ik dan waarschijnlijk niet echt tijd heb om hem nog verder af te maken xD
(moet nog beginnen maar moet nog ff mn post bezorgen enzo xD wat wel paar uurtje duurt :o )
Laatst bijgewerkt door 1234 op 29-04-10 10:26, in het totaal 1 keer bewerkt

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-04-10 10:24

Ik voelde me gisteren net een machine :)) Ik had 3 biscuits voor m'n neus, 3x snijden, toen 3x tremperen, 3x vullen met chocopasta, ondertussen aardbeiencrème in de mixer, laag 2 erop, 3xtremperen, 3x vullen, laag erop en 3x afsmeren. Het ging maar door :') Alles in de koelkast en marsepein gaan kleuren.

Daarna lekker een buitenrit gemaakt met m'n paard :D Lang leve de woensdagmiddag vrij :))

En 's avonds 3 keer bekleden achter elkaar. Alledrie in de vriezer gepropt, lang leve een 2e vriezer en nog een vriesvakje in de koelkast :+

Vanavond boetseren :)

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-04-10 10:27

1234 schreef:
Hoelang zijn jullie gemiddeld bezig met een taart eigenlijk? :)
Dus gewoon die basis en vulling + afdekken en bekleden met fondant enzo? (alles bij elkaar, inclusief de baktijd enzo)

Want ik wil hem wel vandaag al klaar hebben. Aangezien het voor morgen is, en ik dan waarschijnlijk niet echt tijd heb om hem nog verder af te maken xD

Baktijd reken ik nooit mee, omdat ik het minstens een dagdeel voor het vullen+bekleden doe en het liefst zelfs een dag eerder.

Maar vullen, afsmeren en bekleden varieert, ongeveer een uur, maar met opstijftijd in de koelkast voor je BC ongeveer 1,5 uur.

Baktijd: 20 minuten mixen, 5 minuten (ruim) om het glad in de vorm te proppen en dan 35 tot 50 minuten oventijd (afhankelijk van het soort biscuit en de maat). Dan 5 minuten op z'n kop in de vorm op een rooster, dan nog op z'n kop ongeveer toch wel minstens een uur om af te koelen op het rooster.

Yootha

Berichten: 6530
Geregistreerd: 22-03-01
Woonplaats: Emmer-Compascuum, Drenthe

Re: Taarten Decoreren VII

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-04-10 10:29

Hoe maak je die aardbeiencreme Mayo?

1234

Berichten: 11291
Geregistreerd: 27-03-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-04-10 10:29

haha okee xD
Nouja eventueel zou ik als het vanavond nog niet af is, morgen nog kunnen bekleden. Maar aangezien het dan koninginnedag is, is dat dan iets chaotischer xD
Als vulling doe ik Aardbeien-yoghurt bavarois , kan dat een dag vantevoren gemaakt worden en in de koelkast bewaard om volgende dag mee te vullen?

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-04-10 10:30

Yootha schreef:
Hoe maak je die aardbeiencreme Mayo?

BC en patidess aardbei :D Wel minder water bij de BC, ipv 200ml doe ik 160 ml en dan aanvullen met patidess.

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-04-10 10:32

1234 schreef:
haha okee xD
Nouja eventueel zou ik als het vanavond nog niet af is, morgen nog kunnen bekleden. Maar aangezien het dan koninginnedag is, is dat dan iets chaotischer xD
Als vulling doe ik Aardbeien-yoghurt bavarois , kan dat een dag vantevoren gemaakt worden en in de koelkast bewaard om volgende dag mee te vullen?

Jahoor, als je niet té lang wacht daarna om te gaan eten. Ik hou voor dat soort vullingen maximaal 3 dagen aan vanaf het vullen gerekend.

Yootha

Berichten: 6530
Geregistreerd: 22-03-01
Woonplaats: Emmer-Compascuum, Drenthe

Re: Taarten Decoreren VII

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-04-10 10:33

Dank je.

1234

Berichten: 11291
Geregistreerd: 27-03-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-04-10 10:35

Ooh ja dat gaat wel lukken, haha denk dat ie morgen wel op komt xD veel visite enzo :P

Maar hmm aardbeiencreme zou ook wel kunnen als vulling, hahah (heb botercreme-mix, en volgens mij ook patidess aardbei meebesteld, hahah )
Kan je ook aardbeien-yoghurtbavarois als vulling en aardbeiencreme als afdeklaag gebruiken? (dus voor de fondant)
Of wordt het dan te zoet?

Begin nu te twijfelen wat ik zal doen :D (moet nog de verdere ingredienten voor de aardbeien-yoghurtbavarois halen, dus alles kan nogxD) weet niet of ik die als vulling zal doen of aardbeiencreme :+
Okeej sorry voor de vele vragen, mwhahah :D

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Re: Taarten Decoreren VII

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-04-10 10:38

Kan wel, wordt wel heel zoet, maar ach :D Afhankelijk ook hoeveel patidess je er doorheen doet is het zoeter of minder zoet.

1234

Berichten: 11291
Geregistreerd: 27-03-05

Re: Taarten Decoreren VII

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-04-10 10:40

hahah xD nouja ik zie wel :P
K ga nu eerst ff de dingen doen die ik moet doen, dan ga ik beginnen aan de taart xD

Exodus

Berichten: 2327
Geregistreerd: 13-09-04
Woonplaats: Bergeijk

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-04-10 10:42

Mayo schreef:
Ik voelde me gisteren net een machine :)) Ik had 3 biscuits voor m'n neus, 3x snijden, toen 3x tremperen, 3x vullen met chocopasta, ondertussen aardbeiencrème in de mixer, laag 2 erop, 3xtremperen, 3x vullen, laag erop en 3x afsmeren. Het ging maar door :') Alles in de koelkast en marsepein gaan kleuren.

Daarna lekker een buitenrit gemaakt met m'n paard :D Lang leve de woensdagmiddag vrij :))

En 's avonds 3 keer bekleden achter elkaar. Alledrie in de vriezer gepropt, lang leve een 2e vriezer en nog een vriesvakje in de koelkast :+

Vanavond boetseren :)


Tremperen?