als er te veel water in het mengsel zit waar je mee afsmeert, kan je fondant smelten.
Patriciavt
Berichten: 11405
Geregistreerd: 16-07-05
Woonplaats: Almere
Geplaatst: 29-06-12 16:14
Wat leuk zeg, die boerderijdieren!!
De Ajax-tiet is ook geweldig
En ik hou van Pip-style!! Dat ga ik ook nog eens doen! Ik vind die uiltjes echt té geweldig
Branka, leuk om te horen als je baksels gelukt zijn
Ik doe vulling met slagroom ook max een dag van tevoren.. En dan 's avonds zo laat mogelijk
Marisje ben benieuwd naar je miljonairs shortbread Edit: ziet er goed uit! En je appeltaart ook
Sinelia wat een geweldig leuk taartje!! Dat vogeltje me volgelhuisje zijn geweldig gelukt!!
Prakkie, bij de biologische winkel hier is de amandelpoeder 11.- incl btw
Lovehorses, afsmeren met banketbakkersroom heb ik nog niet van gehoord Ik doe he altijd met botercreme of ganache
Zo, de dames van de 'workshop' zijn naar huis met hun 3 zelfgemaakte taarten. Was erg gezellig Van mij staan er nu weer macarons te drogen (wil morgen een partij meenemen naar het vrijgezellenfeest wat ik heb)
Gisteravond/nacht (was pas 22.45 uur thuis van werk.. en toen moest ik nog 3 biscuits bakken en een taart vullen en decoreren ) een zwangere-buik-taart gemaakt voor mijn leidinggevende die vandaag voor het laatst was omdat ze dus met zwangerschapsverlof gaat. Vind em best leuk geworden
Straks decoratie maken voor de taart die morgen klaar moet zijn en bezig met bloemen maken voor de bruidstaart van vriendje zijn maat (defensie) zijn vriendin maakt zelf de taart, maar vroeg of ik decoratie wilde maken. Wil ik wel, hoef ik niet te stressen om de taart zelf
oke, kun je bbr wel gebruiken voor vulling van een taart? (waar ook jam in zit?)
branka16
Berichten: 3874
Geregistreerd: 01-04-05
Woonplaats: Coevorden
Geplaatst: 29-06-12 16:16
Prachtige taart patries!!
branka16
Berichten: 3874
Geregistreerd: 01-04-05
Woonplaats: Coevorden
Geplaatst: 29-06-12 16:17
_Loveshorses schreef:
oke, kun je bbr wel gebruiken voor vulling van een taart? (waar ook jam in zit?)
Ik denk het wel
dancertje
Berichten: 3459
Geregistreerd: 13-12-05
Woonplaats: Waarder
Geplaatst: 29-06-12 16:17
leuk geworden je zwangere buik taart en ja das makkelijker als je alleen decoratie hoeft te maken mar ook lastig want je weet nog niet hoe de taart uit ziet en hoeveel versiering je nodig hebt
De bbr van Oetker is heerlijk als vulling, ik maak hem dan met slagroom aan (staat op de verpakking), men noemt het dan Zwitserse room. Is erg lekker in combinatie met een dun laagje jam. Je moet dan sowieso een dijkje spuiten, want dit is nodig voor jam maar ook voor bbr. Je moet altijd afsmeren, anders plakt je fondant/marsepein niet aan de biscuit
oke, dus dan kun je gewoon een dun laagje jam doen en dan een laag bbr er overheen? en een dijkje is toch gewoon een rondje, (zodat ik het zeker goed doe )
Lovehorses als je ff op youtube 'taart vullen en bekleden' intikt, kan je een tutorial bekijken. Het heeft mij heel erg geholpen door vooral veel te lezen en te bekijken, dan heb je beeld bij hoe je denkt dat het moet
Heel erg bedankt voor alle antwoorden van jullie op mijn vragen. (en dat waren er veel! ) Volgende week ga ik aan de slag, en ga een biscuittaart maken met een pip-style tintje. (daarmee bedoel ik, blauwe achtergrond, takjes met bloementjes)
Die doen het eigenlijk altijd goed! (die pip bloesemtakken)
Mijn keuken is bijna af! We hebben alle deurtjes vervangen, want we waren de kleur beu. Hij was donker blauw en is nu hoogglans antraciet. Vind hem echt heel sjiek. Ook heb ik nu 2 hoge kasten meer dan ik had, waarvan 1 helemaal met apothekerslades is gevuld en daar zitten veel bakspullen in. Niet meer alles opgepropt, maar gewoon lekker de plaats Nu alleen de kast boven de koelvries nog en dan nog 2 kastjes boven het aanrecht en hij is klaar!!! Schiet dus op nu Ben er echt blij mee.
Jolien87
Berichten: 17765
Geregistreerd: 27-08-06
Geplaatst: 29-06-12 17:15
Tadaaa, de cupcakes zijn klaar. Komende zaterdag viert mijn oma haar 89e verjaardag, dan mogen de feestelijke cupcakes natuurlijk niet ontbreken
Ik presenteer 'u' mijn tweede cupcake-project: 'Project oma'
Een heleboel 'oma Tine'tjes'
En uiteraard mag iedereen weten hoe 'jong' oma geworden is
Thanks Ik ben er ook wel heel blij mee En dit is het resultaat wanneer je, je oma probeert te boetseren met marsepein: een oma om op te eten:
Ze draagt altijd graag van die losse "gewaden", het liefst met veel turquoise en lila, vandaar ook deze kleuren op de cupcakes
mooney1
Berichten: 1434
Geregistreerd: 20-10-08
Woonplaats: Stellendam
Geplaatst: 29-06-12 20:59
Hier een stille meelezer. Ik wil even mijn bewondering hier uitspreken over jullie creativiteit. Wat zijn jullie ongelofelijk knap zeg. Stuk voor stuk kunstwerkjes zie ik langskomen.Vind dat zo knap als je zo kunt boetseren . Mijn complimenten. Ik breng het niet verder dan een simpele kwarktaart uit de koelkast die ook lekker is uiteraard. Wel heb ik me voorgenomen om ook ooit eens naar een workshop te gaan en het maar gewoon eens te proberen want het lijkt me echt heel gaaf om te doen!!!!!!
Leuke dingen weer hier! Die beestjes zijn superschattig!
Mn stroopwafelcupcakes staan in de oven, zometeen 1 proberen van het beslag wat over was.
ClaudiaHS
Berichten: 8144
Geregistreerd: 12-03-09
Woonplaats: Den Bosch
Geplaatst: 29-06-12 21:09
Leuke CC's Jolien met die omaatjes
Mooie buiktaart Patries, 12cm blanda's en een 20cm?
Voor maandag klein taartje maken, heel simpel met een geprinte foto en wat tekst. En woensdag is mijn man jarig, maar ik weet eigenlijk niks te maken. Denk dat het maar gewoon CC's gaan worden. Heb d'r altijd al zoveel werk aan, aan die verjaardagen...dus geen zin in een mooie taart (en hij vind het ook niet lekker).
Dit zijn de CC's van vorige week, voor de schoolreunie van mijn man. Lekker simpel dus. Had ze al in de bak zitten, toen ik mij opeens bedacht dat ik nog geen foto had gemaakt. En ja, ik maak van al mijn baksels een foto
Iemand vroeg hier welke spuitmondjes aan te schaffen, weet niet meer wie. Maar ik ben heel blij met mijn 2D en 1M van Wilton, voor mooie toeven en voor dropflowers.
Mooney, zou je dat nou wel doen, een workshop? Voor je het weet ben je besmet met het bakvirus hoor
prakkie
Berichten: 3386
Geregistreerd: 10-07-01
Woonplaats: Alblasserdam
Geplaatst: 29-06-12 21:38
Patriciavt schreef:
Prakkie, bij de biologische winkel hier is de amandelpoeder 11.- incl btw
Ik heb geen biologische winkelhier zitten of een ander soort winkel die het voor die prijs verkoopt,dus vandaarmijn tip.Maar super dat het daar nog goedkoper is.
Patriciavt
Berichten: 11405
Geregistreerd: 16-07-05
Woonplaats: Almere
Geplaatst: 29-06-12 21:43
Whaha Jolien, je geboetseerde oma is geweldig Arme oma zonder handen en voeten
Idd Claudia! Heb nog getwijfeld om die grootste blanda mee te nemen van de IKEA, maar heb zo'n vermoeden dat die niet gaar wordt... Althans, wel gaar maar dan zal de buitenkant te droog zijn ofzo Ik weet niet Je cuppies zijn leuk! Mooi hoeft niet altijd helemaal gedetailleerd en uitgebreid te zijn Ik had met mijn verjaardag ook een cc-standaard met cc's op tafel staan. Ideaal, ook geen bende met bordjes en vorkjes
Prakkie helemaal geen natuur/biologische winkel in de buurt?? Jammer, je hebt er echt leuke producten (ook smaakstoffen etc)
Mijn taart hoef pas zondagmiddag klaar te zijn ipv morgenochtend.. Denk dat ik lekker een avondje off neem dan Ben wel toe aan een avondje bankhangen, bijtijds naar bed en morgen aan de freubel *en een vrijgezellenfeest*
Heeft iemand hier een lekker en makkelijk recept voor appelcupcakes? Zeg maar mini appeltaartjes? Dus geen standaard cupcakes met wat stukkies appel er in. Meeste visite is hier gek op mijn zelfgemaakte appeltaart, maar ik wil die nu eens in cc-vorm gaan maken. Denk alleen niet dat het mogelijk is om appeltaartdeeg in een CC vormpje te drukken, of wel? En ik ga een poging doen tot mini kwarktaartjes, ook in CC vorm dus.
Idd Patries, die grootste Blanda is wel heul erg groot. Denk dat die buiktaart dan ook niet mooi was geworden met zo'n grote bol.