Taarten Decoreren XVIII

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Re: Taarten Decoreren XVIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-10-11 21:47

Plakken met poedersuiker water gaat niet!!!!!! Je moet namelijk hele grote klodders maken waar je de lussen als het ware in steekt, zodat ze super vastzitten. Met poedersuikerwater gaat dit absoluut niet lukken.

IngridB
Berichten: 2376
Geregistreerd: 08-03-09
Woonplaats: Terheijden

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-10-11 21:48

Valina schreef:
Rinske schreef:
Ik heb geen probleem bij het oppakken nadat de strik is uitgedroogd. Wel de Royal Icing goed uit laten harden voordat je hem oppakt en op je taart zet.
En ik pak hem ook op met een taartschep, misschien dat dat nog scheelt?


Ehm,... ik wilde hem gaan plakken met poedersuikerwater,...

Is dit hét recept om het te laten mislukken?

Heb nl. geen icing,...
Of kan ik gewoon een willekeurige tube icing gebruiken?

Kan ook met water en poedersuiker, heb ik ook gedaan bij de laatste strik en gaat net zo goed als met icing vind ik :j

IngridB
Berichten: 2376
Geregistreerd: 08-03-09
Woonplaats: Terheijden

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-10-11 21:49

Rinske schreef:
Plakken met poedersuiker water gaat niet!!!!!! Je moet namelijk hele grote klodders maken waar je de lussen als het ware in steekt, zodat ze super vastzitten. Met poedersuikerwater gaat dit absoluut niet lukken.

Bij mij is het toch goed gegaan :j . Heb trouwens geen hele grote klodders gebruikt, maar een beetje aan de lus gedaan
aan beide kanten en toen in elkaar gezet en het zal muurvast :j

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-10-11 21:50

Je kúnt van VEEL poedersuiker en WEINIG water natuurlijk best hele dikke pasta maken, om de strik mee te plakken :j

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Re: Taarten Decoreren XVIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-10-11 21:51

Ja ok, met HEEL veel poedersuiker zou het misschien wel kunnen.

Samantha_

Berichten: 11755
Geregistreerd: 20-12-02

Re: Taarten Decoreren XVIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-10-11 21:56

Ik heb de strik gewoon met eetbare lijm geplakt. Wel wat meer dan normaal. :D

Heb ook wel eens gelezen dat je een dik rondje moet uitsteken, en daar de lussen in duwen.

Valina

Berichten: 2195
Geregistreerd: 02-05-05
Woonplaats: Etten-Leur

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-10-11 09:24

Rinske schreef:
Plakken met poedersuiker water gaat niet!!!!!! Je moet namelijk hele grote klodders maken waar je de lussen als het ware in steekt, zodat ze super vastzitten. Met poedersuikerwater gaat dit absoluut niet lukken.


Maar kan ik hiervoor dan de kant en klare Icing uit zo'n tube gebruiken??

Of bedoel je van die "aanmaak-icing"?

Ik wil liever geen risico lopen, omdat ik geen tijd meer heb om een andere strik te maken dan,...

Dorus

Berichten: 13655
Geregistreerd: 06-04-04

Re: Taarten Decoreren XVIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-10-11 09:33

Met die kant en klare icing uit een tube kom je denk ik een heel eind. Volgens mij is dat wel een redelijk stevige pasta waar je de lussen in kan 'steken'.

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-10-11 10:05

PriscaZ schreef:
denk dat de meeste hier dat wel zullen hebben :D

Nooit O:)

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-10-11 10:07

Falona schreef:
Met die kant en klare icing uit een tube kom je denk ik een heel eind. Volgens mij is dat wel een redelijk stevige pasta waar je de lussen in kan 'steken'.

:n Die hard heel langzaam en slecht uit. Die is meer voor kleine dingetjes plakken of decoreren met de icing zelf.

Valina

Berichten: 2195
Geregistreerd: 02-05-05
Woonplaats: Etten-Leur

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-10-11 10:18

Mayo schreef:
Falona schreef:
Met die kant en klare icing uit een tube kom je denk ik een heel eind. Volgens mij is dat wel een redelijk stevige pasta waar je de lussen in kan 'steken'.

:n Die hard heel langzaam en slecht uit. Die is meer voor kleine dingetjes plakken of decoreren met de icing zelf.


Dan een beetje icing aanmaken? Werkt dat wel? (heb nog nooit met icing gewerkt)

Valina

Berichten: 2195
Geregistreerd: 02-05-05
Woonplaats: Etten-Leur

Re: Taarten Decoreren XVIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-10-11 10:21

Weet je wat ik nou zo lastig vind?

Ik zie nergens tabellen met maatgevingen van hoeveel botercreme je nou nodig hebt voor een bepaalde afmeting vorm.
Of hoeveel vulling (eventueel per laag) je nodig hebt voor een bepaalde vorm.

Ik heb nu bijvoorbeeld een vierkante vorm van 15,5 cm en een ronde van 15,5 cm. in de oven staan.
Als ik daar nu botercreme voor aanmaak (FunCakes: 250 gram boter, 100 gr.mix en 100 gr. poedersuiker), zou ik daar dan mee toekomen?

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Re: Taarten Decoreren XVIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-10-11 10:42

Hangt er vanaf hoeveel je ermee wil doen. Er komt nog 200ml water bij, dus je hebt 650gr product. Daar moet je in principe allebei 1x kunnen vullen en ook kunnen afsmeren.

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Re: Taarten Decoreren XVIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-10-11 10:43

Gewone icing werkt wel, dat hard vrij vlot uit, zeker als je consistentie 2 of 3 gebruikt. Consistentie 1 is te vloeibaar.

Valina

Berichten: 2195
Geregistreerd: 02-05-05
Woonplaats: Etten-Leur

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-10-11 10:45

Mayo schreef:
Hangt er vanaf hoeveel je ermee wil doen. Er komt nog 200ml water bij, dus je hebt 650gr product. Daar moet je in principe allebei 1x kunnen vullen en ook kunnen afsmeren.


Inderdaad 1x vullen en afsmeren per taart.
Ik dacht ook dat ik er nèt mee toe zou moeten kunnen komen.
Ik weet het jullie vanavond te vertellen! ;) :D

Valina

Berichten: 2195
Geregistreerd: 02-05-05
Woonplaats: Etten-Leur

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-10-11 10:47

Mayo schreef:
Gewone icing werkt wel, dat hard vrij vlot uit, zeker als je consistentie 2 of 3 gebruikt. Consistentie 1 is te vloeibaar.


Zou ik dan op tijd zijn als ik de strik (waarvan de lussen nu dus al liggen uit te harden en ik de strik dus pas volgende week in elkaar ga zetten)
op tijd ben als ik de strik de avond voor aflevering in elkaar zet?
Dus dan heeft die icing een nacht om uit te harden.
Dan zou de strik toch niet in elkaar moeten storten,..?

Hoe lang zou een in elkaar gezette strik (met tylose natuurlijk) mooi in model moeten blijven?

Milan_lover

Berichten: 6196
Geregistreerd: 26-10-08
Woonplaats: Witteveen

Re: Taarten Decoreren XVIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-10-11 10:54

Zit hier ziek thuis, dus dat wordt waarschijnlijk nog maar eens een taartje proberen :)

Valina

Berichten: 2195
Geregistreerd: 02-05-05
Woonplaats: Etten-Leur

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-10-11 10:55

Milan_lover schreef:
Zit hier ziek thuis, dus dat wordt waarschijnlijk nog maar eens een taartje proberen :)


Dan ben jij niet heul ziek denk ik?! :P

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-10-11 11:20

Valina schreef:
Mayo schreef:
Gewone icing werkt wel, dat hard vrij vlot uit, zeker als je consistentie 2 of 3 gebruikt. Consistentie 1 is te vloeibaar.


Zou ik dan op tijd zijn als ik de strik (waarvan de lussen nu dus al liggen uit te harden en ik de strik dus pas volgende week in elkaar ga zetten)
op tijd ben als ik de strik de avond voor aflevering in elkaar zet?
Dus dan heeft die icing een nacht om uit te harden.
Dan zou de strik toch niet in elkaar moeten storten,..?

Hoe lang zou een in elkaar gezette strik (met tylose natuurlijk) mooi in model moeten blijven?

Ja hoor, een avond van te voren kan zeker :j . Dan is hij stevig genoeg om te blijven staan. Je lussen zullen kei hard zijn als je ze nu al hebt gemaakt :) . Dus hij zal gewoon heel lang goed en stevig blijven :j .

Valina

Berichten: 2195
Geregistreerd: 02-05-05
Woonplaats: Etten-Leur

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-10-11 11:25

En nu maar hopen dat de "voetjes" vd lussen niet breken, als ik ze op dat rondje wil drukken met icing,.. :+

Kun je met die aanmaak-icing ook wel flinke dotten maken?

Wat een vragen allemaal voor een lussenstrik,.... :o

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Re: Taarten Decoreren XVIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-10-11 11:32

Ja, je moet stevige consistentie maken, en dan kun je met je vingers of een spatel klodders icing op de lussen doen en de lussen plaatsen :j .

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Re: Taarten Decoreren XVIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-10-11 11:35

De bereiding die op de verpakking van royal icing staat is consistentie 3, daar kan je hele flinke dotten mee maken :D Voor een íets soepelere (consistentie 2) drup je er wat water bij. Die hard ook heel goed uit, zeker in een nacht.

Milan_lover

Berichten: 6196
Geregistreerd: 26-10-08
Woonplaats: Witteveen

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-10-11 12:12

Valina schreef:
Milan_lover schreef:
Zit hier ziek thuis, dus dat wordt waarschijnlijk nog maar eens een taartje proberen :)


Dan ben jij niet heul ziek denk ik?! :P


Ik heb de ziekte van lyme en daarom trek ik het op school af en toe gewoon helemaal niet meer, gisteren heb ik wel de hele dag op bed gelegen, maar vandaag kan ik niet meer in slaap komen. Dan ga ik andere dingen zoeken die wat afleiding geven. Heb wel koorts enzo dus ja, het is maar hoe je het noemt ;)
Maar helaas, het plan gaat niet door, we hebben geen ei in huis..

Valina

Berichten: 2195
Geregistreerd: 02-05-05
Woonplaats: Etten-Leur

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-10-11 14:03

@Milan-Lover: sorry, zo bedoelde ik het eigenlijk niet,... Y;(
Ik dacht meer aan "griep-ziek" zeg maar en dat i.c.m. bakluchten en zoete luchten, maakte dat die opmerking in mij opkwam.
En bedoelde het ook niet zwaar, vandaar die smiley erachter. ;)
Beetje kort door de bocht van mij, en schaam mezelf ook een beetje. :o
Er zijn natuurlijk heel veel vormen van ziek zijn. 8)7

Ik hoop dat je je snel weer wat beter voelt en dat er een mens of een kip in de buurt is, die jou kan voorzien van de benodigde eieren! :D

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Re: Taarten Decoreren XVIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-10-11 14:20

OMG ik heb goedkeuring van het UWV om met mijn eigen bedrijfje te beginnen :):) !!
Vanaf a.s. maandag ben ik officiëel ondernemer :)) .