mar_fay schreef:Wat dan weer wel veganistisch is in Italië is een zelfgemaakte fruitsalade in een uitgeholde halve (enorme) watermeloen, met nectarines, druiven en honingmeloen

Dat klinkt super lekker. Ga ik ook eens maken.
Smoothies ben ik niet zo van. Ik vind stukjes fruit lekkerder en ik denk dat ik er dan minder van eet.
8nnemiek schreef:Meloen is dan ook familie van de komkommer en is eigenlijk een groente

Wist ik niet. Nu snap ik waarom de meloen zo lekker is in de Indiaanse chutney (vandaag weer 10 grote potten gemaakt van courgettes, meloen, uien, paprika, knoflook, gember en allerlei kruiden en wat suiker, port
).
poes schreef:Tomaat is eigenlijk fruit
Dat wist ik dus ook niet. Morgen gaan we hier eigen gemaakte tomaten-pasta saus maken. Als het gelukt is deel ik het recept.
Gisteren heeft de vriendin van mijn zoon vegetarisch gekookt. Zo vreselijk lekker:

https://www.ah.be/allerhande/recept/R-R ... aubergines
https://www.npo3.nl/courgettesalade-van ... ottolenghi
https://dagelijksekost.een.be/gerechten ... atermeloen
Met name de yoghurt saffraan saus vond ik vreselijk lekker zoals die combineerde met de aubergines. Ik denk dat deze recepten gemakkelijk veganistisch zijn te maken.
Van te voren hadden we carpaccio soep , die lekker koud was met tomaat en stukjes kleine komkommer uit de tuin.
Vandaag hadden we dus de restjes van gisteren opgemaakt in een salade. Door de salade zat dille, uitjes, peterselie (vers restant van gisteren), quinoa, sla in stukjes gesneden, halve citroen, restant pitjes van de granaatappel
en restjes van de verse Parmezaanse kaas die als kleine stukjes er door heen was gedaan, peper en zout. Ik had het hart erbij gedaan van de artisjok anders moesten we die weg gooien. De verse artisjok is flink gekookt en hebben we gegeten met de zoete honing mosterd saus als aperitiefje (is nog gezellig ook allemaal om de beurt de blaadjes plukken en dippen dan eten
). Vandaag heb ik de saffraan saus gebruikt voor erbij.