Taarten Decoreren XVIII

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
marius

Berichten: 1164
Geregistreerd: 07-03-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-10-11 14:48


Valina

Berichten: 2195
Geregistreerd: 02-05-05
Woonplaats: Etten-Leur

Re: Taarten Decoreren XVIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-10-11 14:57

Ik heb hem alweer gevonden!!!

Maar toch bedankt. ;)

Valina

Berichten: 2195
Geregistreerd: 02-05-05
Woonplaats: Etten-Leur

Re: Taarten Decoreren XVIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-10-11 15:22

Vraagje:

ik heb nèt de tylose door mijn kant-en-klaar-rode-fondant gedaan.
Maar nu vind ik hem niet echt super knalrood meer zeg maar.
Kan ik er nu nog wat kleurstof doorheen doen?
Of kan dat alleen maar vóórdat je er tylose doorheen hebt gedaan?

Hellup!!

En nog een vraag: Ik kan nu toch meteen lussen maken en die een paar dagen laten drogen?
Of moet ik nu eerst de fondant (in een homp) laten rusten en daarna pas lussen maken?
(leek mij van niet, want die klomp wordt door de tylose toch steeds stugger?)

Dorus

Berichten: 13655
Geregistreerd: 06-04-04

Re: Taarten Decoreren XVIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-10-11 15:30

Doordat die stugger wordt zakt het niet meteen in als je die lussen aan het maken bent. Maar ik kan me ook voorstellen dat het dan juist te brokkelig wordt.
Ik heb eerlijk gezegd nog nooit geprobeerd een lus te maken :o

marius

Berichten: 1164
Geregistreerd: 07-03-05

Re: Taarten Decoreren XVIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-10-11 15:35

Ik vind het nog niet niks om alles bijelkaar te zoeken waar je mee moet beginnen haha.
Vind het op leukstetaarten.nl ook een heel gezoek.

IngridB
Berichten: 2376
Geregistreerd: 08-03-09
Woonplaats: Terheijden

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-10-11 15:46

@Valina, je kan best nog wat kleurstof toevoegen hoor :j . Even goed kneden daarna natuurlijk :D
Ik maak meestal meteen de lussen en laat ze drogen op een bordje ofzo en dan huishoudfolie erover.
Na een dag merk je al dat ze hard worden, dus na een paar dagen zijn ze zeker hard.
Dus kan prima, succes ermee ;)

Oh ja, ik zou de strik pas in elkaar zetten als de taart klaar is (of als je met de taart gaat beginnen).
Mijn ervaring is dat als je de strik nu al kant en klaar gaat maken, dus helemaal af voordat hij op de taart gaat, dat hij dan instort
met het op de taart zetten. Is me al verschillende keren overkomen :j
De laatste keer heb ik de strik op de taart in elkaar gezet en toen was hij perfect!

IngridB
Berichten: 2376
Geregistreerd: 08-03-09
Woonplaats: Terheijden

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-10-11 15:50

marius schreef:
Ik vind het nog niet niks om alles bijelkaar te zoeken waar je mee moet beginnen haha.
Vind het op leukstetaarten.nl ook een heel gezoek.

Kijk een in het begin van het topic :j
Daar staat precies beschreven wat je allemaal moet hebben voor de eerste keer!

marius

Berichten: 1164
Geregistreerd: 07-03-05

Re: Taarten Decoreren XVIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-10-11 15:53

Klopt, dat lijstje had ik er bij..
Maar ik vind het zo'n gezoek op die site om alles bijelkaar te vinden.
Een startersset bijv. was makkelijker geweest.
Is het trouwens een dure aangelegenheid of valt het mee?

woldhoeve

Berichten: 1819
Geregistreerd: 17-03-04
Woonplaats: Foxwolde

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-10-11 15:59

RustyK schreef:
Waarom doe je dat Woldhoeve?

Dan blijven ze beter zitten, soort plakmiddel :D

Valina

Berichten: 2195
Geregistreerd: 02-05-05
Woonplaats: Etten-Leur

Re: Taarten Decoreren XVIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-10-11 16:14

Hmm, maar als ik hem pas op het laatst in elkaar zet en hij mislukt, dan heb ik niks,....

Waarom moet je door het rondje waarop je de strik maakt, ook tylose doen?

Dorus

Berichten: 13655
Geregistreerd: 06-04-04

Re: Taarten Decoreren XVIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-10-11 16:44

@marius: ik heb wel eens eens ergens een startersset gezien, maar daar zitten dingen in die ik niet noodzakelijk vind en ontbreken dingen die naar mijn mening dan weer wel heel erg handig zijn. Maar meningen verschillen.
En ja, het is een dure hobby. Het is goedkoper een vlaai te halen bij de bakker, maar die is lang niet zo mooi en lekker.

IngridB
Berichten: 2376
Geregistreerd: 08-03-09
Woonplaats: Terheijden

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-10-11 17:30

Valina schreef:
Hmm, maar als ik hem pas op het laatst in elkaar zet en hij mislukt, dan heb ik niks,....

Waarom moet je door het rondje waarop je de strik maakt, ook tylose doen?

Dan wordt het rondje ook hard en is deze makkelijker op te pakken :j . Maar ja.....bij mij dus niet want hij stort zo in elkaar als ik dat doe :D

Maar als de lussen hard zijn, dan kan er niet veel mislukken hoor met in elkaar zetten.
Je kunt hem ook meteen helemaal maken, maar mijn ervaring is dat het niet zo goed gaat.

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-10-11 19:48

Ik heb geen probleem bij het oppakken nadat de strik is uitgedroogd. Wel de Royal Icing goed uit laten harden voordat je hem oppakt en op je taart zet.
En ik pak hem ook op met een taartschep, misschien dat dat nog scheelt?

marius schreef:
Is het trouwens een dure aangelegenheid of valt het mee?

Ja :D . Aankopen van beginspullen is best duur, en als je eenmaal leuke mallen ziet, dan gaat het helemaal hard _O- .

marius

Berichten: 1164
Geregistreerd: 07-03-05

Re: Taarten Decoreren XVIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-10-11 20:01

Maar als je die spullen hebt valt het in principe mee?
Het moet natuurlijk wel een leuke hobby blijven.. :D

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Re: Taarten Decoreren XVIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-10-11 20:18

Het ligt eraan, wat je voor taart wil maken, als je 1 keer een taartje wil maken dan hoef je natuurlijk niet alle uitstekers te kopen. Maar je kunt denk ik zelf wel ff alle dingen onder elkaar zetten en dan berekenen :) . Verder komen er natuurlijk altijd nog eieren bij, en bij botercreme, boter en poedersuiker.

marius

Berichten: 1164
Geregistreerd: 07-03-05

Re: Taarten Decoreren XVIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-10-11 20:21

Ga me er eens verder in verdiepen, iemand hier in de buurt doet workshops, anders moet ik dat eerst eens gaan doen.
Maar zo'n workshop kost 35 euro, vind dat voor een workshop best meevallen.. maar als ik iedere keer dat geld thuis ook uit zou moeten geven word het natuurlijk een ander verhaal.. ;)

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Re: Taarten Decoreren XVIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-10-11 20:27

Nou ja, je hoeft dat niet iedere keer uit te geven (behalve als je hele grote taarten gaat maken :P ).

marius

Berichten: 1164
Geregistreerd: 07-03-05

Re: Taarten Decoreren XVIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-10-11 20:29

Naah, laat ik maar met een kleine beginnen en dan kijken hoe ver het uit de hand gaat lopen..
En of het wat wil natuurlijk.. ;)

KozieZ

Berichten: 7756
Geregistreerd: 11-02-02

Re: Taarten Decoreren XVIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-10-11 21:04

Als je op een gegeven moment al heel veel hebt, scheelt het natuurlijk wel al in de aanschaf. Dan heb je alleen de echte ingrediënten nog nodig.

Groot nadeel is alleen dat je uiteindelijk eigenlijk gewoon alles wilt hebben wat er aan uitstekers en vormpjes en tools etc etc te vinden is :D

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Re: Taarten Decoreren XVIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-10-11 21:09

Precies Prisca, en dat is erg, heel erg, want er zijn VEEEEEEL leuke spulletjes _O- .

KozieZ

Berichten: 7756
Geregistreerd: 11-02-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-10-11 21:16

elke keer als ik naar een shop ga, kom ik met meer thuis, dan ik op mijn lijstje had staan... En meestal ook niet maar 1 dingetje extra... :o

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Re: Taarten Decoreren XVIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-10-11 21:18

Klinkt bekend :') .

KozieZ

Berichten: 7756
Geregistreerd: 11-02-02

Re: Taarten Decoreren XVIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-10-11 21:29

denk dat de meeste hier dat wel zullen hebben :D

Valina

Berichten: 2195
Geregistreerd: 02-05-05
Woonplaats: Etten-Leur

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-10-11 21:41

Rinske schreef:
Ik heb geen probleem bij het oppakken nadat de strik is uitgedroogd. Wel de Royal Icing goed uit laten harden voordat je hem oppakt en op je taart zet.
En ik pak hem ook op met een taartschep, misschien dat dat nog scheelt?


Ehm,... ik wilde hem gaan plakken met poedersuikerwater,...

Is dit hét recept om het te laten mislukken?

Heb nl. geen icing,...
Of kan ik gewoon een willekeurige tube icing gebruiken?

Milan_lover

Berichten: 6196
Geregistreerd: 26-10-08
Woonplaats: Witteveen

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-10-11 21:42

Gelukkig liet mijn portomonnee dat op dat moment niet toe, maar heb alsnog wel errug veel leuke spulletjes gekocht! :D