Taarten decoreren XV

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
benangelique

Berichten: 15658
Geregistreerd: 06-09-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-04-11 21:07

dancertje schreef:
benangelique als je zou willen zou ik graag het serienummer willen aangezien de rest van de keuken wel goed is in het huisje wat we op het oog hebben vind ik dat er wel een duurdere oven in mag :)
en die stoomfunctie zou super zijn aangezien ik niet te vettig mag eten en vind gestoomde groente super lekker


deze hebben wij: http://www.siemens-home.nl/producten/ko ... rce=browse

meikemarieke
Berichten: 3429
Geregistreerd: 12-07-04
Woonplaats: Achterhoek

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-04-11 21:16

Mayo schreef:
meikemarieke schreef:
ik heb het eerlijk gezegd met al mn vormen... in elke maat.....Ik hou ze ongeveer 60 minuten in de oven, soms wat langer als de bovenkant nog erg licht is.

:= Dan zijn ze kurkdroog en idd kruimelig gok ik.


tis juist helemaal niet droog......juist heel erg zacht...
misschien ligt het aan mn oven, heb een tweedehands combimagnetron waar de magnetronfunctie al niet meer van werkt....
Volgende keer iets korter proberen dan, maar dan is de biscuit nog wel heel erg licht! Is dat dan wel goed?

tassie73

Berichten: 744
Geregistreerd: 16-02-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-04-11 21:25


Samantha_

Berichten: 11755
Geregistreerd: 20-12-02

Re: Taarten decoreren XV

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-04-11 22:11

Leuk gedaan!

Ik was vanavond ook even bezig. Ga morgen verder.
Maar ik kwam tegen een probleem aan, vorige keer ook al.
De randen krijg ik onder niet goed. Als ik m smoother of met m'n hand naar beneden toe werk, krult ie weer terug zeg maar, het lijkt niet te plakken aan de botercreme?
En hij scheurt bovenaan, dus op de rand van de taart? Hoe kan dit?
Ik word er gek van?

KiekKiek

Berichten: 740
Geregistreerd: 07-12-05
Woonplaats: NH

Re: Taarten decoreren XV

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-04-11 22:14

Die uilentaart is gaaf zeg!
Ik wil me morgen gaan wagen aan een taart met mascarpone-aardbeien-witte chocolade-vulling (die van prakkie als ik het goed heb) en een laagje crispy witte chocolade.
Moet er nog een laagje botercrème onder (en een dijkje om) de mascarponevulling? Ik smeer sowieso af met botercrème. Voor zo ver ik uit de topics hier op kan maken is een laagje crispy chocolade toch gewoon chocola smelten en dan die gesmolten chocola op de taart uitsmeren? Trekt die chocola dan niet in het biscuit?

imd

Berichten: 15410
Geregistreerd: 02-05-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-04-11 22:15

imd schreef:
Ik kom net bij een kleine taartshop vandaan, Wilton buttercream icing mix gekocht, iemand ervaring mee? Funcakes mix voor botercreme had ze niet..

:)

1234

Berichten: 11291
Geregistreerd: 27-03-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-04-11 22:23

tassie73 schreef:
Heb ook een taart gefreubeld. Kwam alleen met mijn vinger aan de zijkant tegen de taart. Nu zie je een gaatje :o

http://img695.imageshack.us/i/a1047.jpg/


Hoe komt het dat hij zo'n rare vorm heeft? haha xD
Hij is heel laag en lijkt wel een beetje ovaal? :P
wel leuk gedaan zo met die handen :D

tassie73

Berichten: 744
Geregistreerd: 16-02-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-04-11 07:28

Hij was echt rond hoor :D

En ik had een andere biscuitmix en die kwam niet zo omhoog als de mix van funcakes. Daarom is ie zo laag.

zoonlief is keeper dus die wilde zijn keepershandschoenen erop :j

Zonnetje81
Berichten: 19808
Geregistreerd: 15-08-01
Woonplaats: Noord-Brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-04-11 07:45

IngridB schreef:
1234 schreef:
Welke fondant had je? het kan ook per merk fondant verschillen ;)

Funcakes rolfondant vanille.

Ik merkte met het kneden al dat het heel plakkerig was, dus met uitrollen flink poedersuiker op het werkblad gelegd,
maar het werkte totaal niet mee.


Scheurt niet als je het niet TE dun uitrolt :)

Ik heb het nog maar 1x gehad dat het ging scheuren dat was omdat ik het en dun had uitgerolt en het patroon er te diep in had gemaakt. En ik heb het idee als je het niet kleurt dat het dan steviger blijft.

1234

Berichten: 11291
Geregistreerd: 27-03-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-04-11 07:51

tassie73 schreef:
Hij was echt rond hoor :D

En ik had een andere biscuitmix en die kwam niet zo omhoog als de mix van funcakes. Daarom is ie zo laag.

zoonlief is keeper dus die wilde zijn keepershandschoenen erop :j


Bedoel ovaal van dat hij niet recht naar beneden loopt :))
Hij lijkt een beetje naar binnen te lopen aan de onderkant.

Zonnetje81
Berichten: 19808
Geregistreerd: 15-08-01
Woonplaats: Noord-Brabant

Re: Taarten decoreren XV

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-04-11 09:04

Dat komt omdat hij waarschijnlijk aan de bovenkant na het bakken bol stond? Ik heb dat ook wel maar ik snij voortan gewoon de gehele bovenkant recht af zodat ik een zoveel mogelijke rechte biscuit heb :)

Samantha_

Berichten: 11755
Geregistreerd: 20-12-02

Re: Taarten decoreren XV

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-04-11 09:07

Iemand tips tegen het scheuren na het op de taart leggen?
Op de rand van de taart?

TinkerTom

Berichten: 4032
Geregistreerd: 08-07-06
Woonplaats: Fijnaart

Re: Taarten decoreren XV

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-04-11 09:41

minder hand duwen misschien? of je je fondant/marsepein wat dikker laten?
ik heb er nooit geen problemen mee.

Ik heb 2 blanda s en wat cc`s in de oven staan met stroopwafelmix....die geur mjammmmmmmmm

Nathalie

Berichten: 28286
Geregistreerd: 11-01-01
Woonplaats: Eindhoven

Re: Taarten decoreren XV

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-04-11 09:44

hmm ik heb een biscuit in de oven staan van 26 cm rond.
Hij staat er nu ongeveer 50 minuten in denk ik, en wilde hem eruit halen, maar hij zakte meteen in aan de bovenkant. Is dat normaal? Heb hem nog maar ff in de oven gelaten.

KletsKoekje
Berichten: 3457
Geregistreerd: 20-01-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-04-11 09:44

Hallo TaartBokkers,
ik heb een vraagje aan jullie. Ik wil bastongekoek vulling maken voor de taart, maar raden jullie dit aan met botercreme of slagroom(met klopfix) ? En zouden jullie hiervan twee lagen doen, of de tweede laag met een andere smaak en welke raden jullie aan dat erbij past?
Thanx alvast!

TinkerTom

Berichten: 4032
Geregistreerd: 08-07-06
Woonplaats: Fijnaart

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-04-11 09:46

Nathalie schreef:
hmm ik heb een biscuit in de oven staan van 26 cm rond.
Hij staat er nu ongeveer 50 minuten in denk ik, en wilde hem eruit halen, maar hij zakte meteen in aan de bovenkant. Is dat normaal? Heb hem nog maar ff in de oven gelaten.


wat voor mix heb je gebruikt?

Nathalie

Berichten: 28286
Geregistreerd: 11-01-01
Woonplaats: Eindhoven

Re: Taarten decoreren XV

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-04-11 09:48

funcake biscuitmix.
hij stond bol en zakte in dat hij 'recht' was zeg maar. omdat dit mijn 2e taartje is en de 1e een boltaart was heb ik geen idee of dat goed of slecht is. :P
maar denk dat ik hem er toch maar uit ga halen, als hij mislukt dan bak ik wel een nieuwe. hij moet ook weer niet te lang bakken neem ik aan...

TinkerTom

Berichten: 4032
Geregistreerd: 08-07-06
Woonplaats: Fijnaart

Re: Taarten decoreren XV

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-04-11 09:52

misschien te lang in de oven?
25 cm hoeft maar 35 a 40 minuten in de oven...

Zonnetje81
Berichten: 19808
Geregistreerd: 15-08-01
Woonplaats: Noord-Brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-04-11 09:53

Het kan maar ik heb er eigenlijk nooit last van. En zolang hij niet aanfikt is het geen probleem ik heb de mijne er ooit een uur in laten staan op 170 graden. Was niks mis mee.

Nathalie

Berichten: 28286
Geregistreerd: 11-01-01
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-04-11 09:55

Hmm ik had na 35 minuten al gekeken maar toen kwam mn sateprikker er nog wat nattig uit. Ik heb wel een rare oven hoor.... vlees en vis gerechten moeten er ook altijd langer in dan wat in het recept staat. :=
Maargoed we hebben hem eruit gehaald maar hij is helemaal kapot gegaan met het uit de springvorm halen... hoe doen jullie dat? ik dacht dat je hem t beste er meteen uit kon halen om af te laten koelen. Maar nu is ie dus kapot, pfff. Denk dat ik maar zon kant en klare haal bij de AH, want ik moet hem vanavond bekleden en moet zo weg...

Zonnetje81
Berichten: 19808
Geregistreerd: 15-08-01
Woonplaats: Noord-Brabant

Re: Taarten decoreren XV

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-04-11 09:57

Ik heb daar nooit problemen mee maa rwat doe ik: ik heb een anti aanbaklaag springvorm en doe daar vloeibare boter in en dan met een kwast smeer ik dat overal op de randen/bodem, ik kan hem recht uit de overn meteen los maken en echt werkelijk waar IDEAAL!

Nathalie

Berichten: 28286
Geregistreerd: 11-01-01
Woonplaats: Eindhoven

Re: Taarten decoreren XV

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-04-11 09:59

Oh dan ga ik dat de volgende x proberen. Ik heb nu met een stukkie keukenpapier wat margarine uitgesmeerd, maar wellicht te weinig gebruikt ofzo... balen zeg. Ga ik wat jij doet de volgende x proberen. :j

TinkerTom

Berichten: 4032
Geregistreerd: 08-07-06
Woonplaats: Fijnaart

Re: Taarten decoreren XV

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-04-11 10:04

bakspray werkt ook perfect, heb je van dr oetker bij de bakspullen. met sprayen weet je zeker dat je alle hoekjes en kiertjes invet zonder teveel boter te gebruiken.
heb er ook nooit geen last van.

Kinke

Berichten: 21161
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Re: Taarten decoreren XV

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-04-11 12:09


astriidj

Berichten: 2465
Geregistreerd: 15-11-04
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 15-04-11 12:12

Erg chique! En je bloemen zijn prachtig :)