Het bokt vegetariërs en veganistentopic

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
MarlindeRooz

Berichten: 36127
Geregistreerd: 27-02-10
Woonplaats: Onder de rook van Zwolle

Re: Het bokt vegetariërs en veganistentopic

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-05-19 16:29

Ja en heb gewoon soja room, edelgist, bloem, water en kruiden door elkaar gegooid. :+

pien_2010

Berichten: 48792
Geregistreerd: 08-12-10
Woonplaats: Limousin

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-05-19 16:32

Daarom ben ik ook verbaasd. Dit ziet er gewoon uit als een lekker sausje op basis van melk etc (is niet om te provoceren hoor, maar ik vind dat soort sausjes gewoon erg lekker :o ). Dus goed gedaan. Opent perspectieven want hier is eigenlijk al heel lang geen melk meer in de keuken.

mar_fay

Berichten: 2660
Geregistreerd: 19-12-08
Woonplaats: blup.

Re: Het bokt vegetariërs en veganistentopic

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-05-19 17:36

Wat klopt hier niet? :o? _O-
Volgens mij moet de ah nog even leren wat vegetarisch eten inhoudt >;)

Afbeelding

Sonja_vR

Berichten: 27462
Geregistreerd: 12-07-02
Woonplaats: Dusschen

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-05-19 18:43

:')
Is van een vegetarisch varken

pien_2010

Berichten: 48792
Geregistreerd: 08-12-10
Woonplaats: Limousin

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-05-19 18:52

Sonja_vR schreef:
:')
Is van een vegetarisch varken

_O- _O-

poes

Berichten: 25750
Geregistreerd: 23-01-04
Woonplaats: Gent

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-05-19 19:10

pien_2010 schreef:
Daarom ben ik ook verbaasd. Dit ziet er gewoon uit als een lekker sausje op basis van melk etc (is niet om te provoceren hoor, maar ik vind dat soort sausjes gewoon erg lekker :o ). Dus goed gedaan. Opent perspectieven want hier is eigenlijk al heel lang geen melk meer in de keuken.


Mijn vegan bechamel is net zo lekker als de echte hoor haha.

chimello

Berichten: 6405
Geregistreerd: 28-03-06

Re: Het bokt vegetariërs en veganistentopic

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-05-19 19:34

lol nice AH

mar_fay

Berichten: 2660
Geregistreerd: 19-12-08
Woonplaats: blup.

Re: Het bokt vegetariërs en veganistentopic

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-05-19 21:01

Ik heb uiteindelijk zelf wat bedacht, maar het was het meer dan waard :9 ik zal het morgen ongeveer uitschrijven.

Magrathea

Berichten: 21851
Geregistreerd: 08-08-10
Woonplaats: In een boom aan de gracht

Re: Het bokt vegetariërs en veganistentopic

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-05-19 11:43

Roomsaus maak ik exact zoals ik het als niet-vegan deed maar dan met Wajang en ongezoete sojamelk.
Ooit heb ik daar een recept voor gedeeld hier :oo

Magrathea

Berichten: 21851
Geregistreerd: 08-08-10
Woonplaats: In een boom aan de gracht

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-05-19 11:54

Magrathea schreef:
8nnemiek, nee hoor :) Gewoon een beetje spelen met de verhoudingen. Ik zou je ze zo niet kunnen geven, ik weeg nooit iets af := Maar gisteren begon ik met een kom bloem, een flinke scheut zonnebloemolie erbij (een kopje zou ik denken) en dan met de garde roeren terwijl je melk toevoegt tot het de juiste dikte heeft. Bakken met een klontje plantaardige margarine, prima :Y) Heb ze wel een paar keer te hard gepord met de spatel dus toen liep de stroop eruit maar goed := dat overleef ik ook wel.
Gnocchi is trouwens heerlijk <3 Gewoon met een simpel tomatensausje en voedingsgist erop, dat is echt jummie :Y) Het schijnt dat het heel ingewikkeld is, maar ik snap niet waarom, je doet het in een pan en als ze gaan drijven zijn ze gaar... Nou ja, het is echt het proberen waard in elk geval :j

Bonna, geen recept, zoals ik al zei ik weeg nooit iets af :o Ik kan je ongeveer vertellen hoe ik te werk ben gegaan (weet niet of je een intense keukenprinses bent, zo ja, dan lukt het je vast wel).
Ik start met een roux maken van plantaardige margarine (die van de AH is prima): bodempje in een steelpan laten smelten, afhankelijk van hoeveel je wilt maken. Pas op, je hebt snel teveel :D Als de boter gesmolten is voeg je wat bloem toe en roer je tot het een beetje solide is geworden. Het moet eruit zien als koekjesdeeg oid. Zet het vuur hier laag trouwens!
Dan ga je scheutjes melk (naar keuze, gebruik een melk die zo neutraal mogelijk smaakt, zoals ongezoete sojamelk) toevoegen: steeds een scheut, roeren tot het is opgenomen, herhaal :) Na de eerste twee scheutjes doe ik er ook een verkruimeld bouillonblokje in. (Als je dit pas op het laatst doet blijven er vaak veel klontjes in zitten, wat niet zo lekker is tijdens het eten :D ) Na een paar keer kun je steeds meer melk in één keer toevoegen zonder problemen. Vergeet niet af en toe goed in de hoeken van de pan te roeren (daarom gebruik ik het liefst een smalle houten of kunststof lepel). Wanneer je een saus hebt die er eigenlijk wat te dun uit ziet is het goed :) Je kunt trouwens ook op een gegeven moment overstappen op water toevoegen ipv melk, als je het idee hebt dat je saus teveel naar soja/noot/whatever smaakt.
Goed en dan natuurlijk onze grote vriend de voedingsgist *\o/* Hier voeg je flink veel van toe, evenals een flinke hoeveelheid zout en peper (maar experimenteer vooral met wat je zelf lekker vindt). Wij voegen meestal ook wat knoflookpoeder en pittig paprikapoeder toe. Uienpoeder is misschien ook wel lekker :) Nogmaals, experimenteer.
De saus dikt trouwens heel snel in dus je wil eigenlijk zorgen dat hij net iets te vloeibaar is zodat hij op het moment van opdienen precies goed is. (Of anders vlak voor opdienen nog even een beetje water erdoor roeren, werkt ook)

Deze saus eten we over de pasta, lekker met paprika en vegan spekjes (mac n cheese :Y) ), maar ik heb het idee dat je er ook een erg lekkere kaasfondue mee kan maken *\o/* Dus dat gaan we ook nog eens proberen.

Ik hoop dat je iets aan dit verhaal hebt. Eet smakelijk :Y)

Sonja_vR

Berichten: 27462
Geregistreerd: 12-07-02
Woonplaats: Dusschen

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-05-19 12:23

Afbeelding

En zo ziet 2 liter bechamelsaus in wording er uit :+
Ik blijf koken in deze hoeveelheden grappig vinden

(1 op 1 “boter” en bloem met twee liter oatly , peper, zout en wat nootmuskaat )

(Tis lasagne geworden met naturli gehakt er in, ben benieuwd of ze het merken , en sowieso even zeuren vanavond over de communicatie : “geen vegetariërs ofzo” terwijl ik er sowieso 2 weet die mee eten vanavond en dat hebben ze me al eerder geflikt )

J0anieke

Berichten: 5467
Geregistreerd: 22-11-09
Woonplaats: Overal waar het leuk is

Re: Het bokt vegetariërs en veganistentopic

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-05-19 13:21

Toevallig iemand die weet of vivera ergens in de aanbieding is? :D

poes

Berichten: 25750
Geregistreerd: 23-01-04
Woonplaats: Gent

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-05-19 19:27

poes schreef:
pien_2010 schreef:
Daarom ben ik ook verbaasd. Dit ziet er gewoon uit als een lekker sausje op basis van melk etc (is niet om te provoceren hoor, maar ik vind dat soort sausjes gewoon erg lekker :o ). Dus goed gedaan. Opent perspectieven want hier is eigenlijk al heel lang geen melk meer in de keuken.


Mijn vegan bechamel is net zo lekker als de echte hoor haha.



Hoe ik hem maak: plantaardige boter en bloem en dan of plantaardige melk of gewoon bouillon erbij :)

PlantsTho
Berichten: 817
Geregistreerd: 30-09-15

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-05-19 19:32

J0anieke schreef:
Toevallig iemand die weet of vivera ergens in de aanbieding is? :D

Hoogvliet, 3 voor 5 euro :)

pien_2010

Berichten: 48792
Geregistreerd: 08-12-10
Woonplaats: Limousin

Re: Het bokt vegetariërs en veganistentopic

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-05-19 19:46

Dank je poes. Ga hem maken.

poes

Berichten: 25750
Geregistreerd: 23-01-04
Woonplaats: Gent

Re: Het bokt vegetariërs en veganistentopic

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-05-19 19:48

Als je gewone roux kunt maken is het eigenlijk net hetzelfde :j

Damelza

Berichten: 4922
Geregistreerd: 23-09-08
Woonplaats: Egmond-Binnen

Re: Het bokt vegetariërs en veganistentopic

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-05-19 18:25

wat is een goede vervanger voor Parmezaanse kaas?

8nnemiek

Berichten: 45346
Geregistreerd: 22-01-05
Woonplaats: Limburg

Re: Het bokt vegetariërs en veganistentopic

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 20-05-19 18:31

Waar wil je het voor gebruiken?
Gehakte noten met edelgist werkt vaak goed om over de ovenschotel te strooien bv.

Damelza

Berichten: 4922
Geregistreerd: 23-09-08
Woonplaats: Egmond-Binnen

Re: Het bokt vegetariërs en veganistentopic

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-05-19 19:43

pasta, risotto. Ik heb nu die wilmersburger strooikaas gebruikt, wel lekker romig maar geen parmezaanse kaas...

TurdusMerula

Berichten: 24094
Geregistreerd: 09-04-05

Re: Het bokt vegetariërs en veganistentopic

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-05-19 20:50

cashew met edelgist, of violife bv (of ieg een betere kaas dan wilmersburger)
het is nooit hetzelfde maar wel een goed alternatief imo

Magrathea

Berichten: 21851
Geregistreerd: 08-08-10
Woonplaats: In een boom aan de gracht

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-05-19 08:31

Damelza schreef:
wat is een goede vervanger voor Parmezaanse kaas?

Ik heb wel eens een strooisel gemaakt van edelgist, cashewnoten, knoflook, zout en peper en dat malen in de blender. Erg lekker :Y)

F_Orumster

Berichten: 15657
Geregistreerd: 17-12-03
Woonplaats: Assen

Re: Het bokt vegetariërs en veganistentopic

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-05-19 13:09

Of pangratto / armeluisparmezaan.

Damelza

Berichten: 4922
Geregistreerd: 23-09-08
Woonplaats: Egmond-Binnen

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-05-19 15:31


xSwanHeart

Berichten: 4463
Geregistreerd: 03-01-08
Woonplaats: Arnhem

Re: Het bokt vegetariërs en veganistentopic

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-05-19 15:54

Ja, heb wel eens bij Veggie4U besteld :) prima webshop!
Heb helaas geen ervaring met het product wat je noemt.

Damelza

Berichten: 4922
Geregistreerd: 23-09-08
Woonplaats: Egmond-Binnen

Re: Het bokt vegetariërs en veganistentopic

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-05-19 16:10

nog aanraders qua producten?