Moderators: Essie73, NadjaNadja, Muiz, Telpeva, ynskek, Ladybird, Polly
benangelique schreef:zo, dat zou ik dus echt niet kunnen! zit al weken te smachten naar verse appeltaart, maar ik bak het expres niet; dan eet ik 3/4 van dat ding zelf op!
benangelique schreef:moc: heb je het recept van die muffins?
Citaat:Bananenmuffins met kaneelglazuur
Ingrediënten:
voor 12 stuks
150 gr (glutenvrije) bloem
1 tl (glutenvrij) bakpoeder
mespuntje zout
150 gr witte basterdsuiker
6 el (zuivelvrije) melk
2 eieren, licht losgeklopt
150 gram (zuivelvrije) margarine, gesmolten
2 kleine bananen, geprakt
Glazuur
50 gr (veganistische) roomkaas
2 el (suikervrije) margarine, gesmolten
1/4 tl kaneel
90 gr poedersuiker
Bereiding
1. Bekleed een vorm voor grote muffins met 12 papieren vormpjes. Zeef bloem, bakpoeder en zout in een kom. Roer de suiker erdoor.
2. Klop de melk, eieren en margarine in een aparte kom tot een egaal mengsel. Roer het voorzichtig door de bloem zonder te kloppen. Spatel de geprakte bananen erdoor.
3. Giet het beslag in de vormpjes en bak ze in 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden, of tot ze goed gerezen en bruin zijn. Laat ze afkoelen op een rooster.
4. Maak het glazuur. Klop daarvoor de roomkaas met de margarine los in een kom en voeg de kaneel en de poedersuiker erbij. Blijf kloppen tot een glad en romig mengsel. Laat het glazuur ongeveer 15 minuten afkoelen in de koelkast zodat het wat opstijft. Schep een lepel glazuur op elke muffin.