Flower schreef:[***] schreef:oehhhhh ik heb nu mijn monchou/bastogne taart in de koelkast staandeze kan tenminste zeker weten niet mislukken
Mag ik hier het recept van![]()
komt ie:
- 1 pak bastogne koeken
- 150 gr witte basterd suiker
- 2 pakjes monchou (voor koude gerechten)
- 150 gr margarine/roomboter
- 175 ml slagroom
- Vermaal de bastogne koeken tot kleine kruimels. (doe ik met zo'n staafmixer ding waarmee je ook uitjes enzo kan hakken)
- Smelt de boter op laag vuurtje/magnetron.
- Voeg de bastogne koekkruimels toe aan de gesmolten boter en vermeng dit goed met elkaar.
- Doe dit mengsel in de springvorm.
- Zet de springvorm minimaal een half uur in de koelkast.
- Mix de monchou met de helft van de suiker tot een luchtig geheel.
- Mix de slagroom met de andere helft van de suiker en klopt deze in een vetvrije kom tot deze stijf is.
- Schep de monchou door de slagroom heen, tot een luchtig geheel.
- Schep dit mengsel op de bodem van de bastogne koeken.
- Zet de taart minimaal een uur in de koelvast om op te stijven. (het beste is om em de dag tevoren te maken, zodat ie goed af kan koelen en op kan stijven en laat em niet te lang uit de koelkast)