[Foto+Werkwijze] Marsepein Boltaartje.

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
MMIDV

Berichten: 7357
Geregistreerd: 21-01-02
Woonplaats: Rotterdam

Re: [Foto+Werkwijze] Marsepein Boltaartje.

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-08 11:11

Flower schreef:
[***] schreef:
oehhhhh ik heb nu mijn monchou/bastogne taart in de koelkast staan Vingers aflikken deze kan tenminste zeker weten niet mislukken *LOL*


Mag ik hier het recept van Schijnheilig Vingers aflikken



komt ie:

- 1 pak bastogne koeken
- 150 gr witte basterd suiker
- 2 pakjes monchou (voor koude gerechten)
- 150 gr margarine/roomboter
- 175 ml slagroom

- Vermaal de bastogne koeken tot kleine kruimels. (doe ik met zo'n staafmixer ding waarmee je ook uitjes enzo kan hakken)
- Smelt de boter op laag vuurtje/magnetron.
- Voeg de bastogne koekkruimels toe aan de gesmolten boter en vermeng dit goed met elkaar.
- Doe dit mengsel in de springvorm.
- Zet de springvorm minimaal een half uur in de koelkast.
- Mix de monchou met de helft van de suiker tot een luchtig geheel.
- Mix de slagroom met de andere helft van de suiker en klopt deze in een vetvrije kom tot deze stijf is.
- Schep de monchou door de slagroom heen, tot een luchtig geheel.
- Schep dit mengsel op de bodem van de bastogne koeken.
- Zet de taart minimaal een uur in de koelvast om op te stijven. (het beste is om em de dag tevoren te maken, zodat ie goed af kan koelen en op kan stijven en laat em niet te lang uit de koelkast)

MMIDV

Berichten: 7357
Geregistreerd: 21-01-02
Woonplaats: Rotterdam

Re: [Foto+Werkwijze] Marsepein Boltaartje.

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-08 11:12

en oh ja, als je aan de lijn bent.... dan deze taart vooral niet eten!! Nagelbijten / Gniffelen

BloemBloem

Berichten: 17108
Geregistreerd: 21-05-03

Re: [Foto+Werkwijze] Marsepein Boltaartje.

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-08 11:14

Kwijl en ik moet nog wel lijnen Nagelbijten / Gniffelen

BloemBloem

Berichten: 17108
Geregistreerd: 21-05-03

Re: [Foto+Werkwijze] Marsepein Boltaartje.

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-08 11:14

Verdrietig

MMIDV

Berichten: 7357
Geregistreerd: 21-01-02
Woonplaats: Rotterdam

Re: [Foto+Werkwijze] Marsepein Boltaartje.

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-08 11:15

hahaha dan een heeeel klein stukje eten, hij is ook erg machtig dus een groot stuk krijg je waarschijnlijk niet op Tong uitsteken

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Re: [Foto+Werkwijze] Marsepein Boltaartje.

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-08 11:31

Nog 6 minuten in de oven en dan is mijn gekleurde cakeje klaar Haha! .

MMIDV

Berichten: 7357
Geregistreerd: 21-01-02
Woonplaats: Rotterdam

Re: [Foto+Werkwijze] Marsepein Boltaartje.

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-08 11:32

ben benieuwd! Hyper!

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Re: [Foto+Werkwijze] Marsepein Boltaartje.

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-08 11:39

Hij is klaar!!! Alleen de buitenkant is nu alleen maar vaalroze *LOL* . Ik denk dat ik hem echt open moet snijden om de kleuren te kunnen zien. Ik neem dus mijn camera nu mee naar mijn moeder zodat ik dadelijk foto's kan maken als hij opengesneden is Ja .

Eline

Berichten: 72937
Geregistreerd: 07-10-03
Woonplaats: Delft

Re: [Foto+Werkwijze] Marsepein Boltaartje.

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-08 11:45

Ben benieuwd Rinske Lachen

Mag een vraagje tussendoor aan alle bakkers: hoe zorg je ervoor dat chocola als 'glazuur' weer hard wordt na het smelten? Als ik het probeer dan blijft het altijd vloeibaar, stolt het niet meer.

Katja

Berichten: 42302
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Utrecht

Re: [Foto+Werkwijze] Marsepein Boltaartje.

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-08 12:13

Voeg je nog iets toe als je het gesmolten hebt Eline?

Eline

Berichten: 72937
Geregistreerd: 07-10-03
Woonplaats: Delft

Re: [Foto+Werkwijze] Marsepein Boltaartje.

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-08 12:14

Bij het smelten vaak een klein scheutje slagroom (als ik het heb) of anders melk.

Katja

Berichten: 42302
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Utrecht

Re: [Foto+Werkwijze] Marsepein Boltaartje.

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-08 12:17

Met slagroom zorg je in principe dat het zachter blijft dus misschien nog minder toevoegen.

Lizz

Berichten: 9116
Geregistreerd: 18-10-02
Woonplaats: Hier aan de kust, de Zeeuwse kust...

Re: [Foto+Werkwijze] Marsepein Boltaartje.

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-08 12:31

Ik maak ook altijd monchou taart, maar dan met tarwe koekjes bodem (1 rol is genoeg)
En boven op de monchou mengsel doe ik altijd kersenvlaai vulling van jonker fris (uit blik, die uit pot is op siroop)

Rinske ik ben benieuwd, het zag er leuk uit de mengseltjes!!

Eline volgens mij moet je gewoon een reep chocolade smelten en deze erover gieten en niets toevoegen.

MMIDV

Berichten: 7357
Geregistreerd: 21-01-02
Woonplaats: Rotterdam

Re: [Foto+Werkwijze] Marsepein Boltaartje.

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-08 12:41

ja ik doe vaak verse aardbeien op de monchou taart, als er aardbeien zijn Haha! heeeeerlijk Haha!
Met tarwekoekjes heb ik nog nooit geprobeerd, maar ben zelf erg gek op de bastogne variant Haha!

muppetmayo

Berichten: 3648
Geregistreerd: 25-04-04
Woonplaats: moordrecht

Re: [Foto+Werkwijze] Marsepein Boltaartje.

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-08 15:15

Nou, mn bolletjes zijn iig netjes bol uit de oven Lachen Kwam er ineens achter dat ik mn vorm was vergeten in te vetten! Maar gelukkig kwamen ze wel uit de vorm Lachen
Nu maar afkoelen en dan maar aan de slag met marsepein!

Cyntje
Berichten: 23461
Geregistreerd: 31-10-05

Re: [Foto+Werkwijze] Marsepein Boltaartje.

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-08 15:23

Bastognekoeken mag ik hebben van Sonja *LOL*

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Re: [Foto+Werkwijze] Marsepein Boltaartje.

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-08 16:10

Hij was TE GEK!!!! Hyper! Hyper! \
Foto's Haha!

Afbeelding

Afbeelding

Ik heb overigens maar gegokt met het erin doen van de cake, echt gaaf dat deze vorm eruit kwam *LOL* .

muppetmayo

Berichten: 3648
Geregistreerd: 25-04-04
Woonplaats: moordrecht

Re: [Foto+Werkwijze] Marsepein Boltaartje.

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-08 16:14

Hahaha die is echt heel heel heel gaaf! Ik denk dat ik me daar ook maar eens aan ga wagen!

Keet

Berichten: 31095
Geregistreerd: 15-08-04
Woonplaats: Eastsean

Re: [Foto+Werkwijze] Marsepein Boltaartje.

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-08 16:15

VET!!!!!!

Cyntje
Berichten: 23461
Geregistreerd: 31-10-05

Re: [Foto+Werkwijze] Marsepein Boltaartje.

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-08 16:17

Dat is echt origineel Ja

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Re: [Foto+Werkwijze] Marsepein Boltaartje.

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-08 16:17

Ik ga er nu nog een maken, heb nog deeg over Huilen van het lachen .

Liezel1
Berichten: 14963
Geregistreerd: 20-10-04

Re: [Foto+Werkwijze] Marsepein Boltaartje.

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-08 16:23

Heeeeeel gaaf!
Heb je dat gewoon met kleurstoffen gedaan?

Lizz

Berichten: 9116
Geregistreerd: 18-10-02
Woonplaats: Hier aan de kust, de Zeeuwse kust...

Re: [Foto+Werkwijze] Marsepein Boltaartje.

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-08 16:38

Super gaaf is hij geworden!!! Nu krijg ik gelijk weer kriebels...

Eydis

Berichten: 4922
Geregistreerd: 21-04-02
Woonplaats: Purmerend

Re: [Foto+Werkwijze] Marsepein Boltaartje.

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-08 16:44

Haha! gaaf! Als ik vrij ben ga ik ook aan de slag!
Vraagje: Hoelang van te voren kleuren jullie het marsepijn en hoe? Ik heb echt zo een vierkant blok marsepijn gekocht, doen jullie het uitrollen met een deegroller? Zoja hoeveel heb je dan nodig?

MMIDV

Berichten: 7357
Geregistreerd: 21-01-02
Woonplaats: Rotterdam

Re: [Foto+Werkwijze] Marsepein Boltaartje.

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-08 16:58

wauwwwwwww die is heel gaaf geworden!!! ook leuk hoe die kleuren gevormd zijn inderdaad! Haha!