Taarten Decoreren deel XXIV

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Jolien87

Berichten: 17768
Geregistreerd: 27-08-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-01-13 14:39

ClaudiaHS schreef:
Volgens mij sta je nu 1ste :D


Holy crap! Ik kijk eventjes de andere kant op en de stemmen vliegen binnen.
Gaaf zeg! Hoewel ik moet zeggen dat ik die taart met het huisje bovenop ook erg tof vind. We wachten rustig af :)
Alleen al het feit dat ik nu al 28 stemmen heb, is echt tof!

Jolien87

Berichten: 17768
Geregistreerd: 27-08-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-01-13 15:34


Tova

Berichten: 1043
Geregistreerd: 28-05-09
Woonplaats: Drempt

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-01-13 16:03

Mijn Moscovisch gebak is een beetje mislukt :') hij is niet gerezen.
Heb alles volgens het recept gedaan, de vorige keer is het wel gelukt.

Ben stiekem wel benieuwd wat er fout is gegaan.

Heb hem gewoon door gesneden en gevuld. Vanavond ga ik hem versieren.

meggiemeg

Berichten: 12624
Geregistreerd: 08-04-04
Woonplaats: gelderland

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-01-13 16:41

Heb ook op je gestemd, zag op de laatste pagina een taart met meer dan 30 stemmen (pig in the mud).
Dan sta je nu 2e geloof ik

DIVA2

Berichten: 1941
Geregistreerd: 10-11-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-01-13 17:06

Jolien87 schreef:
@DIVA: aangezien je laatst opmerkte dat je red velvet cake maar niet wilde lukken, bij deze een doe-het-zelf recept hiervan. Deze kwam ik zojuist toevallig tegen, helemaal niet bij stil gestaan dat hij in één van m'n bladen van taarten-decoreren zit. Wellicht kun je hier iets mee:

http://www.taarten-decoreren.com/blog/wp-content/uploads/2012/12/Cake07_10_basic.pdf

Thanks!
Moet er wel bij zeggen dat de laatste iets beter was :+ .
Waarom? Geen idee!
Wilde 'm korter bakken maar dat was echt niet mogelijk. Bleek snot toen ik de prikker er weer uithaalde.
Dus toen nog maar even in de oven gehouden. Ook deze was opgehoogd maar vergeten het papier te sprayen. Daar heeft het brokkelen dus ook niet aangelegen.
Ach, ik zal er waarschijnlijk nooit achterkomen. :D

Vandaag 3 biscuits gebakken van normale mix. Een 26 vierkant, een 26 rond( lekker hoog want mix voor 28) en een 10 vierkant, gaat dienen als mepper.
De twee vierkante gaan morgenavond de deur uit en de rond is voor volgende week. Gaat dus nog even de vriezer in. Zondag de andere twee bakken. Die zijn van cake en moeten bovenop de 26 rond. Goed stutten dus :+ .
Ganache gemaakt en een portie creamcheese frosting. Had niet voldoende monchou in huis dus heb er mascapone door gedaan. Kan prima! Straks gaan er gemalen KitKats doorheen. Zal vast lekker zijn.

Weet een van jullie of de bavarois mixen ook door de frosting kunnen?
Op de potjes staat dat ze door slagroom gemengd moeten worden maar zou het ook door de creamcheese kunnen?

Go Jolien!!!!!

Moskovisch gebak heb ik nog nooit gemaakt.
Sterker nog; wat is het verschil???? :o

Dorus

Berichten: 13669
Geregistreerd: 06-04-04

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-01-13 17:33

Mijn tantes noemen biscuit ook moskovisch gebak. Ik heb het verschil ook nog niet kunnen ontdekken. Het is igg ook gewoon als basis voor een marsepein/fondant taart te gebruiken.

Jolien87

Berichten: 17768
Geregistreerd: 27-08-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-01-13 18:16

meggiemeg schreef:
Heb ook op je gestemd, zag op de laatste pagina een taart met meer dan 30 stemmen (pig in the mud).
Dan sta je nu 2e geloof ik


Thanks! *\o/*
Klopt ik sta nu tweede. Heb nu 30 stemmen en die pig in the mud 37. Ik moet zeggen dat die ook erg leuk is. Alleen ik baal wel dat het leukste stukje van mijn taart (de uitgebroken m&m's) er nu niet op staan.

Goed bezig DIVA! Ik heb voorlopig niks op de planning staan, misschien dat ik tussendoor nog even bezig ga met wat "oefenmateriaal", da's natuurlijk nooit verkeerd :o

Edit: zojuist zag ik dat degene die bovenaan staat met 40 stemmen een bedrijfje heeft. In de algemene voorwaarden staat dat de actie/wedstrijd alleen voor particulieren is. Hoe flauw het ook klinkt, ik heb hier wel even een melding van gemaakt bij Taarten Decoreren. Ik ben benieuwd hoe ze hierop gaan reageren.

DIVA2

Berichten: 1941
Geregistreerd: 10-11-07

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-01-13 19:20

Gelijk heb je hoor Jolien. Moet wel volgens de regels gaan.

Mijn vierkant en mepper staan gevuld en beetje afgesmeerd in het raamkozijn. Even beetje opstijven.
Maak ik in die tijd mijn ganache even wat steviger. 1:2 voor de witte vind ik toch te slap.
Heb er net wat chocolade bijgedaan. Kijken of ie er van opknapt.
Met beetje geluk straks nog bekleden. Morgen dan afmaken.

Jolien87

Berichten: 17768
Geregistreerd: 27-08-06

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-01-13 19:39

Waar vullen jullie meppers eigenlijk mee? Ook echt een waardige vulling of simpele botercrème?

De verhoudingen voor ganache zijn bij het gebruik van witte chocolade toch ook anders?

Tja, aan de ene kant vind ik het wat rot om er wat van de zeggen, maar eerlijk is eerlijk. Daarnaast maak ik ook nog wel een zekere kans om te winnen hihi ;)

ullaatje

Berichten: 3133
Geregistreerd: 06-01-06
Woonplaats: op mijn landgoed

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-01-13 20:06

Even snel tussendoor,
Jolien ik heb ook even gestemd voor je hoor.

Jolien87

Berichten: 17768
Geregistreerd: 27-08-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-01-13 20:11

ullaatje schreef:
Even snel tussendoor,
Jolien ik heb ook even gestemd voor je hoor.


Thank you! :D
Jullie zijn schatten!

NorwayFjord

Berichten: 3412
Geregistreerd: 10-02-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-01-13 20:22

Ook op Jolien gestemd :)

Morgen heb ik weer een opdrachtje, weer bij mijn beste vriend vandaan :P
Deze keer is zijn zusje jarig, ik ben daar inmiddels de vaste taartenbakker hahaha.
Zit me ineens te bedenken dat het handig is om visitekaartjes te gaan maken, en mee te geven bij taarten.
Je weet nooit waarvoor het handig kan zijn haha!

ullaatje

Berichten: 3133
Geregistreerd: 06-01-06
Woonplaats: op mijn landgoed

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-01-13 20:46

Ik heb er een biscuit in zitten, vooreen Heineken taart.

Purkii

Berichten: 723
Geregistreerd: 23-02-06

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-01-13 21:05

Ik wilde ook gaan stemmen maar op een of andere manier geeft ie telkens fout op de pagina aan en kan ik niet verder komen als de pagina die opent als ik de link aanklik :-(

desi92
Berichten: 1731
Geregistreerd: 25-04-12
Woonplaats: 's-Heerenberg

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-01-13 21:11

wat is het verschil tussen fondant en marsepein? en wat is beter om te gebruiken om figuren mee te maken?

Angelaa2
Berichten: 4302
Geregistreerd: 20-02-06
Woonplaats: Noord-Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-01-13 21:13

Jolien87 schreef:
Dames! Ik heb jullie steun nodig.
Ik doe mee aan de bak&winactie van taarten decoreren, met mijn m&mtaart binnen het thema 'chocola'.
Uiteraard heb ik hier een boel stemmen voor nodig. Wie steun mij? *\o/*

https://www.facebook.com/TaartenDecoreren/app_279945308782076

Edit: misschien handig om te weten: het gaat uiteraard om Jolien Drost ;)


Uit meelezer-modus; Ik heb ook gestemd :D Hij blijft leuk!

Jolien87

Berichten: 17768
Geregistreerd: 27-08-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-01-13 21:14

Purkii schreef:
Ik wilde ook gaan stemmen maar op een of andere manier geeft ie telkens fout op de pagina aan en kan ik niet verder komen als de pagina die opent als ik de link aanklik :-(


Heb je toevallig vanaf de telefoon op de link geklikt? Dan doet hij het namelijk niet. De link werkt alleen via een laptop of computer.

Thanks voor de stemmen dames, ik zit al op 42! *\o/*

Purkii

Berichten: 723
Geregistreerd: 23-02-06

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-01-13 21:17

nee ik zit achter de pc ...heb al van alles geprobeerd maar lukt niet...

Jolien87

Berichten: 17768
Geregistreerd: 27-08-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-01-13 21:24

Purkii schreef:
nee ik zit achter de pc ...heb al van alles geprobeerd maar lukt niet...


Ah balen zeg. Ook als je gewoon eerste naar 'home' gaat op de website van bak&win, en dan naar de ingezonden taarten gaat?

Kinke

Berichten: 21169
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-01-13 21:26

desi92 schreef:
wat is het verschil tussen fondant en marsepein? en wat is beter om te gebruiken om figuren mee te maken?


ehhh....google is your best friend??? Sorry, maar ik verbaas me er over hoe men tegenwoordig te lui is om zelf info op te zoeken.

meggiemeg

Berichten: 12624
Geregistreerd: 08-04-04
Woonplaats: gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-01-13 22:03

desi92 schreef:
wat is het verschil tussen fondant en marsepein? en wat is beter om te gebruiken om figuren mee te maken?


Proef beide en je weet het verschil.
Het is heel persoonlijk wat je fijner vind werken.
Ik ga voor fondant.

Miss_Blimm
Berichten: 4429
Geregistreerd: 03-02-04

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-01-13 22:04

Natuurlijk stem ik op iemand uit Zwolle :-) maar ook je taartje ziet er heel mooi uit ;-)

Jolien87

Berichten: 17768
Geregistreerd: 27-08-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-01-13 22:18

Haha toppie! :')

ullaatje

Berichten: 3133
Geregistreerd: 06-01-06
Woonplaats: op mijn landgoed

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-01-13 23:30

Marsepein werkt veel fijner :D

NorwayFjord

Berichten: 3412
Geregistreerd: 10-02-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-01-13 23:34

ullaatje schreef:
Marsepein werkt veel fijner :D


Vind ik ook en ik vind het ook lekkerder dan fondant..
Maar dat is echt smaakgebonden en moet je echt zelf uitvinden..
Ben met fondant begonnen maar heb nu eigenlijk alleen nog maar marsepein in huis :P