Taarten decoreren XV

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-04-11 16:49

Zarah_L schreef:
Ik heb een hele tijd gekneed, totdat het warm was in mijn handen.
Inderdaad dat lange metalen ding goed aangedrukt. Vervolgens de fondant nog 5 seconde in de magnetron gedaan, dus was het helemaal mooi soepel, maar lukte nog steeds niet. :+
Kwam wel wat uit hoor, maar duurde erg lang en ik had het idee dat het op den duur stopte..

Dan moet je opnieuw proberen of je de metalen pen moet aanschuiven, soms blijft dat ding iets hangen

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-04-11 16:51

meikemarieke schreef:
hhmmm, ik heb ook echt geen idee wat ik fout doe.....
Zou ik um te lang of te kort in de oven hebben dan?

Of smeer je te 'hard' af?

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-04-11 16:51

Zonnetje81 schreef:
meikemarieke schreef:
hhmmm, ik heb ook echt geen idee wat ik fout doe.....
Zou ik um te lang of te kort in de oven hebben dan?


Hoe groot is je vorm en hoelang doe je hem in de oven?

Ik heb een 20 cm en een 27 cm vorm rond en doe die 45/60 minuten in de oven bij 170 graden. Gaat tot nu toe prima.

:oo Damn dat is lang!

20cm hoeft maar 30/35 minuten en 27cm +/- 50 minuten :)

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-04-11 17:01

luxket schreef:
Ik ga morgen voor het eerst een hartvorm gebruiken voor te bakken. Hoe doen jullie dat met de verhoudingen bisquit mix?

De lengte meten van punt tot boven in het midden en dan de hoeveelheid gebruiken voor een ronde vorm van die afmeting?

Vullen met water en daarop de ingrediënten aanpassen van de mix. Per halve liter 1 ei, 6ml water en 66gr mix.

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-04-11 17:01

meikemarieke schreef:
ik heb het eerlijk gezegd met al mn vormen... in elke maat.....Ik hou ze ongeveer 60 minuten in de oven, soms wat langer als de bovenkant nog erg licht is.

:= Dan zijn ze kurkdroog en idd kruimelig gok ik.

TinkerTom

Berichten: 4032
Geregistreerd: 08-07-06
Woonplaats: Fijnaart

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-04-11 17:02

ik heb 26 cm ook maar zo n 25/30 minuten in de oven...altijd gaar..maar denk dat het ook aan ligt wat voor bicuitmix je hebt?

Die malletjes van Cars zijn te krijgen bij de blokker speelgoedwinkel
Mijne zijn ook van plastic, zal er vanavond even een foto vam maken maar ze zijn wel heel stevig .

benangelique

Berichten: 15658
Geregistreerd: 06-09-04

Re: Taarten decoreren XV

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-04-11 17:09

ik heb een biscuitstand op de oven. maakt niet uit hoe groot of klein de vorm is, ding rekent zelf uit hoe lang het er in moet. is nog nooit iets verbrand!

dancertje

Berichten: 3459
Geregistreerd: 13-12-05
Woonplaats: Waarder

Re: Taarten decoreren XV

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-04-11 17:10

das handig benangelique welke oven heb je?
(binnenkort verhuizen en mag een nieuwe oven uitkiezen dus vandaar)

Samantha_

Berichten: 11754
Geregistreerd: 20-12-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-04-11 17:12

Das handig, zo'n stand. Zit me nu af te vragen of ik dat ook heb haha, zitten zoveel knopjes op. :D

Ik was net aan t afsmeren, maar halverwege was de botercreme op. Dus maar in de koelkast gezet. Zo als hubs thuis is nieuwe boter en poedersuiker halen, kan nu niet weg omdat Emma ligt te tukken.

De bastognevulling is wel jammie trouwens zeg!

Wat doen jullie trouwens, ik heb altijd in de vorm dat het midden omhoog komt, een kop erop zeg maar.
Maar snijden jullie dat er helemaal af, tot ie mooi recht is? Dan wordt ie toch een stuk lager?

benangelique

Berichten: 15658
Geregistreerd: 06-09-04

Re: Taarten decoreren XV

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-04-11 17:13

1 van siemens, luxe ding die ook kan stomen. moet ik het serienummer opzoeken?

samantha, gewoon een zware plank erop als ie uit de oven komt.

Samantha_

Berichten: 11754
Geregistreerd: 20-12-02

Re: Taarten decoreren XV

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-04-11 17:15

Dat deed ik laatst ook, maar toen zakte die kop helemaal in?

Anoniem

Re: Taarten decoreren XV

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-04-11 17:17

Ik draai mijn biscuit eigenlijk altijd gewoon om als hij nog warm is.
tot nu toe altijd een mooie, platte bovenkant gehad.

Squawk

Berichten: 5692
Geregistreerd: 01-08-03

Re: Taarten decoreren XV

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-04-11 17:33

Ik heb het hele topic doorgelezen, wat een mooie taarten zeg. Bijna zonde om op te eten :P

NadineK

Berichten: 387
Geregistreerd: 09-12-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-04-11 17:38

meikemarieke schreef:
ik gebruik altijd deze how to voor de roosjes:
http://www.maakjetaart.nl/home.php?PID=Nieuws&AID=90
Ik heb altijd het probleem dat mijn biscuit te kruimelig is, met het afsmeren valt ie zeg maar uit elkaar.....
Iemand enig idee wat ik dan fout doe?

Die heb ik inderdaad vorige keer ook gebruikt, maar vind de 'kont' van de roos dan zo groot, ik denk misschien zijn er ook nog andere mooie how to's :)

dancertje

Berichten: 3459
Geregistreerd: 13-12-05
Woonplaats: Waarder

Re: Taarten decoreren XV

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-04-11 17:42

benangelique als je zou willen zou ik graag het serienummer willen aangezien de rest van de keuken wel goed is in het huisje wat we op het oog hebben vind ik dat er wel een duurdere oven in mag :)
en die stoomfunctie zou super zijn aangezien ik niet te vettig mag eten en vind gestoomde groente super lekker

Bonny_CT

Berichten: 5107
Geregistreerd: 06-11-04
Woonplaats: grootebroek

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-04-11 18:24

Mayo schreef:
luxket schreef:
Ik ga morgen voor het eerst een hartvorm gebruiken voor te bakken. Hoe doen jullie dat met de verhoudingen bisquit mix?

De lengte meten van punt tot boven in het midden en dan de hoeveelheid gebruiken voor een ronde vorm van die afmeting?

Vullen met water en daarop de ingrediënten aanpassen van de mix. Per halve liter 1 ei, 6ml water en 66gr mix.


Top mayo, dank je wel :)

Samantha_

Berichten: 11754
Geregistreerd: 20-12-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-04-11 18:26

Anc schreef:
Ik draai mijn biscuit eigenlijk altijd gewoon om als hij nog warm is.
tot nu toe altijd een mooie, platte bovenkant gehad.

Zou dat het zijn, ik laat m eerst in de vorm afkoelen, met evt een plank erop.
Dus meteen uit de vorm, en omdraaien?

Zonnetje81
Berichten: 19808
Geregistreerd: 15-08-01
Woonplaats: Noord-Brabant

Re: Taarten decoreren XV

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-04-11 18:28

@Mayo: Lang? De 20 cm had ik er 45 minuten ingelaten en bij de 27 heb ik speling van 45/60 minuten. Ik heb een oude oven, weet niet of dat uitmaakt? Maar goed als ik dan ga snijden 'sopt' het nog altijd een beetje. En er is niks aangefikt ofzo...

IngridB
Berichten: 2376
Geregistreerd: 08-03-09
Woonplaats: Terheijden

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-04-11 19:33

Ik ging net m'n boltaartje bekleden met rolfondant EEN RAMP!!!!!!
Nooit meer dat ik met fondant aan t werk ga. Ik neem wel marsepein
Het scheurt aan alle kanten :( en als t dan eindelijk een beetje fatsoenlijk
op het taartje ligt begint het daar compleet te scheuren _-:( .
Nou was m'n taartje ook niet zo bol om over naar huis te schrijven, dus dat zat al tegen
en nou met dit fondant dat scheurt als een gek :( . Heb t maar opgegeven en eet m zo wel op :=

1234

Berichten: 11291
Geregistreerd: 27-03-05

Re: Taarten decoreren XV

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-04-11 19:35

Welke fondant had je? het kan ook per merk fondant verschillen ;)

IngridB
Berichten: 2376
Geregistreerd: 08-03-09
Woonplaats: Terheijden

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-04-11 19:51

1234 schreef:
Welke fondant had je? het kan ook per merk fondant verschillen ;)

Funcakes rolfondant vanille.

Ik merkte met het kneden al dat het heel plakkerig was, dus met uitrollen flink poedersuiker op het werkblad gelegd,
maar het werkte totaal niet mee.

1234

Berichten: 11291
Geregistreerd: 27-03-05

Re: Taarten decoreren XV

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-04-11 19:57

Ik vind Pettinice véél beter werken dan Funcakes :) scheurt ook veel minder snel bij mij :j

IngridB
Berichten: 2376
Geregistreerd: 08-03-09
Woonplaats: Terheijden

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-04-11 20:01

1234 schreef:
Ik vind Pettinice véél beter werken dan Funcakes :) scheurt ook veel minder snel bij mij :j

Ik heb m net geproefd en moet zeggen dat ik de marsepein lekkerder vond. Mijn zoontje was het helemaal
met me eens :j dus het wordt vootaan maar marsepein :D

Ach ja, moet alles een keer proberen hé!

liloenstitch

Berichten: 385
Geregistreerd: 04-11-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-04-11 20:14

Afbeelding
de 2e workshop voor mijn collega's. Het bijtje is van mij. Ik wilde graag een klein taartje omdat ik probeer wat gezonder te eten.

De taarten zijn gevuld met aardbeienjam of kersenjam en banketbakkersroom. Vind de resultaten allemaal heel erg leuk geworden. Ook mijn collega's waren gelukkig erg enthousiast.

Afbeelding
Gevuld met vanillebotercreme en bekleed met marsepein. De bloemen zijn van fondant gemaakt.

Afbeelding
De 2 taartjes die mijn nichtje en haar nichtje uit Ivoorkust gemaakt hebben gister. Beide zijn ze 10. De taarten zijn gevuld met kersenjam, slagroom en kersen. Bekleed met marsepein.

imd

Berichten: 15410
Geregistreerd: 02-05-06

Re: Taarten decoreren XV

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-04-11 20:31

Ik kom net bij een kleine taartshop vandaan, Wilton buttercream icing mix gekocht, iemand ervaring mee? Funcakes mix voor botercreme had ze niet..