Taarten decoreren XXIII

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
TinkerTom

Berichten: 4032
Geregistreerd: 08-07-06
Woonplaats: Fijnaart

Re: Taarten decoreren XXIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-09-12 12:35

ben toch wel blij dat ik die periode al gehad heb....ondanks dat ik enorm genoot van mijn 3 zwangerschappen....
de jongste is alweer 8....gaat eigenlijk wel heel snel....

ik ga binnenkort aan de slangentaart beginnen...is kijken of ik diva een beetje kan evenaren ;-):-P

DIVA2

Berichten: 1941
Geregistreerd: 10-11-07

Re: Taarten decoreren XXIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-09-12 12:45

Tuurlijk kan je evenaren!!!
Heb trouwens toch een tip 5.
Die homp in het midden moet een beetje boven de rest uitsteken. Wat ik heb gedaan is alle kruimels/snijsels die je krijgt van het rond maken, gemengd met een flinke klodder ganache. Een bal van gemaakt en dat in het open middenstuk gestopt. Even flink aanduwen en je hebt een heerlijke bodem waar je die homp op kan zetten.

Ik had nog wel een beebje gewild. Liefst eigenlijk weer twee tegelijk. Maar ja, ze bleven niet zitten na de terugplaatsing.
Had nog een ivf poging staan maar heb daar geen gebruik van gemaakt. Het is zo'n zooitje in mijn buik dat het zo zeer heeft gedaan die laatste keer. Twee gezonde kids, jongen en een meid, dat maakt de beslissing tot een definitief einde, opereren, toch een heel stuk makkelijker.

DIVA2

Berichten: 1941
Geregistreerd: 10-11-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-09-12 14:38

Dan hierbij de beloofde foto's van mijn Snake-Cake

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Volgens mij hebben jullie 'm nu van alle kanten gezien.(behalve de achterkant dan ;) )

Patriciavt

Berichten: 11405
Geregistreerd: 16-07-05
Woonplaats: Almere

Re: Taarten decoreren XXIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-09-12 15:04

Wat is ie gaaf :wow: :D
Ben benieuwd naar je how-to :))

SpikkelFire

Berichten: 6825
Geregistreerd: 14-06-05

Re: Taarten decoreren XXIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-09-12 15:10

Hij is cool Diva! :):)

Ik heb net 40 mini cc's gebakken, morgen nog 40 mini stroopwafel cc's voor een opdracht donderdag. :)

Siggislief

Berichten: 15792
Geregistreerd: 04-10-04
Woonplaats: Amsterdam

Re: Taarten decoreren XXIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-09-12 15:13

Hij's gaaf, Diva2. :D
Heb hem gezien op Facebook...

DIVA2

Berichten: 1941
Geregistreerd: 10-11-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-09-12 15:14

Patriciavt schreef:
Wat is ie gaaf :wow: :D
Ben benieuwd naar je how-to :))


:+ :D
Die moet ik nog even de lucht in slingeren ;-)
Zal op zijn vroegst vanavond worden voordat ik daar een link van plaats.
Nu eerst Snakie wegbrengen.

benangelique

Berichten: 15658
Geregistreerd: 06-09-04

Re: Taarten decoreren XXIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-09-12 15:20

Wat is ie onwijs gaaf zeg!

meggiemeg

Berichten: 12666
Geregistreerd: 08-04-04
Woonplaats: gelderland

Re: Taarten decoreren XXIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-09-12 16:04

Mooie slang!

corinne1981

Berichten: 2604
Geregistreerd: 11-11-05

Re: Taarten decoreren XXIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-09-12 16:17

Wow wat een gave slang! Knap gemaakt zeg!

Jolien87

Berichten: 17777
Geregistreerd: 27-08-06

Re: Taarten decoreren XXIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-09-12 17:29

Wauw, die is "angstaanjagend" mooi geworden Diva.
Daar mag je heel trots op zijn :j

DIVA2

Berichten: 1941
Geregistreerd: 10-11-07

Re: Taarten decoreren XXIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-09-12 17:57

Dat ben ik stiekum ook best een beetje.
Het maken viel echt 100% mee
Sprak Brent net, ze vonden 'm super!!!
' Is jouw moeder bakker??'
Naast mooi is ie ook erg lekker. En dat zonder vulling.

Semra

Berichten: 851
Geregistreerd: 13-11-04
Woonplaats: St. Maartensdijk

Re: Taarten decoreren XXIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-09-12 19:17

Hij is mooi geworden Diva.

Kinke

Berichten: 21261
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Re: Taarten decoreren XXIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-09-12 21:25

Super gedaan Diva!
Een stuk gewoner...deze taart voor m'n versgebakken petekind :)
Afbeelding

Nookie87
Berichten: 82
Geregistreerd: 31-10-08

Re: Taarten decoreren XXIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-09-12 21:44

Wauw Diva, complimenten! Wat issie gaaf geworden zeg!

Kinke, wat een schattig taartje en gefeliciteerd met de geboorte van je petekind :)

TinkerTom

Berichten: 4032
Geregistreerd: 08-07-06
Woonplaats: Fijnaart

Re: Taarten decoreren XXIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-09-12 21:52

een stuk gewoner kinke????
ik vind hem prachtig!!!

dancertje

Berichten: 3459
Geregistreerd: 13-12-05
Woonplaats: Waarder

Re: Taarten decoreren XXIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-09-12 22:05

vind ze beide prachtig vind de slang heel leuk hoe heb je de schubben gedaan?

DIVA2

Berichten: 1941
Geregistreerd: 10-11-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-09-12 22:55

HOW TO SLANG kan ie misschien in de openingspost? Is dat handig?

De link van het recept waarmee je dus heel goed 3D taarten kan snijden en niet persé hoeft te vullen.(ook openingspost???)
http://karenannecakes.blogspot.nl/2011/ ... ecipe.html

En de link van de foto's die ik heb gemaakt
https://plus.google.com/photos/11723424 ... 0aGN5PTFIQ

1. heb gebakken in een 26 rond, of misschien wel 27. Weet het dus niet precies :D
Moest wel langer in de oven dan de 35 minuten waar Karen Anne het over heeft.

2. Circlecutter in het midden om het gat uit te kunnen snijden.
Die van mij is rond de 11 cm maar cm of 2 groter was ook prima geweest.
Oh ja, biscuit heeft nachtje in de vriezer geslapen en was nog net niet helemaal ontdooit van binnen.

3.Spreekt voor zich denk ik.
Vanaf dit punt ga je de cake rond snijden door de randen er af te halen. Gewoon met een simpel, scherp kartel mesje.
Niet te hard duwen!! Beter 3 keer moeten snijden als 1 keer teveel.

4. Cake omdraaien en ook hier de randen af snijden.
De binnen onderkant hoef je niets aan te doen, zie je toch niet. Bovenkant wel!!

5. Zo snij je die randen dus weg.

6. In eerste instantie wilde ik al die kruimels weggooien. Sterker nog; ze lagen al op een hoop.
Ben blij dat ik het niet gedaan heb!!

7. Biscuit is nu rond gesneden maar heeft nog geen slang vorm.
Wat je doet is 'm dus even doorsnijden en een van de uiteindes een beetje naar binnen rollen en omhoog werken.
Zoals jullie kunnen zien brak ie bij mij stuk.
Geeft niet, is wel weer op te lossen met het afsmeren.
Onder het stukje dat nu omhoog staat moest ook iets komen want anders zou ie naast doorbreken ook nog eens doorzakken. Wat ik toen heb gedaan is van het ronde middenstuk een plak afsnijden en die plak eronder gelegd en in vorm gesneden. Wel een duidelijke scheiding gehouden tussen de twee lagen.

Zorg er ook voor dat je het uiteinde waar de kop aan vast komt ook al wat taps toe loopt.
Dan is de overgang van slang naar kop mooier.

8. Een flinke klodder, nog dikachtige, ganache in de kruimels gedaan en kneden maar. Moet een bal worden die niet meer uit elkaar valt.

9. Die bal heb ik in het holle deel van de cake gestopt en goed aangeduwd.
Daar moet namelijk het uit gesneden middenstuk weer op terug geplaatst gaan worden.
Dit middenstuk moet je wel een beetje rond maken. Ik heb het gewoon gekneed, niets aan gesneden dus. Het middenstuk komt ook iets boven de rest uit, vandaar die bal van ganache/kruimels. De je dat niet dan krijg je het middenstuk niet boven de rest uit.

10.11.12 Dan af gaan smeren.
Mijn ganache was nog dik. En dat kwam goed uit want het moest ook dienen als opvulsel en lijm.
Als het te dun is dan lukt dat niet.
De breuk heb ik dus ook opgevuld met ganache. Bleef daarna prima zitten.
Ik heb het begin met mijn vingers gedaan, dan heb je net wat meer feeling. Later, toen alle lastige delen waren gedaan heb ik het palletmesje erbij gepakt.
Maak de contouren al goed zichtbaar.
Na het afsmeren een goed uur in de koelkast gezet.

13. Fondant met klein beetje marsepein(had ik nog over).
Niet te dun uitrollen. Ik heb de ringetjes om de rolstok gebruikt. De gele.
Marsepein was iets anders van kleur. Ik heb dit niet goed doorgekneed omdat je bij een slang ook allemaal verschillende tinten ziet.
Voorzichtig de contouren van de slang volgen met een stukje ander fondant. Dat dient nu dus als smoother.

14. Kind eropuit gestuurd om sinaasappels te gaan scoren.
Netje er omheen voor het maken van de schubben.
Ik kan jullie zeggen dat dat een lastig klusje is!!! Misschien moest de cake eerst even in de koelkast, nu gaf ie namelijk wel heel erg mee waardoor de afdruk er niet goed in kwam.
Echt flink wrijven!!!!

15. Uiteindelijk hield Nadine 'm strak en ik de smoother er overheen.
Nog niet geweldig maar wel beter.

Na dit alles heb ik 'm eerst helemaal gedust.
Verschillende kleuren door elkaar gedaan, grote poederkwast van het Kruidvat en leef je uit.
Helaas had ik dus niet de juiste dustkleuren in huis voor het verven van de donkere vlekken.
Heb een poging getracht om het donker te krijgen maar lukte helaas niet.
Ben er vervolgens nog eens met een zwarte foodpen overheen gegaan en toen vond ik het wel best.

De kop heb ik gemaakt toen het lijf helemaal af was. Gemaakt van het fondant wat over was, wel met een scheut tylose erdoor heen.
Kop was echt binnen twee tellen klaar. :D
Heb er een satéprikker in gestopt en zo in de slang gestoken. De aanhechting weer enigszins proberen weg te werken, stukje spons onder zijn kind om goed te drogen en de schubben met een tooltje gemaakt. Zo'n half rondje, je kan er ook mondjes mee maken.
Daarna was ie KLAAARRRRR!!!!!
Laatst bijgewerkt door DIVA2 op 22-09-12 23:37, in het totaal 5 keer bewerkt

caj2008
Berichten: 1433
Geregistreerd: 09-04-09
Woonplaats: Friesland

Re: Taarten decoreren XXIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-09-12 22:59

Wat een mooie taarten! Ik kom even mee genieten al kan ik ze niet proeven:P

Jolien87

Berichten: 17777
Geregistreerd: 27-08-06

Re: Taarten decoreren XXIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-09-12 00:39

Als ik je how-to zo lees, ziet het er ineens heel logisch uit. Hoewel het me nog steeds een project lijkt voor over een paar maanden. Eerst maar eens wat meer huis- tuin- en keukentaarten maken ;)
Maar deze houd ik zeker in gedachten, thanks!

DIVA2

Berichten: 1941
Geregistreerd: 10-11-07

Re: Taarten decoreren XXIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-09-12 09:24

Gisteren na het schrijven van de how to vergeten. Dus bij deze; Kinke je hebt een geweldig leuk taartje gemaakt!!!!!!

_Lisaa_

Berichten: 4234
Geregistreerd: 26-07-07
Woonplaats: Monster.

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-09-12 16:07

Heeft iemand hier een leuke how to voor mij van een coole taart of iets dergelijks?
ik heb vanavond weer is niks te doen en wordt daar een beetje moe van dus wil graag wat leuks doen..
ben benieuwd..

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Re: Taarten decoreren XXIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-09-12 16:09

Kijk eens in de openingspost.

Jolien87

Berichten: 17777
Geregistreerd: 27-08-06

Re: Taarten decoreren XXIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-09-12 16:47

Wat versta je onder een 'coole' taart?

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Re: Taarten decoreren XXIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-09-12 16:57

Een uit de diepvries :P ? Sorry, flauw :P .