Snijd de knoflook en de uien fijn en de wortels en de champignons in plakken. Snijd het vlees in blokken van 2 centimeter, verwijder eventueel hard vet. Maak de barbecue aan voor directe hitte op een temperatuur rond de 175 graden Celsius. Plaats de Dutch oven op de barbecue en laat hem goed heet worden. Bak de spekjes in de Dutch oven, voeg daarna de tomatenpuree toe en bak nog even. Maak de Dutch oven leeg en doe er een blokje boter in. Rol de het vlees in de bloem en bak aan in de pot. Bak daarna de uien en de knoflook mee. Voeg daarna de champignons, de wortelen, de spekjes, de fond, de rode wijn, de laurier en tijm toe. Laat het geheel koken en roer het goed door elkaar. Laat het 1 uur pruttelen en breng op smaak met peper en zout en de zilveruitjes. Laat nog 2 uur doorgaren en dan is je stoofpot klaar. Je kan eventueel nog wat maïzena toevoegen om de saus wat dikker te krijgen. Smakelijk