Ik ben een stille meelezer, maar geniet zo van jullie handige tips en gerechtjes!

Zelf een beetje een flexitariër. Eet heel soms nog eens wat kip thuis en vis eet ik ook nog. Voor de rest zo goed als vegetarisch en dat heeft ook mijn voorkeur. Op 'kot' kook ik bijna altijd vegetarisch voor mijn vriend en ik.
Wou al heel lang een gerechtje maken die normaal met kip is en dan de kip vervangen met een vleesvervanger. Vandaag had ik tijd genoeg om het eens te testen en moet zeggen dat het goed geslaagd is!
Het gerechtje is dus veggie kip op Normandische wijze en is heel eenvoudig om te maken. Zelf heb ik dit gebruikt voor 2 pers:
- Greenway Chick' pieces (vegan) 2 pakjes
- Half flesje cider (pakweg 20 cl)
- 1,5 appel
- 1 rode ui
- Eetlepel maïzena
- Half flesje soya room
- Rozemarijn, tijm, peper & zout
- Suiker en kaneel (voor de appeltjes)
En zelf hebben we er kroketjes bij gegeten, maar puree/ovenaardappeltjes/rijst/etc. kan ook prima uiteraard! Beetje appelmousse past er ook lekker bij. Ik denk dat je het recept ook prima kan omtoveren naar vegan, maar ben geen kenner.
De bereiding doe je door de Chick' pieces eerst voor te bakken in een pan met wat olijfolie, vervolgens de rode ui erbij. Dan de cider en laten uitkoken tot de helft ervan weg is. Tussendoor kan je dan in een andere pan de appeltjes stoven met kaneel en suiker (met beetje boter). Bij de kip en cider voeg je dan de appeltjes toe, het geheel lekker kruiden en dan de saus aandikken met maïzena (evt. ook met mosterd, maar die hebben wij weggelaten). Wij voegen er zelf dan ook de room aan toe om een lekker sausje te hebben.
[ [url=m/6ZX0K6.jpg]Afbeelding[/url] ]