Boras schreef:Ine23 schreef:Oh pompoenlasagne
Wij hadden ovenschotel zoals mijn ouders vaak maakten. Rijst, bloemkool, seitan gehakt met paprika en ui, tomaten en kaas
Was alleen uitgeschoten met de rijst, beetje teveel naar onze smaak haha.
[ [url=m/zXHmWK.jpg]Afbeelding[/url] ]
[ [url=m/zkFFcn.jpg]Afbeelding[/url] ]
Dat ziet er heerlijk uit, ik ben gek op ovenschotels, onze oven draait echt overuren.
(ik ga snel even googelen wat seitan gehakt is)
Het is ook heel lekker! Kan met gewoon dierlijk gehakt ook hoor, wat je lekker vindt. Ik ben vegetariër dus dan zijn de opties meer gelimiteerd haha.
Werkwijze: (en volgorde van hoe in de schaal te leggen)
1) rijst koken (ik had nu basmati, maar soms ook bruine of zilvervliesrijst)
2) bloemkool koken
3) ui + knoflook + halve chilipeper + paprika (had er 3: 2 rode en 1 gele) + gehakt fruiten met Provençaalse kruiden, paprika poeder, nootmuskaat (voor het gehakt), zwarte peper en een beetje passata (was open dus er maar bij gedaan voor extra smaak)
4) Roma tomaten snijden
5) Roma tomaten bestrooien met gedroogde basilicum
6) Veel kaas voor groentengratin eroverheen strooien

En dan in de oven totdat de kaas een mooi korstje heeft. Kan onder de grill of wat langer en minder warm zodat de smaken nog beter bij elkaar komen.
Onze ovens zijn ook weer druk aan het werk! Ik hou zo van de herfst en winter omwille van de schotels
