Taarten Decoreren deel XXIV

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
DIVA2

Berichten: 1941
Geregistreerd: 10-11-07

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-01-13 02:03

Lieve meiden, heel veel plezier het komende jaar.

Paardjes zijn alle flitsen en knallen goed doorgekomen. Een keer piepklein beetje onrustig maar dat stelde eigenlijk niet veel voor.
Nu wachten tot Brent gehaald kan worden en dan gaan we officieel naar het voorjaar toe.
Zit het er weer op voor een jaar.

Jolien87

Berichten: 17777
Geregistreerd: 27-08-06

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-01-13 02:32

Allemaal het allerbeste gewenst voor 2013.
En dat er uiteraard maar een boel mooie en smakelijke baksels gemaakt mogen worden :)

KozieZ

Berichten: 7756
Geregistreerd: 11-02-02

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 01-01-13 11:11

Gelukkig nieuwjaar allemaal!

Mooie babytaarten! Is zeker een mooie mold. Maar jee zeg, erg aan de prijs inderdaad!

ClaudiaHS

Berichten: 8153
Geregistreerd: 12-03-09
Woonplaats: Den Bosch

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-01-13 11:21

Happy new year everybody!!!

meggiemeg

Berichten: 12664
Geregistreerd: 08-04-04
Woonplaats: gelderland

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-01-13 12:59

Voor allemaal een gelukkig nieuwjaar met mooie bakmomenten!

Kinke

Berichten: 21251
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-01-13 14:09

Gelukkig Nieuwjaar!!! *\o/*

Neela

Berichten: 1340
Geregistreerd: 03-02-08

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-01-13 15:54

gelukkig nieuwjaar

MarloesNatje

Berichten: 1880
Geregistreerd: 04-03-11

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-01-13 16:08

Ten eerste allemaal een heel gelukkig nieuwjaar :D
Ten tweede,, sorry dat ik hier zo kom binnenvallen :P
Ik kwam jullie topic tegen en wilde graag wat foto's van de taarten die ik heb gemaakt laten zien.
Hebben jullie misschien tips en tops voor mij? :D
Voor Sinterklaas;
Afbeelding
Voor kerst;
Afbeelding
En voor gewoon =)
Afbeelding
Afbeelding

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-01-13 16:12

Bekleden en boetseren gaat je redelijk goed af, maar bet enige wat nog beter "moet" is je taart STRAK en GLAD afsmeren :j Dan krijg je niet van die bobbels :)

MarloesNatje

Berichten: 1880
Geregistreerd: 04-03-11

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-01-13 16:14

Bedankt, Mag ik vragen wat je bedoelt met afsmeren? Met botercreme of niet? Welk recept gebruiken jullie daarvoor? Want ik doe het eigenlijk altijd alleen ertussen, de fondant leg ik er gewoon op en blijft ook mooi liggen.. Ik vind het inderdaad ook wel jammer van die bobbels...

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-01-13 16:18

Afsmeren doe je idd met botercreme of ganache. Dus helemaal aan de buitenkant van de taart :j Zo smeer je alle hobbels en bobbels glad en plakt je marsepein of fondant goed aan de taart.
In de openingspost staan een heleboel aanwijzingen, foto's en links :)

MarloesNatje

Berichten: 1880
Geregistreerd: 04-03-11

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-01-13 16:19

oke bedankt zal eens kijken!

Jolien87

Berichten: 17777
Geregistreerd: 27-08-06

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-01-13 19:11

Welkom MarloesNatje! :D
Wat een leuke taarten zeg! Ik vind je Sinterklaas op 't paard erg leuk. :)

Als je de taart afsmeert, hecht de fondant of marsepein beter aan de taart waardoor hij strakker wordt.
Hiervoor kan je het beste 1:1 botercrème maken, dit maak je heel simpel door 1 deel zachte boter (margarine of roomboter) met 1 deel poedersuiker te mixen totdat het een gladde crème is. 250:250 gr. is genoeg voor 2 dijkjes en een taart afsmeren.
Voor het meest strakke resultaat kan je het beste een plamuurmes of spatelmes gebruiken om de randen mooi strak te maken.

Via deze link vind je een fijne how to, op deze manier heb ik geleerd om mooi strak af te smeren en te bekleden:
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/viewtopic.php?id=169809

MarloesNatje

Berichten: 1880
Geregistreerd: 04-03-11

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-01-13 19:31

Bedankt, binnenkort vier ik mijn verjaardag voor vriendinnen, en dan gaan we kleine taartjes enz versieren, vorig jaar hebben we cupcakes gedaan, vind dit heel leuk om te doen en dan kan je ondertussen ook nog gezellig kletsen =) Alleen ik zit een beetje met vormen om de taartjes in te bakken... ik heb 2 kleine tulband vormpjes, maar in welk soort materiaal zou ik nog meer kleine taartjes kunnen bakken? En hoe zit dat dan met de baktijden? gewoon even lang als in een gewone cakevorm? Of even wat vaker kijken of hij bijna klaar is?

Waarschijnlijk zal ik meer een stille meelezer worden :P

josie
Berichten: 5412
Geregistreerd: 22-02-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-01-13 19:39

Welkom MarloesNatje, je hebt leuke taarten gemaakt, ik vind de eerst 2 erg leuk gedaan!
De andere tips heb je al gekregen :D , veel succes en we zijn benieuwd naar je volgende creaties :j

RustyK

Berichten: 600
Geregistreerd: 21-02-06
Woonplaats: ergens in Noord Brabant

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-01-13 20:14

Hoi, even een vraagje zat de cupcake cup te kijken :-). En de chef had het over een steen die in de diepvries ging om met chocola te werken weet iemand wat voor steen dat is. Dat lijkt me wel heel leuk om te proberen!

Jolien87

Berichten: 17777
Geregistreerd: 27-08-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-01-13 20:15

MarloesNatje schreef:
Alleen ik zit een beetje met vormen om de taartjes in te bakken... ik heb 2 kleine tulband vormpjes, maar in welk soort materiaal zou ik nog meer kleine taartjes kunnen bakken? En hoe zit dat dan met de baktijden? gewoon even lang als in een gewone cakevorm? Of even wat vaker kijken of hij bijna klaar is?

Waarschijnlijk zal ik meer een stille meelezer worden :P


Je kan in verschillende materialen bakken. Persoonlijk bied ik de voorkeur aan silicone bakvormen. Weinig kans op vastplakken en een gelijkmatige verspreiding van de temperatuur.
Maar je kan ook gewone springvormen gebruiken. Wat ik dan gebruik tegen het plakken is een mengsel van 1 deel zonnebloem, 1 deel bloem en 1 deel crisco (=vet, eventueel te vervangen door margarine).

Voor baktijden kan je het beste de aanwijzingen volgen op de verpakking, indien je een mix gebruikt.
Sowieso niet te vaak de oven open doen tijdens het bakken in verband met instortingsgevaar, omdat de temperatuur dan ineens te snel daalt.
Als je wil checken of het gaar is, kan je er een saté- of cocktailprikker in steken. Zodra de prikker er schoon uitkomt, is het gaar.

Miss_Blimm
Berichten: 4429
Geregistreerd: 03-02-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-01-13 21:49

DIVA2 schreef:
Kinke schreef:
Die mal is prachtig (hij is mij te duur haha). Ik weet eindelijk hoe het zit, ik mag de taart van Icing Smiles wel showen, maar 'k mot eerst even wachten tot zij hem morgen op hun facebook pagina hebben gezet :)

Dan wachten wij geduldig af...

Die mold is inderdaad flink aan de prijs.
Maaarrrr....dan heb je ook wel wat hoor!! Ik heb verschillende molds van KD, super dingen.
De naam van deze weet ik even niet, moet ik opzoeken. Kom erop terug.

Edit; http://www.cakesbybien.nl/karen-davies
Het is de Amy Lace die ik heb gebruikt.


Wel heel mooi. Past er goed bij! Vind de sproetjes ook erg schattig!

Hoe doe je Dat in de mold dan? Ertussen en dubbel doen? En dan vastplakken? Met wat voor spul?

Miss_Blimm
Berichten: 4429
Geregistreerd: 03-02-04

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-01-13 21:50

Oja en de beste wensen voor iedereen! Vooral een gezond en liefdevol 2013 gewenst. En heel veel bakplezier!

IngridB
Berichten: 2376
Geregistreerd: 08-03-09
Woonplaats: Terheijden

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-01-13 22:27

Allemaal een heel gelukkig en gezond 2013!!!!!

Ben ff niet meer hier geweest maar het is even rustig
met bakken. Beetje druk met werken en hier in huis.
Maar spiek af en toe wel hoor na al het moous en lekkers.

DIVA2

Berichten: 1941
Geregistreerd: 10-11-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-01-13 23:10

gebruik van de lace mold
Je maakt een lange rol van je fondant, legt dat op de mold en gaat 'm vervolgens op de mold uitrollen. Je moet de print een beetje door het fondant heen zien komen. Als je dat niet ziet dan is ie te dik.
Dan draai je de mold om, maak je voorzichtig een stukje fondant los om vervolgens de mold er verder af te halen.
Dan pak je dat tooltje met die twee wieltjes en ga de mold netjes bijsnijden.
Ik plak 'm zonder iets tegen de ganache aan, zachtjes aanduwen en hij zit.
Er zitten uitsparingen in, als een puzzelstukje. Een volgende strook puzzel je dus er dus tegen aan.
Als strook twee te lang is leg je 'm over de eerste strook heen, pak je een scherp mesje en snij je door de dubbele(!!) laag heen. Het losse bovenste stuk, rest van strook 2, kan je er zo afpakken maar onder strook twee zit dan nog een stukje van strook 1. Dat haal je er voorzichtig onderuit.
Als het goed is passen de twee stroken dan precies tegen elkaar en kan je ze tegen elkaar aanplakken. Je hebt een rechte naad die je nauwelijks meer ziet.

DIVA2

Berichten: 1941
Geregistreerd: 10-11-07

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-01-13 23:30

MARINAAAAA......WAT IS IE MOOI!!

Kinke

Berichten: 21251
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-01-13 23:31


josie
Berichten: 5412
Geregistreerd: 22-02-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-01-13 00:42

DIVA2 schreef:
MARINAAAAA......WAT IS IE MOOI!!


??, aaah nu snap ik hem, is inderdaad super geworden, TOP!! :j

Purkii

Berichten: 723
Geregistreerd: 23-02-06

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-01-13 08:50

super Marina!!