Verhouding voor 1kg hutspot 700 gr wortel en 300gr uien...1kg aardappels. 1 mergpijp en 1 pond runderlappen (iets minder mag ook)
Het vlees en mergpijp op een boden water laten koken en uurtje door laten sudderen,dan de uien en wortelen erbij en dit 2 tot 2/5 uur koken.Mergpijp leeghalen en verwijderen.Vervolgens met een houten lepel de boel opzij schuiven en de aardappels onderop in de pan doen en afdekken met de hutspot en door laten koken,zout toevoegen. Vervolgens overtollig vocht in bekertje doen...snufje nootmuskaat toevoegen en stampen maar.
Je kunt evt nog een rookworst meekoken
Eet smakelijk
Tinky12
Berichten: 9435
Geregistreerd: 27-01-06
Woonplaats: Met mijn hart in Amsterdam.
Geplaatst: 21-01-09 16:51
Pasta.... Mezzelune (halve manen) gevuld met rauwe ham,geitenkaas en honing.... Saus... Bekertje zure room,half bakje boursin culinair(knoflook),mozzarella,uitje en flink knoflook,snufje vers gemalen grove peper en chili-poeder,lente uitje fijngesneden.
Dit alles op een bedje van ricula en bestrooit met pijnboompitjes