Moderators: Essie73, NadjaNadja, Muiz, Telpeva, ynskek, Ladybird, Polly
Ik ben blijjjj Sonja_vR schreef:Kikkererwten ontvellen?
Nog nooit gedaan![]()
Hier gaan ze gewoon met vel en al de humus in
Ook nog nooit van gehoord trouwens
Kan me wel voorstellen dat als je tuinbonen humus maakt dat je die ontveld want die hebben een erg dik velletje, maar kikkererwten hebben een vrij dun velletje dus die laat ik lekker zitten
Misschien dat het er wat zachter van wordt? Maar als je er geen zin in hebt, lekker niet doen joh



Nikass schreef:Humus op brood?![]()
Hoe maak je een vegetarische basis voor soep (bouillon) zonder bouillonblokje of een zakje te gebruiken?
Magrathea schreef:Waarom niet gewoon uit blik dan?

Mijn excuses, was gewoon benieuwd.
)
Nikass schreef:Magrathea thanks, leuk filmpje, maar ik begrijp t niet helemaal... al die ingrediënten moeten in een diepvrieszakje en dan 6 maanden (??) in de vriezer? Na hoeveel tijd kunnen die champignons en aardappels erbij dan?
En kan ik evt wat ingrediënten weglaten zoals de knoflook en de bleekselderij?
Weet je ook hoe je vervolgens die gravy maakt? (Wat ligt daar in de pan waar ze de bouillon bij doet?)
Dus vaak één keer champignons, twee keer vervanger (doe twee keer met een pakje) en voor de rest rotzooi ik wat met random spullen. Ik eet ook een paar dagen bij m'n vriend thuis en dat is standaard pizza.