
Bijvoorbeeld de gehakt voor in de pastasaus of balletjes voor op de BBQ. Maar sommige producenten gaan er erg ver in om zo echt mogelijk nepvlees te maken.
Moderators: Essie73, NadjaNadja, Muiz, Telpeva, ynskek, Ladybird, Polly


Of zoals gister, zuurkoolschotel met banaan.
maar je moet uiteindelijk gewoon je voedingsstoffen binnen krijgen.. en van die burgers kan je heel goed elke dag eten, in tegenstelling tot kaas of ei bijvoorbeeld.
mika11 schreef:Oke, bedankt.
Ja, ik snap wat jullie bedoelen.![]()
Ellabellaah, dat was inderdaad de vraag, waarom denkt de fabrikant dat het op vlees moet lijken?

picobello schreef:Ik wacht eigenlijk op een groenteburger in de vorm van een koe


) mika11 schreef:Ik kom even inbreken met een vraag, hoewel ik geen vegetariër ben![]()
Er was laatst op TV een gesprek met een vegetariër.
Toen kwam er een vraag, waarom vegetariërs wel produkten willen eten die op vlees lijken.
Zo'n vleesvervangend stukje vlees, zeg maar.
Waarom is er alsnog die behoefte om iets te eten wat op vlees lijkt?
Die persoon wist er geen antwoord op, maar ik was er eigenlijk wel nieuwschierig naar geworden.
Misschien is er hier iemand die dat kan uitleggen?
Ik ben er namelijk wel in geïnteresseerd.
.
(ie mijn vader)
lekker spul hoor, lekker zachte structuur
_Lisanne schreef:Heb vandaag gebakken camembert gegeten.
Eet ik altijd in een restaurant, maar bij een kaasboer dus niet te verkrijgen. Zwager werkt in een restaurant waar ik t altijd eet, dus hem lief aangekeken of hij niet een doosje mee kon nemen.
Ik ben ook wel een beetje gewend aan vlees-groente en aardappels. Bij pasta is iets van een vleesvervanger wel lekker, anders eet ik alleen maar pasta met geraspte kaas..
Daarbij kan ik lekker variëren met sauzen, kazen, groentes, noten, enzovoorts. Ik heb dat met aardappels wat minder, eigenlijk vind ik die alleen gebakken lekker.
gebakken aardappeltjes met mayo, hmmm
lekker makkelijk ook, je gooit er zo wat groenten bij en een burgertje en klaar
.
Maar noten zijn inderdaad lekker en gezond.

Maar niet teveel las ik laatst.. zitten ook vetten in enzo. En ik moet zeggen dat het wel interessant moet blijven, dus niet elke dag

Persoonlijk vind ik een klein handje door mijn eten heen echt ruim voldoende.
Maar ik heb dus gelezen dat noten geen vleesvervanger voor elke dag zijn vanwege die vetten. Maar afwisseling is sowieso goed
Vooral dat monchou mengsel. Is heel fris door de sinasappelsap.
Wij hebben het toen als groente gegeten bij de maaltijd, maar denk dat je het ook prima als borrelhapje kan maken.