Ik heb toch een lekker sausje gefabriekt...
ik zal t morgen eens opschrijven. Moderators: Essie73, NadjaNadja, Muiz, Telpeva, ynskek, Ladybird, Polly
ik zal t morgen eens opschrijven.
beide waren niet zo bleh.
op bij de mensen. Dat bestaat hier helemaal niet.liespower94 schreef:Dat vind ik ook vaak van mezelfIk vind toch dat ik beter kan koken dan het restaurant
.
Hij was niet blij met me.mar_fay schreef:Ik heb toch een lekker sausje gefabriekt...ik zal t morgen eens opschrijven.
Kom maar op!
Het is niet perse mijn passie en nu met mijn voet kan ik hooguit een paar minuten bij het aanrecht/fornuis blijven staan. Dat maakt het wel extra lastig om iets bijzonders klaar te maken. Het moet óf snel klaar zijn, gebakken krieltjes, schnitzel, erwtjes, óf zichzelf kunnen vermaken als eenpansgerecht (linzencurry), of rauw de oven in en er na een tijdje pas weer uit (quiche, witlofschotel etc.). Maar ik red mezelf nog wel zonder opbliepmaaltijd gelukkig. pien_2010 schreef:mar_fay schreef:Ik heb toch een lekker sausje gefabriekt...ik zal t morgen eens opschrijven.
Kom maar op!
poes schreef:Brasseries en ik dat is eigenlijk nooit een match geweest.
Ondanks dat ik met een zilveren lepel geboren ben heb ik altijd mijn best moeten doen financieel om de boel goed rond te krijgen en brasserieën e.a. wat goedkopere restaurants vond en vind ik al heel wat als we uit eten gaan. Poes ik heb blijkbaar iets niet goed gedaan in mijn leven
Moet hier zo om lachen.
mar_fay schreef:Eens kijken. Het is aardig pittig, dus pas dat vooral aan als je het milder wil.
Kook 2dl sterke espresso, 4 el ahoronsiroop (of ongeveer 40g (basterd)suiker) en 3 el balsamicoazijn in tot een lobbig sausje (ca. 1 dl).
Rooster (in de oven of op vuur) 3 rode paprika's, 1 tomaat, 3 rode uien en 1 bol knoflook - alles nog in het vel. De paprika's moeten echt geblakerd, de tomaat, knoflook en uien tot ze zacht zijn. Verwijder de zaden en het vel en pureer.
Hak 4cm gember, 2 verse rode chilipepers (of 1 verse en een gedroogde) en 4 groene (ingemaakte) pepers fijn. Voeg ze met 2 el olijfolie toe aan je espressosaus en bak/pruttel op laag vuur voor enkele minuten. Blijf goed roeren, anders brandt het aan. Voeg gedroogde komijn, gedroogde koriander en verse peterselie en/of koriander toe. Voeg 2 tl 'liquid smoke' toe, of vervang dit door ca. 1 el gerookt paprikapoeder.
Meng je puree door je espresso-pepersaus en voeg (eventueel) 1dl espresso toe. Laat rustig iets indikken op laag vuur, roer af en toe. Proef en voeg naar smaak ongeveer 1dl kokosroom toe. Breng verder op smaak met peper en zout.
---
Ik heb voor jullie wat aanpassingen gedaan; ik had al wat koffiesausjes op orde maar heb die nu geïmplementeerd in dit recept. Tevens gebruikte ik minder ahornsiroop, maar had ik nog groene tomatensiroop en heb ik dit gebruikt. Dit heb ik voor jullie vervangen met een geroosterde tomaat uit de oven + extra ahorn. Je zult dus even moeten experimenteren qua zoetheid, net wat je zelf lekker vindt.
Ik ben benieuwd, als iemand dit maakt hoor ik het graag
En sterke espresso is dit sterke koffie, tenminste ik neem dit aan? Ik heb nog nooit koffie in sausjes geprobeerd, dus dat lijkt me wel een uitdaging ook als het om smaak gaat. Dus slapen zal er die nacht wel niet meer bij zijn (laatste kopje koffie hier altijd rond 10.00 uur in de ochtend)
ik ben opgegroeid zonder geld. Altijd 6/7 of meer gewerkt, nu nog steeds. Ik ga liever minder vaak uit eten maar dan veel beter ( en duurder). De gemiddelde brasserie is veel te duur ivm een sterrenrestaurant imo. Met aperitief en wijn ben je zo 65 euro pp kwijt. Ja lekker een stuk minderwaardige mozzarella in partjes, een glas minderwaardige cava, een hele lekker wijn moet ik toegeven, een gepofte patat ( oh! Lekker! Maar oh! Niet moeilijk!) , echt hele slechte zure groenten en koude pastinaakpuree, oja mais, yay lekkere verse thee.
Drunksheep schreef:Paulina schreef:Net terug van een weekje Landal. Daar waren de veganistisch opties niet aanwezig.. vegetarisch wel, maar zeer weinig. En volgens hun is pepperoni vegetarisch..
Bij Jamie's Italian in Den Haag zeiden ze dat de kaas wel veganistisch was. Speciaal van koeien uit Italië...

we hebben ook nog wat cava, wit en rood gekocht. Hou van wijn
poes schreef:Ik ga dolgraag uit eten maar ik kies bewust voor het hogere segment idd. Brasseries en ik dat is eigenlijk nooit een match geweest. Ook niet toen ik nog vlees at.

Het wordt een smeerboel anders. (Nog steeds waard om het alsnog te maken en de smeerboel voor lief te nemen hoor.
)