Het is wat ver rijden Patricia, kun je ze ook opsturen
Patriciavt
Berichten: 11405
Geregistreerd: 16-07-05
Woonplaats: Almere
Geplaatst: 26-06-12 18:16
Spikkelfire, wat een leuk idee
Jullie zijn welkom hoor dames Misschien is het sowieso leuk om een keer te meeten??
Enne, heb meeeeeer als genoeg, de gele zijn inmiddels klaar (en lekker ) en de volgende platen staat te drogen: GROENE
Dancertje, ik gebruik dit recept. Het is een bestaand recept maar ik heb een aantal verschillende recepten/manieren door elkaar gehusseld en toen kwam ik hier op uit En ze worden prima
Kom 1 (kom van de mixer) 70 gr eiwit Kom 2 30 gr suiker, 70 gr poedersuiker (even door elkaar husselen) Kom 3 95 gr poedersuiker en 95 gr amandemeel (even door elkaar husselen. Ik zeef het btw ook!)
Van tevoren 2 bakplaten klaarzetten met bakpapier (ik deed eerst rondjes zetten, nu al niet meer )
Eerst het eiwit kloppen, dan terwijl de mixer draait kom 2 in delen toevoegen. Als het eiwit (wordt merengue-achtig door toevoeging van de suiker) goed is, kleur ik het. Dan 1/3 van kom 3 door het eiwit. Niet roeren, maar spatelen. Dus zeg maar omscheppen. Dan blijft de lucht er zo veel mogelijk in. Als dat erdoor zit, de overige amandelmeel/poedersuiker erdoor en evt. smaakstof. Niet te veel vloeibaar, want dan veranderd de structuur teveel en mislukken ze Het is goed als je een gladde massa hebt. En dan in de spuitzak vullen en rondjes van zo'n 4cm spuiten. Als dat klaar is kan je met je vinger (even vochtig maken met water) de puntjes omlaag duwen die je hebt doordat je het beslag spuit.
Dan zo'n 30 min laten drogen, dat er een 'huidje' op komt. Daarna in de oven en op 160graden zetten. Erin voor 20 min. Na 10 min even de deur open zodat de ergste warmte eruit kan en na 5 min weer herhalen. Mijne zijn na 20/25 min klaar (draai de plaat tussendoor ook om ivm heteluchtoven) en dat kan je checken door er een van het bakpapier te halen. Als ze in z'n geheel loslaten zijn ze goed, als er deed blijft zitten zijn ze nog niet gaar
Dan af laten koelen, omdraaien en vullen maar
spotless
Berichten: 427
Geregistreerd: 12-09-02
Woonplaats: Bispgården, Zweden
Geplaatst: 26-06-12 18:22
*slaat recept op voor toekomstig gebruik*
S_in_Balance
Berichten: 480
Geregistreerd: 29-05-10
Woonplaats: De Veluwe!
Geplaatst: 26-06-12 18:24
*slaat ook het recept op* Mooooi Patricia!!!! En spikkelfire, leuk idee!
Lijkt me leuk om te meeten! nemen we allemaal iets lekkers mee.
dancertje
Berichten: 3459
Geregistreerd: 13-12-05
Woonplaats: Waarder
Geplaatst: 26-06-12 19:20
oke nou fijn duidelijk recept ga het zeker eens proberen. kleur jij met dust of de vloeibare? en het amandelmeel waar halen jullie die? en wat is even de deur open? gewoon een paar seconden?
De framboos is met dust, de gele en groene met gel van america colours (zo heet het toch? )
Ja, een paar seconden, ik draai dan ook gelijk de plaat een kwartslag (ik heb een vierkante) ivm de hete lucht, anders wordt de achterkant donker
Amandelmeel kun je halen bij de natuurwinkel. Het is wel vrij prijzig hoor, 1 kg voor 11.-
Ik krijg zojuist een pakketje binnen M'n extra rolstokjes voor de 'workshop' en nog een paar dingetjes! Ik ga even kijken en daarna maar vast thee zetten, krijg zo macaron-proef-visite
Argh Kom er net achter dat ik ze helemaal niet goed gemaakt heb Had ze wat langer moeten spatelen, dan had ik niet van die gekke toefjes aan de bovenkant gehad en dan waren ze niet zo bol geworden...
net nog even bij de makro geweest fondant ( wit en rood) gehaalt crisko pareltjes. mix voor biscuit mix. en vormpjes het is daar echt een stuk goedkoper!
Hebben ze bij jullie nu ook voorgekleurde fondant? De laatste keer dat ik bij ons bij de Makro was hadden ze alleen witte en chocolade fondant. Wel heel veel kleurtjes marsepein.
Eigenwijs als ik ben, staat er nu nieuwe mix te drogen Ze zijn wel wat groot, morgen maar even een goede spuitmond halen, die heb ik niet dus heb het alleen met de spuitzak gedaan. (en spuitzakken, en dust)
Omg... Of ik heb iets vreselijk fout gedaan, of m'n oven is stuk
Had de macarons erin, ging prima, wilde ze nog even een paar minuutjes doen dus ik zet em weer aan, ruik ik opeens een brandlucht.. Ik kijken, jahoor, verbrand Dat heb ik nog nóóit gehad.. Hoe kan het nou? Misschien te warm voor de suiker?? Ik snap er geen hol van... Morgen maar eens op m'n gemakje kijken, als ie stuk is, heb ik een probleem
Kreeg gisteren de vraag of ik voor 8 september 25 hamburger cc wil maken . Alleen dan is mijn vriend ook jarig en heb ik het eigenlijk al veel te druk. Waarschijnlijk een bbq met de familie omdat hij 40 wordt en een taart natuurlijk maken. Maar ja , het is wel heel leuk om die hamburgers te maken Misschien de taart voor mijn vriend een week van te voren maken en invriezen zodat ik tijd heb voor de cc.
En krijg ik ook de vraag of ik ook bruidstaarten maak. Daar heb ik even 'nee' op gezegd . Levert me op dit moment teveel stress op en qua tijd zou ik dan vrij moeten gaan nemen van t werk anders red ik dat nooit, dus dat doe ik voorlopig niet. Tenminste, niet voor een wildvreemde. Voor een heeeeeeeeeeele goede bekende misschien wel , maar verder ga ik even niet. Even aan mezelf denken nu
Jolien87
Berichten: 17777
Geregistreerd: 27-08-06
Geplaatst: 27-06-12 10:56
Als ik vanmiddag mijn cupcakes maak en decoreer met fondant, marsepein en RI, kan ik ze dan tot zaterdag luchtdicht verpakken en in de kelder bewaren? Of kan ik ze dan beter invriezen? En als ik ze dan invries, hoe lang duurt het dan voor ze weer ontdooid zijn? Ik heb namelijk alleen vanmiddag en vanavond tijd om ze te maken en ze zijn voor zaterdag. Het zijn er ongeveer 50.
En wordt de smaak dan ook minder als ik het zolang bewaar?
EDIT: wie heeft er trouwens ervaring met de decoratiepen van Xenos?
Ik heb deze gisteren gekocht om de brilletjes van RI te maken, maar ik weet niet zo goed of het wel fijn werkt.