Taarten decoreren XXII

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
IngridB
Berichten: 2376
Geregistreerd: 08-03-09
Woonplaats: Terheijden

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-06-12 17:58

Het is wat ver rijden Patricia, kun je ze ook opsturen :D

Patriciavt

Berichten: 11405
Geregistreerd: 16-07-05
Woonplaats: Almere

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-06-12 18:16

Spikkelfire, wat een leuk idee :9 :9

Jullie zijn welkom hoor dames :D Misschien is het sowieso leuk om een keer te meeten?? O:)

Enne, heb meeeeeer als genoeg, de gele zijn inmiddels klaar (en lekker :9 ) en de volgende platen staat te drogen: GROENE :D
Afbeelding

Dancertje, ik gebruik dit recept. Het is een bestaand recept maar ik heb een aantal verschillende recepten/manieren door elkaar gehusseld en toen kwam ik hier op uit :P En ze worden prima :Y)

Kom 1 (kom van de mixer) 70 gr eiwit
Kom 2 30 gr suiker, 70 gr poedersuiker (even door elkaar husselen)
Kom 3 95 gr poedersuiker en 95 gr amandemeel (even door elkaar husselen. Ik zeef het btw ook!)

Van tevoren 2 bakplaten klaarzetten met bakpapier (ik deed eerst rondjes zetten, nu al niet meer := )

Eerst het eiwit kloppen, dan terwijl de mixer draait kom 2 in delen toevoegen. Als het eiwit (wordt merengue-achtig door toevoeging van de suiker) goed is, kleur ik het.
Dan 1/3 van kom 3 door het eiwit. Niet roeren, maar spatelen. Dus zeg maar omscheppen. Dan blijft de lucht er zo veel mogelijk in. Als dat erdoor zit, de overige amandelmeel/poedersuiker erdoor en evt. smaakstof. Niet te veel vloeibaar, want dan veranderd de structuur teveel en mislukken ze := Het is goed als je een gladde massa hebt. En dan in de spuitzak vullen en rondjes van zo'n 4cm spuiten. Als dat klaar is kan je met je vinger (even vochtig maken met water) de puntjes omlaag duwen die je hebt doordat je het beslag spuit.

Dan zo'n 30 min laten drogen, dat er een 'huidje' op komt. Daarna in de oven en op 160graden zetten. Erin voor 20 min. Na 10 min even de deur open zodat de ergste warmte eruit kan en na 5 min weer herhalen. Mijne zijn na 20/25 min klaar (draai de plaat tussendoor ook om ivm heteluchtoven) en dat kan je checken door er een van het bakpapier te halen. Als ze in z'n geheel loslaten zijn ze goed, als er deed blijft zitten zijn ze nog niet gaar :)

Dan af laten koelen, omdraaien en vullen maar :D

spotless

Berichten: 427
Geregistreerd: 12-09-02
Woonplaats: Bispgården, Zweden

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-06-12 18:22

*slaat recept op voor toekomstig gebruik*
:D

S_in_Balance

Berichten: 480
Geregistreerd: 29-05-10
Woonplaats: De Veluwe!

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-06-12 18:24

*slaat ook het recept op* Mooooi Patricia!!!!
En spikkelfire, leuk idee!

SpikkelFire

Berichten: 6825
Geregistreerd: 14-06-05

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-06-12 19:04

Lijkt me leuk om te meeten! nemen we allemaal iets lekkers mee. :))

dancertje

Berichten: 3459
Geregistreerd: 13-12-05
Woonplaats: Waarder

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-06-12 19:20

oke nou fijn duidelijk recept ga het zeker eens proberen.
kleur jij met dust of de vloeibare?
en het amandelmeel waar halen jullie die?
en wat is even de deur open? gewoon een paar seconden?

ullaatje

Berichten: 3133
Geregistreerd: 06-01-06
Woonplaats: op mijn landgoed

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-06-12 19:28

Spikkelfire wat een leuk idee zeg,
klinkt ook wel erg lekker.

Ik heb nog nooit macarons op, maar ik krijg echt zo spontaan zin als ik die van Patries zie.

En een meeting met zoetigheid, pppfff gelijk daarna een afspraak bij de tandarts.

SpikkelFire

Berichten: 6825
Geregistreerd: 14-06-05

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-06-12 19:29

En bij de diëtist! :')

Patriciavt

Berichten: 11405
Geregistreerd: 16-07-05
Woonplaats: Almere

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-06-12 19:29

De framboos is met dust, de gele en groene met gel van america colours (zo heet het toch? :+ )

Ja, een paar seconden, ik draai dan ook gelijk de plaat een kwartslag (ik heb een vierkante) ivm de hete lucht, anders wordt de achterkant donker :+

Amandelmeel kun je halen bij de natuurwinkel. Het is wel vrij prijzig hoor, 1 kg voor 11.- :=

Ik krijg zojuist een pakketje binnen :):) M'n extra rolstokjes voor de 'workshop' en nog een paar dingetjes! Ik ga even kijken en daarna maar vast thee zetten, krijg zo macaron-proef-visite :+

dancertje

Berichten: 3459
Geregistreerd: 13-12-05
Woonplaats: Waarder

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-06-12 19:33

oke das fijn om te weten heb ook een hete lucht oven.

Patriciavt

Berichten: 11405
Geregistreerd: 16-07-05
Woonplaats: Almere

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-06-12 19:35

Ik draai em 4x totaal, anders als in het recept dus :=

dancertje

Berichten: 3459
Geregistreerd: 13-12-05
Woonplaats: Waarder

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-06-12 19:42

oke en op welke momenten doe jij dit dan? gewone elke 5min?

Amyyy

Berichten: 3578
Geregistreerd: 05-07-09
Woonplaats: Amersfoort

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-06-12 21:27

JA een meeting! Dat lijkt me ook wel leuk. en inderdaad daarna meteen met zn alle naar de tandarts en dieetist:D

Patriciavt

Berichten: 11405
Geregistreerd: 16-07-05
Woonplaats: Almere

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-06-12 21:47

dancertje schreef:
oke en op welke momenten doe jij dit dan? gewone elke 5min?


Nee, na 10 min en vervolgens om de 5 min tot ze klaar zijn :)

Marisje76

Berichten: 1999
Geregistreerd: 20-02-09
Woonplaats: noord-brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-06-12 22:28

:~ jammer dat almere zo ver weg is !!

Patriciavt

Berichten: 11405
Geregistreerd: 16-07-05
Woonplaats: Almere

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-06-12 23:33

Argh :P Kom er net achter dat ik ze helemaal niet goed gemaakt heb :')
Had ze wat langer moeten spatelen, dan had ik niet van die gekke toefjes aan de bovenkant gehad en dan waren ze niet zo bol geworden...

Ga deze keer proberen: http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi ... ?id=174646 Echt heel duidelijk mét foto's!

Regendans

Berichten: 4986
Geregistreerd: 17-01-12

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-06-12 23:41

net nog even bij de makro geweest :D
fondant ( wit en rood) gehaalt
crisko
pareltjes.
mix voor biscuit mix.
en vormpjes
het is daar echt een stuk goedkoper!

Dorus

Berichten: 13680
Geregistreerd: 06-04-04

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-06-12 23:44

Hebben ze bij jullie nu ook voorgekleurde fondant? De laatste keer dat ik bij ons bij de Makro was hadden ze alleen witte en chocolade fondant. Wel heel veel kleurtjes marsepein.

Regendans

Berichten: 4986
Geregistreerd: 17-01-12

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-06-12 23:47

neej poedersuiker! ik heb marsepein meegenomen!

Regendans

Berichten: 4986
Geregistreerd: 17-01-12

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-06-12 23:48

maar vandaag was ik naar den-bosch de volgende x ga ik naa nijmegen

Patriciavt

Berichten: 11405
Geregistreerd: 16-07-05
Woonplaats: Almere

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-06-12 00:15

Ik ga binnenkort ook maar weer eens naar de Makro :j

Eigenwijs als ik ben, staat er nu nieuwe mix te drogen :o Ze zijn wel wat groot, morgen maar even een goede spuitmond halen, die heb ik niet dus heb het alleen met de spuitzak gedaan. (en spuitzakken, en dust)

Patriciavt

Berichten: 11405
Geregistreerd: 16-07-05
Woonplaats: Almere

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-06-12 01:12

Omg... Of ik heb iets vreselijk fout gedaan, of m'n oven is stuk -O-

Had de macarons erin, ging prima, wilde ze nog even een paar minuutjes doen dus ik zet em weer aan, ruik ik opeens een brandlucht.. Ik kijken, jahoor, verbrand :?
Dat heb ik nog nóóit gehad.. Hoe kan het nou? Misschien te warm voor de suiker?? Ik snap er geen hol van... Morgen maar eens op m'n gemakje kijken, als ie stuk is, heb ik een probleem :=

S_in_Balance

Berichten: 480
Geregistreerd: 29-05-10
Woonplaats: De Veluwe!

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-06-12 07:33

:(:) Patricia, ik hoop dat t meevalt!

IngridB
Berichten: 2376
Geregistreerd: 08-03-09
Woonplaats: Terheijden

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-06-12 08:25

Kreeg gisteren de vraag of ik voor 8 september 25 hamburger cc wil maken :) .
Alleen dan is mijn vriend ook jarig en heb ik het eigenlijk al veel te druk. Waarschijnlijk een bbq met de familie omdat hij 40 wordt
en een taart natuurlijk maken. Maar ja , het is wel heel leuk om die hamburgers te maken :j
Misschien de taart voor mijn vriend een week van te voren maken en invriezen zodat ik tijd heb voor de cc.

En krijg ik ook de vraag of ik ook bruidstaarten maak. Daar heb ik even 'nee' op gezegd :o .
Levert me op dit moment teveel stress op en qua tijd zou ik dan vrij moeten gaan nemen van t werk anders red ik dat nooit, dus dat doe ik voorlopig niet.
Tenminste, niet voor een wildvreemde. Voor een heeeeeeeeeeele goede bekende misschien wel :D , maar verder ga ik even niet. Even aan mezelf denken nu :j

Jolien87

Berichten: 17777
Geregistreerd: 27-08-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-06-12 10:56

Als ik vanmiddag mijn cupcakes maak en decoreer met fondant, marsepein en RI, kan ik ze dan tot zaterdag luchtdicht verpakken en in de kelder bewaren? Of kan ik ze dan beter invriezen? En als ik ze dan invries, hoe lang duurt het dan voor ze weer ontdooid zijn?
Ik heb namelijk alleen vanmiddag en vanavond tijd om ze te maken en ze zijn voor zaterdag. Het zijn er ongeveer 50.

En wordt de smaak dan ook minder als ik het zolang bewaar?

EDIT: wie heeft er trouwens ervaring met de decoratiepen van Xenos?
Afbeelding

Ik heb deze gisteren gekocht om de brilletjes van RI te maken, maar ik weet niet zo goed of het wel fijn werkt.