@Esgaroth, misschien is een taartzaag iets voor je? Dan snijd je altijd recht
Spannend Nathalie1981!
Esgaroth
Berichten: 5250
Geregistreerd: 13-02-04
Geplaatst: 02-08-10 10:37
Bedoel je de marsepein die je met Sinterklaas ziet liggen? Die vind ik trouwens wel echt heel erg vies
@LetsgoKelly: mijn moeder had ook een briljante tip, die ik voortaan ga opvolgen, heb je geen taartzaag nodig Ze vertelde dat als ik wil gaan snijden, ik langs de taart af wel inkepingen moet maken, dus rond eromheen snijden, net alsof je hem helemaal doormidden wil snijden, maar alleen dus de randjes. Vervolgens leg je in die inkeping een nylon draadje. HElemaal rondom. Vervolgens trek je de touwtjes naar elkaar toe, dus dat je handen gekruisd worden. En voila, dan heb je hem ook perfect recht.
Mayo
Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern
Geplaatst: 02-08-10 10:38
Kelly, niet persé, als je te hard op je biscuit drukt tijdens het vasthouden ga je ook scheef
Mijn taartzaag is laatst geknapt Máár een nieuwese is onderweg Echter moest ik gisteren toch wel snijden...zo uit de losse hand durf ik ook niet; veel te bang dat het scheef gaat. Mijn oplossing: voor de eerste laag heb ik een dopje gebruikt. Lemet van het broodmes erop gelegd, dopje en lemet vasthouden en zagen maar. En voor de 2e laag een iets hoger potje en op dezelfde manier
Lau
Berichten: 16944
Geregistreerd: 03-11-09
Woonplaats: Op een roze wolk
Geplaatst: 02-08-10 12:06
we hebben gister lekker gesmikkelt van mijn taart, maar heeft iemand nog leuke simpele ideën voor een leuke verjaardags taart voor mijn nichtje. ze word 6 ze is dol op poppen barbie's prinssesen.eigelijk ee echt meisje meisje.
zo ik ga ff naar ridderkerk om spullen te kopen!!!! want ga een ado den haag taart maken voor een collegatje der vriend !!! voor zaterdag dus ga alvast spullen in slaan
wauw, wat een creaties zijn er weer voorbij gekomen!
MamaMiesje
Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04
Geplaatst: 02-08-10 14:31
Zo, taart gevuld en afgesmeerd. (laagje caramelbotercreme + sliertjes pure chocola en laagje botercreme gemengd met perziksap en stukjes perzik + sliertjes chocola)
Vanavond even de basislaag marsepein erover. Morgen hoop ik dat mijn laatste zendinkje marsepein/fondant komt, dan kan ik hem afmaken en tot woensdagavond toch maar in de vriezer voor de zekerheid. Het wordt een echte stoere jongenstaart: een zwarte autoband met stoer profiel, langs de boven- en onderrand zwart/witte 'finishvlag'blokjes en bovenop een puzzelplaatje van een Ferrari
Chernique
Berichten: 3661
Geregistreerd: 16-10-08
Geplaatst: 02-08-10 14:37
Zo MM, dat klinkt leuk! Ben benieuwd hoe die gaat worden
Ik ga denk ik vanvand bisquits bakken (3), morgen vullen en bekleden en dan in de vriezer. Vrijdag de taart uit de vriezer halen en in de ijskas, en dan zaterdag stapelen + decoratie erop zetten en zondag opeten kan toch?
Heb nog nooit eerder een gevulde en bekleedde taart in de vriezer gedaan..
Hoe lang doen jullie die Blanda'tjes van 12 cm in de oven? En op welke temperatuur?
Chernique
Berichten: 3661
Geregistreerd: 16-10-08
Geplaatst: 02-08-10 14:47
Weet ik niet.. nog geen boltaartje gemaakt
Ik lees net dat een je geen gevulde en bekleede taart kan invriezen als er slagroom in zit..? moet ik dat geloven, want dat zou wel balen zijn aangezien er in elke vulling slagroom zit
Er wordt alleen maar gesproken over alleen kapsels invriezen, en geen gevulde/bekleedde..
LetsgoKelly
Berichten: 2133
Geregistreerd: 11-08-08
Woonplaats: Asten
Geplaatst: 02-08-10 14:57
Dat kan prima hoor Chernique heb het ook al gedaan
12cm boltaartje, goh.. 20-30 min? Moet je even kijken met een prikker. Ik doe altijd eerst 160 graden 10-13 min ofzo en dan 20-30 min op 175 graden. Met een klein bolletje duurt het wat minder lang maar ik zou gewoon na een tijdje als hij bruin is even kijken met een prikker. Niet te snel natuurlijk