suuzepuus schreef:@ranna, waarom is het drogen van pitten een heils karwei?
ik heb vorig jaar pitten gedroogd (eruit gehaald en in een theedoek gestopt) en nu heb ik behoorlijk wat pompoenen hoor. is 5 minuutjes werk!
Om ze te kunnen eten moet je de kern eruit halen.
Ik heb ze ruim een uur op een lagen stand in de oven gehad zodat ze droogden en als het goed is kun je dan de kern eruit halen maar de kern bleef splijten. Ik heb nog een aantal pompoenen liggen. Als straks de verwarming weer aangaat zal ik ze daar op leggen te drogen, mss gaat dat beter.
Mensen met een JWB, sterft die van jullie nu ook af?
De takken niet maar de bladeren bedoel ik.
Afgelopen week 2 roze frambozen gehad van eigen struik en 2 bramen die nogal zuur waren maar het idee dat ze van onze eigen struik kwamen maakte de smaak al bijna zoet
De gele framboos zit een handjevol vruchten aan maar nog niet rijp. Hopelijk gaat dat nog lukken.
Heb een paar weken geleden nog wat sla gezaaid wat er al weer mooi bovenstaat en ook spinazie wat ook erg goed gaat maar het wordt wel al leger en kaler in de tuin. Heb nog wel een paar joekels van groene kolen.
Die zullen er eerdaags ook uitmoeten.
@Mist: gewoon intratuin ofzo?