
Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird
wiebke schreef:JEEEJJJJ Vanavond ga ik een Pig in the Mud pie maken voor de verjaardag van mijn vader zaterdagHij zal er blij mee zijn!!
Phylos schreef:Wow dat brood/cake klinkt echt heeerlijk.
Wat is de reden dat je ipv bloem zelfrijzend bakmeel gaat gebruiken?
BelgenGek schreef:@NuggT
Ik heb gevraagd aan iemand met lactose int. over de Cheesecake,
dit was haar antwoord:
Ja dat kan, maar is wel ingewikkeld.
Je kan namelijk gewoon het recept volgen, met lactosevrije boter (Wajang of Alpro Soya) in de bodem,
en lactosevrije kwark. Maar dat is het probleem meteen.
Ik ken namelijk geen lactosevrije kwark.
Tenzij eentje uit de natuurwinkel (meer een dikke yoghurt dan een kwark)
en die kost je dan een-euro-nog-wat per potje van ongeveer danoontjes-grootte.
Dus... dat wordt zelf maken. Daarvoor zijn op diverse sites wel de middelen te vinden.
Ik heb, behalve kwarkculturen en een 'kwarkzak' (waarin de kwark ontstaat) ook een eigen yoghurtmaker, waar ik uit melk yoghurt kan maken.
Met lactosevrije melk dus heel makkelijk te doen.
Ik moet wel zeggen, dat ik het geluk heb dicht bij Duitsland te wonen.
Daar is de lactosevrije melk (houdbaar) 80 cent per literpak, in Nederland 1,45 per liter (bij de Jumbo).
Kortom... ik zou er niet aan beginnen. Veel te veel moeite en gedoe.
Je kan zoveel taarten maken zonder lactose, waarom dan net een cheesecake?