Taarten Decoreren II

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-11-09 15:08

Van het merk Patidess heb je potjes met smaakjes, Framboos is een soort hele sterke jam, Praliné is een héle dikke cruchy substantie etc etc, daar voeg je wat van toe aan je botercrème en je veranderd de smaak compleet. Ik heb een heel mandje vol van Patidess, uitvinding! In de shop gewoon zoeken op Patidess.
Laatst bijgewerkt door Mayo op 19-11-09 15:09, in het totaal 1 keer bewerkt

_inge_

Berichten: 1129
Geregistreerd: 05-07-06
Woonplaats: Alphen a/d rijn

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-11-09 15:09

@laura1989 Ganache kan je ook gebruiken, weet alleen niet of je dat lekker vind.

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Re: Taarten Decoreren II

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-11-09 15:09

Niet voor afsmeren toch? Dat is ipv je marsepein toch?

_inge_

Berichten: 1129
Geregistreerd: 05-07-06
Woonplaats: Alphen a/d rijn

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-11-09 15:18

Kan je ook gebruiken bij afsmeren, en daarna marsepein eroverheen. In het boek planet cake, gebruiken ze alleen maar ganache voor marsepein/fondant taarten. Alleen moet je het wel 1 nacht laten stollen, dus je moet het altijd 1 dag van te voren maken.

edit typfouten

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Re: Taarten Decoreren II

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-11-09 15:20

Oh weer wat geleerd :D

benangelique

Berichten: 15658
Geregistreerd: 06-09-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-11-09 15:21

pff, heb het druk de komende maanden met workshops haha.
dinsdag 22 december kerstsok-taart
zondag 10 januari vierkante taart thema baby
maandag 11 januari boltaartje
dinsdag 2 februari cupcakes..

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Re: Taarten Decoreren II

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-11-09 15:21

Leuk joh! Veel plezier en we zien de foto's wel tegemoet :D

benangelique

Berichten: 15658
Geregistreerd: 06-09-04

Re: Taarten Decoreren II

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-11-09 15:29

komt helemaal goed! hoop in de tussentijd thuis ook nog te kunnen frobelen, maar dan moet eerst de puinhoop in orde zijn en de verbouwing dus klaar.

melissa_b
Berichten: 1390
Geregistreerd: 28-04-06

Re: Taarten Decoreren II

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-11-09 15:31

@benagelique: heb je misschien ook een website? Ik wil in één keer goed leren hoe je zo'n mooie taart decoreert

benangelique

Berichten: 15658
Geregistreerd: 06-09-04

Re: Taarten Decoreren II

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-11-09 15:37


MyWishMax

Berichten: 27630
Geregistreerd: 14-11-05
Woonplaats: Zuid Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-11-09 15:46

Mayo schreef:
MyWishMax schreef:
Ach, dan ziet die ze maar... ;)

Als dat zo is, dan wil ik z'n gezicht zien :D


Dan neem ik hem mee naar binnen :P

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Re: Taarten Decoreren II

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-11-09 16:02

Dat mag :D

Exodus

Berichten: 2327
Geregistreerd: 13-09-04
Woonplaats: Bergeijk

Re: Taarten Decoreren II

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-11-09 16:34

Even een snel vraagje. Kan iemand mij vertellen of ik de fondant/icing in de koelkast moet bewaren of buiten de koelkast?
Ik heb net 500 gram icing gekleurd en wil er morgen mee aan de slag gaan. Ik had al begrepen dat je hem nu t beste 24 uur kunt laten staan. Alleen moet hij dan de koelkast in? Ik heb het blok in een stuk folie zo goed mogelijk luchtdicht ingepakt.

Alvast bedankt als iemand me wil helpen ;)

Janine1990

Berichten: 44699
Geregistreerd: 13-03-05

Re: Taarten Decoreren II

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-11-09 16:38

Hoe maak je de lekkerste cupcakes? Ik ga over een uurtje naar de winkel met vriendin, misschien weten jullie welk merk het lekkerste heeft?? :)

BloemBloem

Berichten: 17025
Geregistreerd: 21-05-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-11-09 16:40

Janine1990 schreef:
Hoe maak je de lekkerste cupcakes? Ik ga over een uurtje naar de winkel met vriendin, misschien weten jullie welk merk het lekkerste heeft?? :)


Ik gebruik de Boerencake mixs van Koopmans :9

Janine1990

Berichten: 44699
Geregistreerd: 13-03-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-11-09 16:43

BloemBloem schreef:
Janine1990 schreef:
Hoe maak je de lekkerste cupcakes? Ik ga over een uurtje naar de winkel met vriendin, misschien weten jullie welk merk het lekkerste heeft?? :)


Ik gebruik de Boerencake mixs van Koopmans :9


Dus niet speciaal voor cupcakes? Hoeveel haal je daar uit?

Exodus

Berichten: 2327
Geregistreerd: 13-09-04
Woonplaats: Bergeijk

Re: Taarten Decoreren II

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-11-09 16:48

Ok nog een vraagje. Ik heb net een poging gedaan tot het maken van een basis taart. De cake die in de taart zit. Nu had ik alles volgens het recept gedaan. De eieren op kamer temperatuur. Gemixt tot het echt goed was (althans wat ik dacht) Niet te veel gespateld met het doormixen van de bloem maar wel gemixt tot de bloem goed opgelost was. Het enige wat ik niet heb gedaan is het zeven van de bloem en maizena. Ik had geen zeef in huis. Nu haal ik hem er net uit en hij is helemaal niet gerezen. Hij is aan de randjes een cm dik en in het midden 2 maar verder komt hij niet. Wat heb ik nu fout gedaan :?

BloemBloem

Berichten: 17025
Geregistreerd: 21-05-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-11-09 16:48

Dat weet ik, maar het kan wel :-)
Stuk of 13

hyppolyte

Berichten: 5914
Geregistreerd: 07-06-05

Re: Taarten Decoreren II

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-11-09 19:31

@Exodus, kan van alles zijn, ik denk dat je niet lang genoeg gemixt hebt, ik mix het altijd zo'n 10 minuten, dan is het goed. Verder misschien de oven eerst wat zachter aanzetten en dan temperatuur opvoeren. Zeven doe ik ook niet aan, dus denk dat het in dit geval niet zoveel uitmaakt, maar soms kan dat inderdaad wel van belang zijn.

_inge_

Berichten: 1129
Geregistreerd: 05-07-06
Woonplaats: Alphen a/d rijn

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-11-09 19:42

Zeven doe je zodat je geen klontjes in je deeg krijgt. Maar meestal gebeurt dat al amper. Daar ligt het dus niet aan.

Maar lees ik nou goed mix jij de bloem door je beslag heen? Ik spatel altijd de bloem er rustig doorheen. Zo heb ik het geleerd. Misschien is dat het? En wat vind jij goed van de eieren? Die moeten namelijk altijd best wel een tijd gemixt zijn. Warme eieren ongeveer 5-10 minuten, koude eieren kunnen wel 20 minuten duren. Hoe witter het beslag eruit ziet, hoe meer lucht erin zit. En er moet veel lucht inzitten anders gaat het beslag in de oven niet stijgen. Succes met oefenen

Sjimmy

Berichten: 17797
Geregistreerd: 09-03-01

Re: Taarten Decoreren II

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-11-09 20:43

En 10 min mixen is langer dan je denkt! Echt even op de klokk kijken :)

hyppolyte

Berichten: 5914
Geregistreerd: 07-06-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-11-09 20:46

Uhuh, 10 minuten mixen valt ook vies tegen als je dat met de hand moet doen, heb ook laatst maar een 'keukenmachine' gekocht (bij de lidl voor 20 euro _O- en hij werkt perfect), want zelf 10 minuten mixen trek ik echt niet :n. Vraag me trouwens ook heftig af hoe de banketbakkers dat vroeger deden, daar wordt je toch naar van!

Edit, ik zit trouwens die taarten van die Wendy te bekijken, WOW!!!! _/-\o_ zij is echt goed zeg, wat een fantasie heeft zij ook!!!!

_inge_

Berichten: 1129
Geregistreerd: 05-07-06
Woonplaats: Alphen a/d rijn

Re: Taarten Decoreren II

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-11-09 22:54

10 minuten mixen hou ik ook niet vol. Gelukkig heeft mijn zus een keukenmachine, waar ik nu ook lekker gebruik van kan maken!

SuSem

Berichten: 4647
Geregistreerd: 24-11-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-11-09 22:59

benangelique schreef:
pff, heb het druk de komende maanden met workshops haha.
dinsdag 22 december kerstsok-taart
zondag 10 januari vierkante taart thema baby
maandag 11 januari boltaartje
dinsdag 2 februari cupcakes..


leuk joh, ga je alleen, of met vriendinnen?

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-11-09 10:14

Exodus schreef:
Ok nog een vraagje. Ik heb net een poging gedaan tot het maken van een basis taart. De cake die in de taart zit. Nu had ik alles volgens het recept gedaan. De eieren op kamer temperatuur. Gemixt tot het echt goed was (althans wat ik dacht) Niet te veel gespateld met het doormixen van de bloem maar wel gemixt tot de bloem goed opgelost was. Het enige wat ik niet heb gedaan is het zeven van de bloem en maizena. Ik had geen zeef in huis. Nu haal ik hem er net uit en hij is helemaal niet gerezen. Hij is aan de randjes een cm dik en in het midden 2 maar verder komt hij niet. Wat heb ik nu fout gedaan :?

Heb je cake gemaakt of biscuit?