Maar ik had hier nog niet eerder van gehoord. Wil dit zeer graag maken (juist omdat dit zo vies klinkt), maar heb dus geen idee of het voor de smaak nog veel verschil maakt of er wel of geen suiker toe wordt gevoegd. Gezien een aantal nog altijd op bokt zit ben ik benieuwd naar hun reacties daarover
Het is echt heerlijk. Het kan ook met minder suiker, maar de suiker zorgt ervoor dat de saus gaat karameliseren, dus helemaal weglaten zou ik niet doen. Ook met 2 lepels suiker is het niet heel zoet.
Ik heb het toevallig een tijdje geleden gemaakt. Het recept wat ik gebruikt heb gaf maar liefst 3 uur in de oven aan op 140 graden. Zolang konden we niet wachten dus ik heb de oven wat hoger gezet maar het duurde nog zeker 2 uur voor het klaar was. De smaak was heerlijk, zoet/pittig, alleen sommige stukjes waren wat droog vonden man en kids. Zelf vond ik het gewoon heel lekker (of ik had gewoon enorme honger )
Ik heb dit per toeval een keer met scouting geproefd. We hadden weekendkamp en ach, we gingen het gewoon proberen! Mocht het nergens naar smaken hadden we altijd nog aardappels, frikadellen en brood. Zo gezegd zo gedaan, cola kip gemaakt met krieltjes. Het was echt het allerlekkerste wat ik ooit heb gegeten, ik heb het wel eens geprobeerd na te maken zoals hoe het toen smaakte, maar dat is me helaas niet gelukt . Het smaakt niet naar cola, maar de kip wordt gewoon lekker zoet, het is echt een aanrader .
Oeh, ik heb dit een tijdje geleden gemaakt en het is echt superlekker! Het indikken duurt wel lang, volgens mij duurt 500 ml ongeveer een halfuur/driekwartier tot het echt goed is. Reken voor een blikje cola ong. 250 gr. kip, en voor 500 ml. 500 gr.
Urbanus
Berichten: 45426
Geregistreerd: 05-02-08
Woonplaats: Tollembeek
Geplaatst: 19-07-13 21:13
zandvangers schreef:
lieveli schreef:
Hoelang duurt het indikken?
Ja daar ben ik ook wel beniuwd naar . En hoeveel gram kip heb je voor dit recept ongeveer nodig ?
Haha ik was de suiker vergeten, met suiker dikt 't heel snel in. Ik heb 500 gram kippendijtjes gebruikt en gewoon op gevoel gekookt. Zo'n goed gevoel dat ik nu nog de aardappelen rooster want die was ik vergeten