Springroll recepten

Moderators: Essie73, ynskek, Ladybird, Polly, Muiz, Telpeva, NadjaNadja

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Freekieee

Berichten: 1826
Geregistreerd: 19-09-13
Woonplaats: Borculo

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-02-23 20:06

Urbanus schreef:
:') ja nou

Heb je een foto van jouw verpakking?





Afbeelding

PSvanLot

Berichten: 10796
Geregistreerd: 12-03-19

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-02-23 20:12

Urbanus schreef:
Ik vind die vellen van de toko echt niet lekker, zijn een stuk dikker. Beetje condoom- achtig.


En daar weet jij de smaak van hahahaha? :9

ruitje

Berichten: 13339
Geregistreerd: 29-06-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-02-23 20:12

Hier mijn verpakking:

Afbeelding

Suliko

Berichten: 5030
Geregistreerd: 06-12-14
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-02-23 20:14

Ik vouw ze inderdaad hetzelfde als Urbanus. Niet te lang weken is een hele goede tip, vel mag best stug zijn als je het uit het water haalt. Er zit dan nog genoeg water op waardoor die zachter wordt, anders wordt het te zacht en plakt en scheurt het als een malle.

Ik vind ze zonder rijstnoedels/glasnoedels ook prima te rollen en hou juist van een vulling met alleen groente/paddestoelen/kruiden/tofu/tempeh. Als ik voor veel mensen moet maken gebruik ik er wel vaak noedels bij, maar dat is meer uit gemak.

Nog een andere tip, gebruik geen volkoren rijstvellen. Scheuren enorm snel en zijn taai.

PSvanLot

Berichten: 10796
Geregistreerd: 12-03-19

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-02-23 20:19

ruitje schreef:
Hier mijn verpakking:

[ [url=m/UiEnKQ.jpg]Afbeelding[/url] ]


Lijkt me makkelijk!! Niks rollen, gewoon volstoppen!

Freekieee

Berichten: 1826
Geregistreerd: 19-09-13
Woonplaats: Borculo

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-02-23 20:24

ruitje schreef:
Hier mijn verpakking:

[ [url=m/UiEnKQ.jpg]Afbeelding[/url] ]



Als het goed is scheuren die ook niet snel! Makkelijk zeg!







Afbeelding

Schuur_

Berichten: 5421
Geregistreerd: 09-08-05

Re: Springroll recepten

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-02-23 20:28

Ik vind ze zo lekker om te eten maar om naar te kijken lijkt het niet alsof ik naar iets in een vlies zit te staren, de wortels komen er nog net niet uit gekropen ofzo. Maar zo lekker! Ik ga ze volgende week weer op het menu zetten!
Goeie ideeen komen er voorbij

Urbanus

Berichten: 45426
Geregistreerd: 05-02-08
Woonplaats: Tollembeek

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-02-23 20:29

PSvanLot schreef:
Urbanus schreef:
Ik vind die vellen van de toko echt niet lekker, zijn een stuk dikker. Beetje condoom- achtig.


En daar weet jij de smaak van hahahaha? :9


Ja :')

madeliefw

Berichten: 2697
Geregistreerd: 14-10-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-02-23 20:44

Afbeelding
Hier ook klaar. Ze zien er niet uit, maar smaken weer enorm lekker. Hoisinsausje erbij en een dip van sesamolie, limoensap, sojasaus. Eet smakelijk!

De volgende keer laat ik mijn vriend de oproltips van urbanus zien.

Esmee_RS

Berichten: 5245
Geregistreerd: 10-07-11
Woonplaats: Op het circuit

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-02-23 21:06

PSvanLot schreef:
ruitje schreef:
Hier mijn verpakking:

[ [url=m/UiEnKQ.jpg]Afbeelding[/url] ]


Lijkt me makkelijk!! Niks rollen, gewoon volstoppen!

Hahahahahaha _O- _O-

fohadie
Berichten: 4932
Geregistreerd: 03-05-11
Woonplaats: Kruikenstad

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-02-23 21:29

Ik heb geen noodles gebruikt en toch ging het rollen,toen ik het eenmaal onder de knie had makkelijk. Ik had juist wel volkorenvellen. Niets gescheurd of druk? Ik heb ze even ondergedompeld in een kom water, misschien 15 sec? En daarna een soort van hetzelfde als Urbanus opgevouwen. Alleen dan eerst de zijkanten, en dan de rest. Grappig dat iedereen andere ervaringen heeft.

Ik had vanmiddag als lunch de overgebleven springroll. Ik had em in aluminiumfolie gerold en in de koelkast gelegd. Vanochtend eruit gehaald en vanmiddag opgegeten. Niets uitgedroogd, ook niet nat of papperig, gewoon lekker! Zelfs nog lekkerder dan de avond toen ik ze vers maakte. De groenten waren nog knapperig en het vel zacht. Dus voor mij voor herhaling vatbaar.

ruitje

Berichten: 13339
Geregistreerd: 29-06-03

Re: Springroll recepten

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-02-23 12:11

Ik word gestraft voor mijn condoomgegrap. Ik heb die van Koh Thai en vind ze elastisch smaken/de structuur is inderdaad rubberig :(

So sad..

Esmee_RS

Berichten: 5245
Geregistreerd: 10-07-11
Woonplaats: Op het circuit

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-02-23 12:12

ruitje schreef:
Ik word gestraft voor mijn condoomgegrap. Ik heb die van Koh Thai en vind ze elastisch smaken/de structuur is inderdaad rubberig :(

So sad..

Dat had ik dus ook de eerste keer, maar dat is denk ik even wennen.
Gisterenavond weer gegeten en toen had ik er geen "last" meer van!

madeliefw

Berichten: 2697
Geregistreerd: 14-10-05

Re: Springroll recepten

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-02-23 13:00

Oh echt? Ik vond ze als altijd en ook als ik ze ergens anders eet. Welk merk heeft betere dan? Onze ah had alleen deze.

Urbanus

Berichten: 45426
Geregistreerd: 05-02-08
Woonplaats: Tollembeek

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-02-23 13:40

ruitje schreef:
Ik word gestraft voor mijn condoomgegrap. Ik heb die van Koh Thai en vind ze elastisch smaken/de structuur is inderdaad rubberig :(

So sad..


Die vind ik juist heel lekker!

Century

Berichten: 6779
Geregistreerd: 19-10-09
Woonplaats: Uden (NB)

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-02-23 22:34

Ik kreeg er ook erg zin in door jullie... dus bij deze.
Bedankt nog voor de tips mbt oprollen! Ze waren een stuk beter gelukt.
Afbeelding

Lukasje
Berichten: 12804
Geregistreerd: 06-01-15

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-02-23 23:53

Ik vind het er vreselijk uitzien -O-

ClaudiaHS

Berichten: 8158
Geregistreerd: 12-03-09
Woonplaats: Den Bosch

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-02-23 00:09

Jullie worden bedankt. _O-
Want nou kreeg ik vandaag ook zin in springrolls.

Afbeelding
Afbeelding

Met garnalen, surimi, avocado, wortel, komkommer, glasnoodels en een beetje sojasaus :~

Voor de kinderen had ik ipv garnalen, kipkrokant schnitzel in reepjes.

Shenavallie
Berichten: 13313
Geregistreerd: 12-08-06
Woonplaats: Waar ik dacht dat het nog groen en rustig is

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-02-23 11:27

Gisteren hebben wij ze met runderbiefstuk reepjes gemaakt(en dan natuurlijk noedels, wortel, alfalfa ipv taugé (was uitverkocht) en komkommer). Tofu was ook niet te vinden, maar werd niet gemist. Ze gingen schoon op, dus ik denk dat we de Vietnamees niet meer nodig hebben. :D

Majabeestje
Berichten: 4182
Geregistreerd: 07-02-14

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-02-23 15:52

Lukasje schreef:
Ik vind het er vreselijk uitzien -O-


Ik ook. Een beetje als een embryo in een vruchtzak ofzo :=

Maar ze zijn wel heel lekker, je moet er even doorheen :+

Century

Berichten: 6779
Geregistreerd: 19-10-09
Woonplaats: Uden (NB)

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-02-23 17:57

Ik was nog wel zo trots op mijn resultaat... maar zal het niet persoonlijk opvatten. :Y)

Bloemetje75
Berichten: 2170
Geregistreerd: 19-07-11

Re: Springroll recepten

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-02-23 18:28

Ik heb er gisteren ook gemaakt. Mijn man en ik vonden het lekker, dochter (lastige eter!) twijfelt nog wat over de structuur van het vel maar vindt de inhoud lekker. Beide zoons gingen na nummer 1 voor een boterham….
Dus ik had voor lunch overgebleven springrolls. Met plastic afgedekt was de structuur van het vel nog prima.

Prince

Berichten: 2514
Geregistreerd: 05-10-03
Woonplaats: Castricum

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-02-23 19:20

Bloemetje75 schreef:
Ik heb er gisteren ook gemaakt. Mijn man en ik vonden het lekker, dochter (lastige eter!) twijfelt nog wat over de structuur van het vel maar vindt de inhoud lekker. Beide zoons gingen na nummer 1 voor een boterham….
Dus ik had voor lunch overgebleven springrolls. Met plastic afgedekt was de structuur van het vel nog prima.


Ik vind het vel ook niet lekker zo rauw, maar als ik ze bak weer wel ;)

deksel

Berichten: 4360
Geregistreerd: 16-10-13

Re: Springroll recepten

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-02-23 19:45

Ik heb ooit springrolls gemaakt. Lekker maar dat was zo ontiegelijk veel snijwerk dat het de lekkerheid niet overtreft om het nog een keer te maken. Welke vega dingen die je in een rijstvel kan stoppen kan je kant&klaar kopen?

Century

Berichten: 6779
Geregistreerd: 19-10-09
Woonplaats: Uden (NB)

Re: Springroll recepten

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-02-23 20:37

Je kan wortelreepjes volgens mij wel los krijgen, maar ook taugé, alfalfa, Chinese kool werkt snel en simpel.
Ik was niet echt meer tijd kwijt gisteren dan aan 'normaal' koken. Een wortel en komkommer in reepjes snijden en een lente-ui in stukjes is niet zoveel werk.