Ik kook graag en vaak en ben erg veel bewust met voedsel bezig, niet alleen qua dierenleed maar vooral ook qua milieu en sustainability, lokale ingrediënten kopen, etc. Mijn huidige favoriete recepten zijn tofu scramble (net als scrambled egg, tofu in stukjes snijden en marineren met soy sauce, paprika poeder, peper, zout en naar smaak whatever je lekker vindt aan kruiden. Uitje, knoflook en groente naar keuze aanbakken, tofu in de hete pan en scramblen.) Lekker als ontbijt maar ook zeker als avondeten!
Qua spreads maak ik vaak zelf baba ghanoush, maar dan de Roemeense variant, en bloemkool-spread. Beide met een basis van zelfgemaakte mayo. Niet de snelste/makkelijkste optie maar het is best een paar dagen te bewaren, en super lekker
Vegetarisch beleg doen ze hier (Schotland) niet echt (vooral omdat ze veel minder brood eten) en dat mis ik wel. Verder eet ik niet vaak vleesvervangers, alleen als ik 'lui' aardappels met groentes en een burger oid eet
Mijn favoriete in NL zijn de vegetarische stukjes van de AH. Heb laatst voor het eerst de vegetarische slager geprobeerd, vond de kip best lekker maar echt veel te duur voor mij

Er komen al leuke ideeën en recepten voorbij!
). Voornamelijk hummus-met-twist, minstens zes varianten, mijn vriend eet bijv heel graag een broodje kerrie-hummus met sla en gebakken kipstuckjes