wie helpt me aan recepten? verse soep maken.

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
SusanH
Lid Bezwaarcommissie

Berichten: 36896
Geregistreerd: 27-06-07
Woonplaats: In het midden van het land

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-10-14 09:20

Kan binnen een klein halfuurtje klaar zijn hoor!

ynskek
Moderator Algemeen

Berichten: 11415
Geregistreerd: 11-05-13
Woonplaats: Dronten

Re: wie helpt me aan recepten? verse soep maken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-10-14 09:32

Ik ga ook eens volgen hier... dat recept voor Champignonsoep dat ik net voorbij zag komen ga ik ook een keer uitproberen :j

Blue_Berry

Berichten: 475
Geregistreerd: 20-10-13

Re: wie helpt me aan recepten? verse soep maken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-10-14 10:02

Gister de soep van SusanH gemaakt, en hij was heerlijk! :j

Lolacabana

Berichten: 3372
Geregistreerd: 05-08-09
Woonplaats: Meppel

Re: wie helpt me aan recepten? verse soep maken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-10-14 10:31

Goulash! Heerlijk op een winterse dag vind ik.

Maak het stoofvlees altijd apart en dan in een andere pan de soep (waar je later het vlees bij mikt).

Wat ik er meestal in doe is:
- flink wat tenen knoflook (naar smaak)
- 500 gram uien, in kwarten gesneden en dan ringen van gemaakt (eet wat charmanter dan dat je het net niet helemaal binnen krijgt en het uit je mond slingert :'))
- 3 rode paprika's
- 3 laurier blaadjes
- blikje tomatenpuree
- paar tomaten in blokjes
- groentenbouillion
- tomatensap of zo'n pakje gepureerde tomaten
- 3 grote aardappels in blokjes
- peper (zwarte of een chilipeper in kleine stukjes)

Uien, knoflook en paprika even fruiten in de pan (als je verse peper hebt die er ook bij). Dan doe je de tomatenpuree en de tomaten er bij. Alles even zacht laten worden (dat de tomaten uit elkaar beginnen te vallen op laag vuur). Dan de bouillonblokjes er bij en de tomatensap of de gepureerde tomaten en wat water. Aardappels er bij in doen en de laurier blaadjes. Alles gaar laten worden. Meestal doe ik er ook nog even zo'n stamper door heen, dan gaan de aardappels wat kapot en door het zetmeel bind de soep.

Stoofvlees (eerst in bloem, dan even aanbraden) dan met wat bouillon, rodewijn, laurier, uien, knoflook en tomaten erbij. Als dit klaar is het vlees kapot trekken en in de soep er bij.

Even proeven en naar smaak kruiden met het vocht waar het vlees in gestoofd is, peper, zout, meer bouillonblokjes, paprikapoeder, uienpoeder, knoflookpoeder of wat je lekker vind.

Wat stokbrood bakken om te dippen in de soep.

En dan ben je 6 uur verder :+

TurdusMerula

Berichten: 24086
Geregistreerd: 09-04-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-10-14 13:43

Zamora schreef:
Ik ga volgen :9 wil al zo lang weer keer pan soep maken maar gun mezelf de tijd niet :=

Soep kan je toch juist heel snel klaarmaken? Soep is een van mijn standaard 'effe snel maar toch gezond koken'-dingen. ;)

lor1_1984

Berichten: 12871
Geregistreerd: 03-12-03
Woonplaats: Almelo

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-10-14 22:48

SusanH schreef:
Tomatensoep:

2 fijn gesneden uien fruiten in een grote soeppan
kilo tomaten klein gesneden bij de gefruite uien doen

Ongeveer 10 minuten laten koken tot de tomaten zacht zijn.

Dan een liter water toevoegen, plus een blikje tomatenpuree van 140 mg en 2 bouillonblokjes. Dit ook 10 minuten laten koken.

Na die 10 minuten koken maak je de laatste stukjes tomaat klein met een blender (ik stop gewoon de staafmixer in de pan)

Voeg 150/200 gram gehaktballetjes toe (naar smaak), vermicelli naar smaak, en fijne soepgroenten naar smaak. Nog 10 minuten laten koken tot de gehaktballen gaar zijn.

Maak het altijd als ik veel gasten heb omdat je makkelijk meer tomaten/water etc toe kan voegen, tot nu toe vond iedereen hem erg lekker :j

Deze net gemaakt en staat nu te pruttelen.
Tijdens het voorproeven viel het vies tegen, te tomaterig. :+
Ik laat het nog even indikken en kijk dan of het beter is, ben gewoon een enorme zeikerd die de structuur van tomaat haat. :o

Freya6

Berichten: 2705
Geregistreerd: 27-02-12

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-10-14 22:57

Linzensoep

En ik heb laatst gemaakt spinazie-pinda-kokos-taugé soep.
Komt erop neer dat ik alles wat ik nog had door elkaar had gemixt wel lekker hoor.
Voor 2 kommen soep 1,5 ltr water
1,5 bouillon blokje
Grote eetlepel pindakaas
2 handjes kokos
half pak spinazie
pakje Taugé.
evt nog wat sojasaus toevoegen

Geheel voor eigen risico, haha heb het zelf bedacht en ik vind bijna alles wel lekker.

minikatje

Berichten: 8965
Geregistreerd: 26-07-05
Woonplaats: sprookjesland

Re: wie helpt me aan recepten? verse soep maken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-10-14 23:16

Haha Freya, dat had ik vandaag.

gevulde Misosoep:
- misopasta
- Gierst (had ik nog over van gisteren, maar kan ook rijst, pasta, aardappelstukjes zijn)
- Restje broccoli
- Halve prei
- 2 tenen knoflook

Broccoli en prei in stukjes snijden en samen met de knoflook en de gierst in de wok opbakken met beetje olie.
misopasta toevoegen en even roeren.
600 ml water toevoegen en lekker laten pruttelen
op smaak brengen met peper en zout.

anoukie88

Berichten: 689
Geregistreerd: 22-10-08
Woonplaats: Halle

Re: wie helpt me aan recepten? verse soep maken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-10-14 08:09

Ik heb die tomatensoep ook gemaakt en was idd erg zurig. Ik heb een gedeelte van de tomaten door tomatenblokjes (uit blik) vervangen en dit was super lekker...

lor1_1984

Berichten: 12871
Geregistreerd: 03-12-03
Woonplaats: Almelo

Re: wie helpt me aan recepten? verse soep maken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-10-14 13:52

Ik heb er suiker in gemikt en laat hem wat indikken zodat die tomaterige structuur wat weggaat.
Smaakt nu een stuk beter. :)

Freya6

Berichten: 2705
Geregistreerd: 27-02-12

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-10-14 22:09

*\o/*
minikatje schreef:
Haha Freya, dat had ik vandaag.

gevulde Misosoep:
- misopasta
- Gierst (had ik nog over van gisteren, maar kan ook rijst, pasta, aardappelstukjes zijn)
- Restje broccoli
- Halve prei
- 2 tenen knoflook

Broccoli en prei in stukjes snijden en samen met de knoflook en de gierst in de wok opbakken met beetje olie.
misopasta toevoegen en even roeren.
600 ml water toevoegen en lekker laten pruttelen
op smaak brengen met peper en zout.

Anoniem

Re: wie helpt me aan recepten? verse soep maken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-10-14 22:12

Dat klinkt goed Freya!

Haha Lor je bent echt grappig. Waarom maak je tomatensoep als je dat niet zo lekker vind? Haha

Freya6

Berichten: 2705
Geregistreerd: 27-02-12

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-10-14 22:18

lor1_1984 schreef:
Ik heb er suiker in gemikt en laat hem wat indikken zodat die tomaterige structuur wat weggaat.
Smaakt nu een stuk beter. :)


Ik gebruik altijd agavesiroop ipv suiker. Is toch wat natuurlijker.

lor1_1984

Berichten: 12871
Geregistreerd: 03-12-03
Woonplaats: Almelo

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-10-14 00:40

vonneke schreef:
Dat klinkt goed Freya!

Haha Lor je bent echt grappig. Waarom maak je tomatensoep als je dat niet zo lekker vind? Haha

ik ben dol op tomatensoep, had het alleen nog nooit vers gehad. :+
Maar nu is 'ie ingedikt en smaakt heerlijk. :j

corientjuhh

Berichten: 9820
Geregistreerd: 19-11-07
Woonplaats: In een hunebed

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-10-14 00:47

Lenteuitjessoep
Preisoep

Heb alleen geen recepten -O-

Anoniem

Re: wie helpt me aan recepten? verse soep maken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-11-14 21:45

Preisoep: niet geslaagd. Vond het niet lekker brrrr

Zondag ga ik tomatensoep maken hier uit topic

beatje
Berichten: 5970
Geregistreerd: 05-02-12

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-11-14 21:54

AmyII schreef:
Wat een heerlijke recepten komen hier voorbij!

Champignonsoep volgens mijn oma(lekker bij de lunch met vers gebakken brood)
Voor 2 á 3 personen
1 grote ui,
500gr. Champignons, in plakjes.
Tuinkruidenbouillon
Boursin cuisine
0,5 á 1l water.

Uitjes fruiten in een scheutje olijfolie. Dan de champignons kort mee bakken.
Water toevoegen en bouillon naar smaak, gaar koken. Daarna met de staafmixer mixen.
Als de soep glad is de boursin toevoegen. LET OP: dit zet snel aan en word heel snel dik, dus kort laten inkoken en snel de warmtebron onder de pan uit.

En dan nog een hele aparte (maar met koud en guur weer wel errug lekker!!!)

Kastanjesoep met appel

200 gram ​gare en gepelde kastanjes
2 ​​sjalotjes
1​​flinke appel
25 gr​​boter
7,5 dl​​gevogeltebouillon
2 dl​​room
Zout en versgemalen peper
Snuf kaneel
Enkele blaadjes verse bladselderij

Snijd de gare kastanjes in kleine stukjes, houd enkele stukjes apart voor garnering en pel en snipper de sjalotjes. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine blokjes. Verhit de boter in een ruime pan en fruit hierin de sjalotjes enkele minuten. Voeg de kastanjes en de appelblokjes toe en fruit alles even mee. Giet de bouillon erbij en laat het geheel 15 minuten zachtjes koken. Snijd intussen de selderijblaadjes in fijne reepjes. Pureer de soep met behulp van een staafmixer of in een blender en giet de soep terug in de pan. Roer de room erdoor en breng de soep op smaak met zout, peper en kaneel. Schep de soep in verwarmde soepkommetjes of diepe borden (of mokken) en garneer met de achtergehouden stukjes kastanje en reepjes selderij. Eet smakelijk!


Die kastanjesoep wil ik eens maken ,tamme kastanjes zat hier.Maar behalve poffen nooit niet geweten wat ik er nog mee kon doen

Anoniem

Re: wie helpt me aan recepten? verse soep maken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-11-14 21:57

Gare kastanjes, doe je die dan koken?

evita13

Berichten: 1159
Geregistreerd: 26-04-10
Woonplaats: hoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-11-14 21:59

pittige tomaten soep met groente en eventueel garnalen (moedersrecept )

wat heb je nodig

-2 pakken tomatensap
-2 blikjes tomaten gepeld
-zak soep groenten
-garnalen (als je dat lust )
-ui (om te laten trekken in de soep)
-sambal (naar eigen smaak in te delen )
-taugé

tadaa soepie klaar

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-11-14 22:01

bontebonte schreef:
pittige tomaten soep met groente en eventueel garnalen (moedersrecept )

wat heb je nodig

-2 pakken tomatensap
-2 blikjes tomaten gepeld
-zak soep groenten
-garnalen (als je dat lust )
-ui (om te laten trekken in de soep)
-sambal (naar eigen smaak in te delen )
-taugé

tadaa soepie klaar


Zou je de tomatensap en blikjes tomaten kunnen vervangen door vers?

evita13

Berichten: 1159
Geregistreerd: 26-04-10
Woonplaats: hoorn

Re: wie helpt me aan recepten? verse soep maken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-11-14 22:01

@vonneke ja dat kan maar dit is de snelle versie haha en heb je veel tomaat nodig :P

imd

Berichten: 15410
Geregistreerd: 02-05-06

Re: wie helpt me aan recepten? verse soep maken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-11-14 22:03

Verse tomatensoep a la Jamie Oliver (ja, dan moet je dus echt tomaten gaan ontvellen enzo) is ook erg lekker!

AmyII

Berichten: 7543
Geregistreerd: 22-03-03
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-11-14 22:03

TS, ik gok inderdaad dat je ze moet koken...
Edit: om ze te garen maak je bovenin een insnede. Dan kook je ze 8-10 minuten. Pel de warme kastanjes direct.
(Als ze rauw zijn gaat pellen te lastig, dus echt na het garen doen)
Poffen: 15 minuten in een droge koekenpan of 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200graden.

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-11-14 22:06

AmyII schreef:
TS, ik gok inderdaad dat je ze moet koken...
Edit: om ze te garen maak je bovenin een insnede. Dan kook je ze 8-10 minuten. Pel de warme kastanjes direct.
(Als ze rauw zijn gaat pellen te lastig, dus echt na het garen doen)
Poffen: 15 minuten in een droge koekenpan of 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200graden.


Thanks! Eens kijken of ik ergens tamme kastanjes kan vinden

AmyII

Berichten: 7543
Geregistreerd: 22-03-03
Woonplaats: Amsterdam

Re: wie helpt me aan recepten? verse soep maken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-11-14 22:10

Hier hebben ze ze in de reformwinkel (reeeeteduur, daarom niet gekocht). Ik zou eens viavia gaan kijken. Die dingen worden voor goud geld verkocht, terwijl sommigen ze per 5Kg van de boom uit de tuin plukken.