@[***] Neuh, ik eet geen vlees
dus ik hoef me daar niet druk om te maken. Snap wel wat je bedoelt, maar het vlees dat hier in NL geslacht wordt wordt ook hier verkocht als het goed is. Dus de kans is groter dat het 'goed vlees' is, snap je? Moderators: Essie73, NadjaNadja, Muiz, Telpeva, ynskek, Ladybird, Polly
dus ik hoef me daar niet druk om te maken. Snap wel wat je bedoelt, maar het vlees dat hier in NL geslacht wordt wordt ook hier verkocht als het goed is. Dus de kans is groter dat het 'goed vlees' is, snap je? Magrathea schreef:@Elise, maar vind jij dan dat het per se biologisch moet zijn? Ik kan me voorstellen dat een gemiddeld rijpaard (zeg dat ie pavo, onbeperkt ruwvoer, 's nachts op stal overdag buiten) hier voor de meesten geen issue is qua dierenwelzijn.
@[***] Neuh, ik eet geen vleesdus ik hoef me daar niet druk om te maken. Snap wel wat je bedoelt, maar het vlees dat hier in NL geslacht wordt wordt ook hier verkocht als het goed is. Dus de kans is groter dat het 'goed vlees' is, snap je?

Belsje schreef:Oooh lekker! Nu krijg ik zin in BBQenDe favorie: op de BBQ met rozemarijn
Magrathea schreef:@Elise, maar vind jij dan dat het per se biologisch moet zijn? Ik kan me voorstellen dat een gemiddeld rijpaard (zeg dat ie pavo, onbeperkt ruwvoer, 's nachts op stal overdag buiten) hier voor de meesten geen issue is qua dierenwelzijn.
(Nu val ik niemand persoonlijk aan hoor! Maar ik ben er best fel op geworden
)
Nu weer On-topic.

. En laten we het dan nog maar niet over het bute-verhaal hebben... [***] schreef:Ja Magrathea ik begrijp wat je bedoelt en zeg ook dat ik het met je eens ben maar weet jij waar je paardenbiefstuk vandaan komt als je die bestelt?

Paardenrookvlees heb ik wel vaker gegeten. Hartstikke mager en bomvol ijzer en goede voedingsstoffen. Over het algemeen hebben de paarden die naar de slacht worden gebracht een beter leven gehad dan menig koe of varken dat op je bord terecht komt.

Bella123 schreef:Nou, die heisa gaat volgens mij vooral om het feit dat men iets verkoopt als rund maar het stiekem paard blijkt te zijn. Daar word ik ook niet blij van. Iedereen mag van mij paard eten, geen enkel probleem, geniet er lekker van, maar zelf wil ik het (iig niet bewust) niet eten. En als er niet verteld wordt dat er paardenvlees gebruikt wordt dan heb ik die keuze niet. En dat vind ik niet tof nee...
joletjuh schreef:Heel erg leuk geschreven, eindelijk weer eens Hollandse nuchterheid![]()
Heb het zelf ook nog nooit gegeten, wel eens paardenrookvlees en vond dat erg lekker, maar werd op de een of andere manier toch een beetje onpasselijk toen ik erachter kwam dat het paardenrookvlees was... Zeker toen ik mn trouwe edele viervoeters met grote bambi ogen de volgende dag weer in hun ogen keek...
Maar... dat zat vast tussen mn oren
EliseBrouwer schreef:imd schreef:Weet iemand hier wellicht een slager in Groningen die het verkoopt? Ik heb nu wat gegoogled maar kan nog niks vinden, van de week wellicht even langs een aantal slagerijen..
Ambachtelijke Slagerij Hoogakker
Nieuwe Ebbingestraat 106
9712 NP GRONINGEN
Gespecialiseerd in paardenvlees