Kipgroentenovenschotel (2 grote eters) twee zakken gemengde groenten in een ovenschaal, pakje boursin erover. 300 gr kipfilet (haasjes of blokjes) even aanbakken en erover verdelen half uurtje in de oven op 200 graden alles doorscheppen
Hamkaasgroenten (2 personen) 1 courgette, 1 komkommer, 1 prei 1 ui fijn snijden. Fruiten in wat olie, evt met knoflook. Hamreepjes (of plakken ham in stukjes) en 2 ons zachte geitenkaas erbij doen, zachtjes laten garen.
Bloemkool in kleine roosjes hakken en koken, hoeft niet tot snot te zijn! Dan goed uit laten lekken, in bak doen en met flinke schep roomkaas en punt boter even met de staafmixer bewerken. Daarna terug in de pan en andijvie, kaas en spekjes doorheen mikken. Beetje peper/zout erdoor en klaar!
Grappige was dat manlief altijd beweert geen bloemkool te lusten maar dit ging er zó in!!!
Ik heb vandaag het kiprecept gemaakt van pagina één (met ham om de kipfilet). Viel hier bijzonder in de smaak! Heerlijk!
Laura82
Berichten: 7495
Geregistreerd: 05-06-06
Geplaatst: 10-03-11 19:19
Laura82 schreef:
Echt... Dat ga ik proberen!! Dus gewoon samen opzetten en langzaam laten smelten? Klinkt goed (en niet te moeilijk )
Vandaag dus kaassaus gemaakt. Bekertje creme fraiche met een in blokjes gesneden stuk brie erin (heb 'm er niet helemaal in gegooid, leek me erg veel), zachtjes opgezet. Brie werd wel heel zacht, maar mengde niet echt met de creme fraiche, dus toen kreeg ik het briljante idee om de staafmixer erdoorheen te gooien. Werkte prima, alleen werd het niet echt een gladde saus en vond ik m nog erg vloeibaar. Toen heb ik er een beetje geraspte mozzarella (pizzakaas) door gegooid, een eetlepel ofzo. Goede zet, want dat bond de saus heel mooi en hij werd wat dikker (ietsjes maar ). Het resultaat was gewéldig Echt zitten smikkelen, de broccoli heeft nog nooit zo goed gesmaakt, veel lekkerder dan die kant en klare saus
Ik ben helemaal blij met dit topic. Na weken lang salade, omelet en groente in allerhande variaties te hebben gegeten, was ik een beetje inspiratieloos geworden. Ik spot hier al een aantal recepten die hoog op mijn "uitprobeer-lijstje" komen te staan. Ik heb net de chocoladecake uit dit topic in de over geschoven, dus ik ben benieuwd.
Ik ga het morgen maken.... klinkt superlekker en inderdaad makkelijk ook naar werk mee te nemen!
Laura82
Berichten: 7495
Geregistreerd: 05-06-06
Geplaatst: 15-03-11 21:26
@Zooist: hoeveel is 3/4 kop boter (uit het recept van je boterkoek )?
Mocht iemand nog (andere) recepten hebben voor iets "zoets" voor tussendoor (muffins oid) die makkelijk te maken zijn voor iemand die niet zo handig is in de keuken Ik hou me aanbevolen!
ik maar vaak een soort cocoskoek, met gemalen cocos (100gr), eieren (stuk of 4), beetje slagroom, beetje boter, zoetstof, effe met de staafmixer erin en 30 minuten op 120%
Ik heb nu 200 gram roomboter in mijn boterkoek gedaan, ook een eitje extra Maar de amandelmeel zit in zakjes van 100 gram en 100 gram vond ik eigenlijk te weinig en wilde ook niks overhouden. Er was iemand die me vertelde dat je het beste een gelijke hoeveelheid boter en meel kon nemen
fokfanaat
Berichten: 20462
Geregistreerd: 21-10-02
Woonplaats: Uut Uune
Geplaatst: 16-03-11 12:13
fokfanaat schreef:
ik maar vaak een soort cocoskoek, met gemalen cocos (100gr), eieren (stuk of 4), beetje slagroom, beetje boter, zoetstof, effe met de staafmixer erin en 30 minuten op 120%
Oh ja maar dat hebben ze hier in de natuurwinkel niet en dat is de enige waar ik een beetje makkelijk naar toe kan als ik op het werk ben. Dus ik haal gewoon 2 zakjes en pas alles een beetje aan en dat gaat tot nu toe prima