
Ik vind stampot met rucola ook zo lekker

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird
Kitten84 schreef:Ik zag een vraag voor bietjesstampot.
gohya schreef:Stamppot snijbonen! voor het eerst gegeten en het is echt heerlijk.Doe er ook gerookt ontbijtspek doorheen.
Kiki schreef:Oh wat ook erg lekker is, stampot met paprika en uit!![]()
Maakt m'n moeder wel eens, maar ik weet het recept niet.
dropje2 schreef:Niet echt stamppot, maar wel een heerlijke winterse maaltijd, bruine bonen met tomaat!
Nodig: 1 blik/pot bruine bonen met vocht
1 pond gehakt naar keuze
1 bouillonblok( bv tomaten od groentebouillonblokje)
2 uien, fijngesnipperd
bakje spekblokjes
groot blik gepelde tomaten of 2 kleine blikjes
peper-zout, 4 kruidnagels, bosje peterselie, 1 eetlepel kerrie ( naar keuze)
Bak de spekblokjes op een zacht pitje uit, doe de uistukjes erbij en laat zachtjes gaar worden.
Roer het gehakt er door heen en breng op smaak met peper/zout/kerrie en eventuele kruiden naar keuze.
Los het bouillon blokje op in een beetje heet water en giet dat bij het gehaktmengsel.
Doe de gepelde tomaten en de kruidnagels erbij en laat zo'n 20 minuten pruttelen.
Snij de peterselie fijn, roer dit door het megsel en voeg als laatste het blik bruine bonen toe.
Laat alles goed heet worden, maar niet koken, anders koken je bruine bonen stuk![]()
Je kunt er naar keuze rijst bij geven, welke soort je maar lekker vindt of aardappels of puree.
Let wel even op dat je de kruidnagels niet opeet![]()
Het is een heel makkelijk recept wat je heel goed een dag van te voren kan maken.
Doe dan op de dag van gebruik de bruine bonen erbij de je zit met 10 minuten aan tafel![]()
Eet smakelijk en laat even weten wat jullie ervan vonden!
_AB_ schreef:Ik heb een hoop inspiratie op gedaan, echt leuk!
Wij hebben gister stamppot andijvie gegeten, met champignons, ui, paprika, kaas en spekjes er door heen![]()
Was in het kader van restjes opmaken, maar het was wel erg lekker
Marije_jiplover schreef:Een van onze favorieten is zomerse stamppot ijsbergsla met zongedroogde tomaatjes.
Aardappels koken, krop ijsbergsla fijn snijden, spekjes uitbakken, zongedroogde tomaatjes wellen en in reepjes snijden.
Aardappelen afgieten en kort stampen met een klontje boter en een klein beetje kookvocht (moet je tijdens het afgieten even opvangen). Dan spekjes erdoorheen en zongedroogde tomaatjes. Als laatste de ijsbergsla erdoorheen roeren en klaar!
Remember schreef:Staat er al eentje met prei tussen?
Aardappels koken (verassing!), spekkies uitbakken, prei heel fijn in ringetjes snijden.
Beetje boter in een pan, prei er kort in smoren en dan door de aardappels stampen. Omdat je de prei met boterpapje stampt hoef je geen melk meer te gebruiken voor je puree. Als je het wat smeuïger wilt kan dat wel natuurlijk!
Dan nog halve zilveruitjes en de spekjes erdoor scheppen