Die van mij staat op te stijven Voor morgen middag Nu in de koelkast, morgen voordat we beginnen gaat ie ff de diepvries in
secricible
Berichten: 26231
Geregistreerd: 07-07-04
Woonplaats: Maasbommel
Geplaatst: 25-12-09 23:28
ik heb hem ook gisteren gemaakt, maar hij viel hier heel erg tegen. Moeders had normale yoghurt gehaald en heb geprobeerd het nog op te vangen met vanillestokje en suiker, maar daardoor was de smaak heel flauw. Morgen (diner bij mijn schoonouders) iets meer koffie in de bodem en wat meer drank in de bovenkant en echt vanilleyoghurt. Verder wil ik eens proberen om de opmaak iets te veranderen. Ik snijd er kleine rondjes uit, ipv punten, dus wil ipv de stroopwafel aan de randen een mooiere laagjes-taart creeren en dan dus niet kruimels er tussen doen, maar echt stukken stroopwafel, kijken of dat beter werkt. Het bord was overigens wel schitterend, wel iets anders als ik bepland had. Ik heb diagonaal een denkbeeldige lijn getrokken (vierkant bord), en dan links met cacaopoeder bedekt, en rechts niet. Dan een ster er in, waarvan de helft in de cacaopoeder kant wit was en de helft in het witte met cacaopoeder. Weet niet of het duidelijk is, anders dan teken ik het wel Dan daar onder een stuk tiramisu en de chocolami was helemaal gaan brokkelen, doordat er teveel vulling in zat, maar was wel heel lekker, dus ik heb wat van die brokken op de tiramisu gelegd en wat brokjes ernaast en dat was erg lekker! Ik heb de bordenmal iig achter moeten laten bij mijn ouders, want die wilde mijn moeder vandaag nogmaals gebruiken, bij haar souffle. Ze vond het zo geweldig mooi!
EDIT: en ik begin nu ook door te krijgen dat ik het recept heel erg slecht heb gelezen Zo heb ik de slagroom er gewoon in gegoten zonder het stijf te kloppen en heb ik de drank allemaal in de bodem gegooid en niets door de yoghurt. Oh oh, dit verklaart een hoop. Ik vond dat spatelen wel al zo vreemd....
Miriam91
Berichten: 2975
Geregistreerd: 28-07-05
Woonplaats: In de boerderie
Geplaatst: 25-12-09 23:36
Ik heb hem ook voor vanavond gemaakt. En hij is erg in de smaak gevallen Zelfs mijn broer die helemaal niet houd van tiramisu vond het wel lekker. Wel vrij machtig maarja Het enige nadeel vond ik dat de stroopwafel(bodem) een beetje taai werd. En er had wel iets meer drank in gemogen. Nu proefde je dat eigenlijk niet. Maar verder is die heerlijk
Nickeltje
Berichten: 28687
Geregistreerd: 27-04-06
Woonplaats: Dalfsen
Geplaatst door de TopicStarter: 26-12-09 00:12
Wat leuk om zulke resultaten te lezen... Met iets beter lezen wordt hij vast veel mooier Secricible!!
Ik heb hem gisteren ook gehaald Hij was onwijs lekker De drank en koffie proefte je niet eens of wel dat je het niet doorhad Hij was zo lekker dat ik hem vandaag weer ga maken
Anoukie
Berichten: 12609
Geregistreerd: 01-08-02
Woonplaats: Gelderland
Geplaatst: 26-12-09 18:59
Welk merk vanille yoghurt heb jij gebruikt? Ik zou zelf bijv. aan die van Optimel denken (om het nog een beetje low calorie te houden ). Ziet er heerlijk uit, ga ik zeker proberen te maken!
nou, poging twe is geweest, die was wel een stuk beter, maar nog steeds niet iedereen enthousiast (schoonmoeder en ik wel, vriendje mwah, zijn broertje vond het niets en schoonvader heeft niet geproefd). Hebben jullie suiker door de slagroom gedaan en zo ja: hoeveel?
Miriam91
Berichten: 2975
Geregistreerd: 28-07-05
Woonplaats: In de boerderie
Geplaatst: 27-12-09 22:51
Ik heb geen suiker gedaan, maar had achteraf wel gekund
Nickeltje
Berichten: 28687
Geregistreerd: 27-04-06
Woonplaats: Dalfsen
Geplaatst door de TopicStarter: 27-12-09 22:52
Geen suiker in de slagroom gedaan. Heb gewoon eigen winkelmerk vanilleyoghurt gebruikt.
kebie
Berichten: 1589
Geregistreerd: 16-01-01
Woonplaats: Veluws dorp aan de rijn
Geplaatst: 27-12-09 22:57
Ik heb de slagroom gewoon aangemaakt met een beetje suiker, zoals je ook doet voor bij de koffie of taart oid
Ik had kant en klare opgeklopte schep slagroom.. Ze hadden toen die zelf maak slagroom niet meer...
GamblersCup
Berichten: 13438
Geregistreerd: 11-07-06
Geplaatst: 28-12-09 18:39
Ik vind 'm tegenvallen... misshien iets teveel ervan uit gegaan dat ie mierzoet zou worden. En door de yoghurt is ie dat niet. De combinatie zoet (stroopwafels, Amandellikeur) en zurig door de yoghurt is niet zo mijn ding. Ik ga volgende keer wat anders gebruiken als vanille yoghurt, ik wil een zoete!
Ook ik heb hem een tijdje geleden gemaakt en ik vond hem heerlijk! Ook is hij hier vij de famillie tijdens kerst erg in de smaak gevallen, werden al verzoekjes gedaan wanneer ik hem weer ging maken