deksel schreef:@Miesemuisje, heb je een recept van de gevulde paprika?
Ingrediënten
gele paprika
paprika-mix
rijst300 g
tacokruiden 1 zakje
rode ui 1
cherrytomaatjes
250 g
maïs
1 blik
gemengd gehakt
300 g
crème fraîche
200 g
Uit eigen keuken: 2 el olijfolie, 2 teentjes knoflook, zwarte peper en zout
Zo maak je het!
Stap 1
Breng een pan water aan de kook en kook 300 g rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de oven voor op 200 graden. Pel 1 rode ui en 2 teentjes knoflook, en snij fijn. Snij 4 paprika's doormidden en verwijder de zaadlijsten.
Stap 2
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een ruime koekenpan en fruit de rode ui hierin aan. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee. Draai het vuur omhoog en voeg vervolgens ook 300 g gehakt toe. Bak het gehakt in 6 tot 8 minuten rul en voeg dan 1 zakje tacokruiden toe. Bak 1 minuut mee alvorens het geheel op smaak te brengen met peper en zout.
Stap 3
Laat 1 blik maïs uitlekken. Snij 250 g cherrytomaatjes in vieren. Voeg de afgegoten rijst samen met de maïs en de cherrytomaten toe aan de pan met het gehaktmengsel, en roer alles voorzichtig door elkaar.
Stap 4
Vul de paprika's met de rijst-gehaktvulling en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de paprika's 20 tot 25 minuten in de oven.
Stap 5
Serveer de gevulde paprika's met crème fraîche naar smaak.
Tip
Ook lekker met wat geraspte kaas. Liever vega? Vervang het gehakt door een plantaardige variant.