Je eigen brood bakken.

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Cabelona

Berichten: 1774
Geregistreerd: 29-10-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-04-20 11:59

DeMolenhoek schreef:
Cabelona schreef:
Deze ga ik dit weekend proberen.
http://kleinstukjedan.nl/de-zeeuwse-bolus/
Voor het recept helemaal naar beneden scrollen

Foto van de kaneelbroodjes van laatst:
[ [url=m/dNX237.jpg]Afbeelding[/url] ]


Die kaneelbroodjes zien er heerlijk uit! Heb je een recept?

Hier staat er een chocoladebrood in de oven. Ben enorm benieuwd. Vond de eerste rijs niet lekker gaan :=
Maar goed, heb ergens een recept vandaag geplukt en weer koppig mijn eigen toevoegingen gedaan :')


Dit recept heb ik gebruikt voor de kaneelbroodjes:
https://foodandjourneys.net/swedish-cin ... lbullar-3/

Ik heb de broodjes 2x laten rijzen in de oven bij 35 graden met een bakje water eronder. Volgens mij de eerste keer zo'n 30/35 minuten na stap 5 en na stap 11 voor 20/25 minuten.

lenaa_tje

Berichten: 10389
Geregistreerd: 30-03-07
Woonplaats: Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-04-20 12:01

DeMolenhoek schreef:
Cabelona schreef:
Deze ga ik dit weekend proberen.
http://kleinstukjedan.nl/de-zeeuwse-bolus/
Voor het recept helemaal naar beneden scrollen

Foto van de kaneelbroodjes van laatst:
[ [url=m/dNX237.jpg]Afbeelding[/url] ]


Die kaneelbroodjes zien er heerlijk uit! Heb je een recept?

Hier staat er een chocoladebrood in de oven. Ben enorm benieuwd. Vond de eerste rijs niet lekker gaan :=
Maar goed, heb ergens een recept vandaag geplukt en weer koppig mijn eigen toevoegingen gedaan :')

Zo blijft het spannend! Dit heb ik ook gedaan met de krentenbollen. Ben benieuwd. Laat ze ingeval maar iets langer rijzen.

Berdien

Berichten: 65625
Geregistreerd: 19-09-04
Woonplaats: Groningen

Re: Je eigen brood bakken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-04-20 12:08

Sodabrood met speltmeel is zeer geslaagd. Lekker met gezouten roomboter :9 :9 Dit nog een paar keer maken en dan waag ik me aan de andere recepten :)) Babysteps!

Afbeelding

Anoniem

Re: Je eigen brood bakken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-04-20 12:22

Bedankt voor het recept!

Ik zeg trouwens geslaagd *\o/*

Afbeelding

8nnemiek

Berichten: 45145
Geregistreerd: 22-01-05
Woonplaats: Limburg

Re: Je eigen brood bakken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-04-20 12:24

Hier is het no-knead brood op het oog goed gelukt :D
Straks eens aansnijden..
Afbeelding

chamion
Huisheks

Berichten: 3715
Geregistreerd: 22-03-07
Woonplaats: Tussen bos, heide en stad

Re: Je eigen brood bakken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-04-20 12:48

Afbeelding

Mijn eerste poging tot een busbrood. Hoewel hij iets is ingestort was hij wel perfect gaar. En zeer smakelijk. Wit brood gaat dadelijk erin, direct op de bakplaat (wel met bakpapier) zonder pan. Eens kijken of dat lukt.

Set_Elkol
Berichten: 14934
Geregistreerd: 06-06-06

Re: Je eigen brood bakken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-04-20 13:14

Het ziet er allemaal weer heerlijk uit!

lenaa_tje

Berichten: 10389
Geregistreerd: 30-03-07
Woonplaats: Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-04-20 13:58

Ik heb wel is mooiere bolletjes gemaakt. Ben wel benieuwd hoe ze smaken. Misschien dat ze wel net wat te hard zijn gegaan.

Afbeelding

Nymbous
Berichten: 1136
Geregistreerd: 26-09-12

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-04-20 18:12

.
Laatst bijgewerkt door Nymbous op 16-02-25 02:26, in het totaal 1 keer bewerkt

MarliesV

Berichten: 16026
Geregistreerd: 24-06-08
Woonplaats: Hellendoorn

Re: Je eigen brood bakken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-04-20 18:22

De no knead broden hebben een deksel nodig. Maar de gewone kneedbroden ook?

Wat voegt een deksel toe? Of anders gesteld, wat is het nadeel aan bakken zonder deksel?

Set_Elkol
Berichten: 14934
Geregistreerd: 06-06-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-04-20 18:26

Ik gebruik een deksel om stoom te creëren en zo de vorming van korst uit te stellen. Zo kan het brood mooi omhoog komen en krijgt het de tweede helft van het bakken pas zijn knapperige korst.

Cilli96

Berichten: 544
Geregistreerd: 20-01-12
Woonplaats: Knus Huisje

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-04-20 19:55

Afbeelding
Afbeelding

Mijn brood uit een standaard zak van de AH.. Na alle lekkere recepten hier ga ik toch maar even opzoek naar een molen in de buurt!

8nnemiek

Berichten: 45145
Geregistreerd: 22-01-05
Woonplaats: Limburg

Re: Je eigen brood bakken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-04-20 21:23

De deksel is inderdaad om het brood langer te laten rijzen. Ik heb zelf geen deksel voor mijn ronde pan, dus ik zet een heet bakje met water in de oven of giet water op de bodem om de luchtvochtigheid in de hele oven omhoog te halen. Na een tijdje haal je het bakje met water eruit.

Set_Elkol
Berichten: 14934
Geregistreerd: 06-06-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-05-20 09:14

Ik ga zo aan de slag met het bolus recept van Isjtar :D

Isjtar

Berichten: 679
Geregistreerd: 30-01-07
Woonplaats: Urmond

Re: Je eigen brood bakken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-05-20 09:30

Het bolusrecept van Cabelona vind ik er ook erg goed uitzien hoor, die ga ik binnenkort ook nog eens proberen!

Die pitabroodjes wil ik dit weekend gaan maken :)

Set_Elkol
Berichten: 14934
Geregistreerd: 06-06-06

Re: Je eigen brood bakken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-05-20 09:44

Ik denk dat ik ze ook gewoon allebei ga proberen :D binnenkort de andere.

olga

Berichten: 1791
Geregistreerd: 28-08-01
Woonplaats: Nederweert

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-05-20 10:25

Bolussen trekken mij niet zo, ondanks dat ze best lekker zullen zijn ;) .

Ik ben bezig met een zuurdesem brood.

Ik had van de week pitabroodjes gemaakt, maar ze waren mislukt. Ze waren veel te dik en niet gaar. Binnenkort nog maar eens een poging doen.

Heeft iemand hier al eens bagels gemaakt?

8nnemiek

Berichten: 45145
Geregistreerd: 22-01-05
Woonplaats: Limburg

Re: Je eigen brood bakken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-05-20 10:51

Bagels heb ik ook nog nooit gemaakt, lijkt me ook leuk om te proberen.
En de pita broodjes ga ik zeker ook eens testen!

Ik heb wel eens nonnevotten gemaakt, man wat zijn die lekker! Dat moet ik echt nog eens doen binnenkort.

olga

Berichten: 1791
Geregistreerd: 28-08-01
Woonplaats: Nederweert

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-05-20 11:09

Oh heerlijk nonnevotten! Is dat een beetje te doen?

MarliesV

Berichten: 16026
Geregistreerd: 24-06-08
Woonplaats: Hellendoorn

Re: Je eigen brood bakken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-05-20 11:14

Googled naar nonnevotten, nooit van gehoord! Maar die moet je frituren?

Iemand tips voor lekker pitten door een brood? Vond mijn brood lekker qua samenstelling maar mis de pitjes.

Marcella

Berichten: 40455
Geregistreerd: 24-04-01
Woonplaats: Ergens onder een brug.

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-05-20 12:07

Appel kaneelbrood in de maak wilde al afbakken in de oven. Maar kwam er net achter dat het deeg iets te klef was dus nu 1 schepje bloem erbij gedaan en nu opnieuw laten mengen. Half uurtje laten staan om dan over te doen in glazen schaal (nu wel ingevet). Oven zet ik ongeveer 5 minuten van de voren aan met schaal om voor te verwarmen op 230 graden en dan afbakken.

8nnemiek

Berichten: 45145
Geregistreerd: 22-01-05
Woonplaats: Limburg

Re: Je eigen brood bakken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-05-20 12:14

Het nonnevottenrecept is best makkelijk, en je moet ze inderdaad frituren :j

Set_Elkol
Berichten: 14934
Geregistreerd: 06-06-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-05-20 13:12

De bolussen zijn ontzettend lekker :9k

Afbeelding

Dammie

Berichten: 3481
Geregistreerd: 27-05-07
Woonplaats: Ja.

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-05-20 19:56

Vandaag een no kneadje gebakken in mijn nieuwe gietijzeren pan.
Best redelijk gelukt. Had misschien iets langer gekund.
Zou ik zo ook suikerbrood kunnen maken? Ik heb nog suikerparels van een ander kookexperiment.
Afbeelding

Anoniem

Re: Je eigen brood bakken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-05-20 08:11

Mijn rogge no-knead is aan zijn laatste uurtjes rijs begonnen <3 Ben heel benieuwd, heb hem nog nooit met rogge gemaakt dus vooral of alles goed is gegaan.