[FOTO] Show je...misbaksel!

Moderators: Essie73, ynskek, Ladybird, Polly, Muiz, Telpeva, NadjaNadja

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Mariett
Blogger

Berichten: 4780
Geregistreerd: 13-12-11

Re: Show je...misbaksel!

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-01-15 19:54

Jaa, gevonden op internet. Van de kiwi proef je niks hoor :P

KletsKoekje
Berichten: 3540
Geregistreerd: 20-01-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-01-15 22:16

Citaat:
Ik kan totaal geen burgers bakken , standaard zwart :')



Ff beide kanten bakken en afbluffen met een scheutje water. Dan gaart het maar wordt het niet meer zwart haha

Is mijn redding geweest, bak nu heeerlijke burgers

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-01-15 22:19

KletsKoekje schreef:
Citaat:
Ik kan totaal geen burgers bakken , standaard zwart :')



Ff beide kanten bakken en afbluffen met een scheutje water. Dan gaart het maar wordt het niet meer zwart haha

Is mijn redding geweest, bak nu heeerlijke burgers

Dan heb ik slappe burgers en schnitzels -O- , voor de hamburgers wel strak plan :')

Ik heb vanavond constant met vork gestaan , deze kaasburger was bruin en niet zwart. Koste moeite maar he de smaak was beter dan normaal , met kerst heb ik zwarte zigeuner schnitzels voorgeschoteld :')

KletsKoekje
Berichten: 3540
Geregistreerd: 20-01-06

Re: Show je...misbaksel!

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-01-15 22:55

Oh de schnitzel blus ik ook af met een scheutje water(niet te veel dus), zijn hartstikke krokant bij mij hoor :)

Bambolina

Berichten: 2146
Geregistreerd: 16-11-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-01-15 00:16

Quidou schreef:
Bambolina schreef:
Ik zit hier weer hard op te lachen om de foto's en reacties :') prachtig die strontkoekjes hahaha.

Mijn soesjes met Zwitserseroom met hazelnootsmaak zijn uiteindelijk goed gelukt, heb de banketbakkersroom verdunt met een beetje melk en daarna door de slagroom gemengd. Ga ze binnenkort nog is maken en het recept opschrijven, want al zeg ik het zelf, ik vind het echt een top creatie :P zo lekker!

Ik wil ook wel weten hoe je die vulling hebt gecreëerd, klinkt heel lekker!! Vind soesjes met slagroom erin niks aan namelijk..


Heel simpel eigenlijk: je maakt gewoon het standaard recept voor banketbakkersroom, maar dan met een goeie eetlepel hazelnootpasta erdoor (tegelijk met de melk). Ik had zelf om die reden iets minder melk gedaan, maar toen werd het uiteindelijk dus toch nog te dik.. Ik heb ook wat minder suiker gedaan, aangezien de nutella van zichzelf ook al flink zoet is. In de laatste paar minuten dat je hebt op het vuur hebt staan gooi je er fijngemalen hazelnoten bij (een stuk of 10). Dat laat je helemaal afkoelen. Vervolgens klop je de slagroom op, ik heb hier ook maar de helft van de hoeveelheid suiker gebruikt. Meer kan natuurlijk ook, maar van mij hoeft t' niet zo zoet, zeker als er nog glazuur op de soesjes gaat. Je doet de banketbakkersroom stukje bij beetje bij de slagroom en meng het voorzichtig met een spatel door steeds de slagroom om de banketbakkersroom heen te vouwen (met liefde en zorg, anders sla je alle lucht eruit en krijg je pudding :P) en voila :D je vreet je vingers er bij op.

XLeandrosX
Berichten: 3200
Geregistreerd: 01-09-06

Re: Show je...misbaksel!

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-01-15 07:15

Nou....pffffff...... Ik weet niet wie van jullie t was die over dat stoofvlees vertelde..... Ik dacht: hoe krijg je het voor elkaar om stoofvlees te laten mislukken????
Ik weet het nu.... Volg een recept van internet waarin ze de tip geven, zet het in de oven dan kan het niet zo in de pan branden......en vervolgens krijg je een verkoolde stoofpotje en een pan naar de K.L.O.T.E........ _-:(
Mijn mooie creusetpan..... Ik hoop zo dat ik m nog schoon krijg. Iemand een tip?

CharlievdH

Berichten: 1314
Geregistreerd: 22-03-12

Re: Show je...misbaksel!

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-01-15 10:01

Mijn vader zegt dat je het echt een dagje in water moet laten weken en dan voorzichtig met een nylon sponsje schoon proberen te maken.
Tenminste, als het helemaal aangekoekt is in de pan.

jorika1986

Berichten: 5217
Geregistreerd: 10-10-11
Woonplaats: Rotterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-01-15 11:03

Nachtje in de week zetten met een flinke schep soda.

LhinnOlijf
Berichten: 1357
Geregistreerd: 10-01-13

Re: Show je...misbaksel!

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-01-15 11:18

Vaatwastablet in je pan leggen, kokend water erbij en dat laten staan voor een nacht. Wat ik hier soms ook doe ik uitkoken met wasmiddel. Voor mij werkt het perfect :D

KarinvdM

Berichten: 16566
Geregistreerd: 12-05-03
Woonplaats: Holsloot

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-01-15 11:25

Joolien schreef:
KarinvdM schreef:
Dan was het vast een stokoude taaie koe Jolien. :D


hahaha zou het? Ik had wel mager vlees, kan dat verscil geven?

Ja, dat maakt verschil. :j

Sofy

Berichten: 1294
Geregistreerd: 20-01-10
Woonplaats: Arnhem

Re: Show je...misbaksel!

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-01-15 20:19

Uitkoken met azijn werkt ook heel goed voor aangekoekte pannen, en dan gewoon met een schuursponsje schrobben. Ik heb de mijne na mijn stoofvleesfiasco ook op die manier gered ;).

De cupcakes met eenhoornpoep zagen er trouwens verdacht herkenbaar uit, hier hetzelfde pak met exact hetzelfde resultaat :P

Oryani

Berichten: 1802
Geregistreerd: 02-05-11
Woonplaats: Lokeren, België

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-01-15 20:31

Ik breek even in, deze wou ik wel delen :) poging 2 voor glutenvrij brood uit de broodoven...
Afbeelding

Afbeelding

Een ietsie teveel water :D

Poging drie leek wel meer op een brood!

jorika1986

Berichten: 5217
Geregistreerd: 10-10-11
Woonplaats: Rotterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-01-15 20:34

Lijkt wel een natgeregende kartonnen doos....

Oryani

Berichten: 1802
Geregistreerd: 02-05-11
Woonplaats: Lokeren, België

Re: Show je...misbaksel!

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-01-15 20:36

Erg he :) kwam zo uit de machine. Binnenin wel gewoon gebakken.
De eerste poging was gewoon een klomp deeg toen die er uit kwam :D

Mira283

Berichten: 3532
Geregistreerd: 15-11-11
Woonplaats: Naast mijn buren

Re: Show je...misbaksel!

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-01-15 20:36

Of een mislukte mega merengue

_SnowBall
Berichten: 643
Geregistreerd: 15-09-13
Woonplaats: Bennebroek

Re: Show je...misbaksel!

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-01-15 21:03

:= die s echt erg :=

Mariett
Blogger

Berichten: 4780
Geregistreerd: 13-12-11

Re: Show je...misbaksel!

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-01-15 22:11

Hahaha, hij lijkt inderdaad héél erg op een merengue! Was het wel lekker?

Oryani

Berichten: 1802
Geregistreerd: 02-05-11
Woonplaats: Lokeren, België

Re: Show je...misbaksel!

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-01-15 22:38

Eigenlijk was niet goed eetbaar, al heb ik het wel getoast :=

ZoeyDercks

Berichten: 3662
Geregistreerd: 23-09-09
Woonplaats: Knegsel

Re: Show je...misbaksel!

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-01-15 23:40

Zo zag 'ie er bij mij in het begin ook uit hoor Wendy!

Gewoon een beetje aanmodderen en dan lukt het wel.
Ik koop tegenwoordig brood van Genius (glutenvrij & gewoon bij de AH te koop) omdat ik het allemaal te veel werk vond hahaha...

secricible

Berichten: 26302
Geregistreerd: 07-07-04
Woonplaats: Maasbommel

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-01-15 01:00

XLeandrosX schreef:
Nou....pffffff...... Ik weet niet wie van jullie t was die over dat stoofvlees vertelde..... Ik dacht: hoe krijg je het voor elkaar om stoofvlees te laten mislukken????
Ik weet het nu.... Volg een recept van internet waarin ze de tip geven, zet het in de oven dan kan het niet zo in de pan branden......en vervolgens krijg je een verkoolde stoofpotje en een pan naar de K.L.O.T.E........ _-:(
Mijn mooie creusetpan..... Ik hoop zo dat ik m nog schoon krijg. Iemand een tip?


Hoe heet stond je oven? Ik maak stoofvlees altijd in de oven....

XLeandrosX
Berichten: 3200
Geregistreerd: 01-09-06

Re: Show je...misbaksel!

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-01-15 01:07


secricible

Berichten: 26302
Geregistreerd: 07-07-04
Woonplaats: Maasbommel

Re: Show je...misbaksel!

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-01-15 01:08

Is je pan hiet droog gestoofd ofzo.. Klinkt echt bizar...

LhinnOlijf
Berichten: 1357
Geregistreerd: 10-01-13

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-01-15 01:59


XLeandrosX
Berichten: 3200
Geregistreerd: 01-09-06

Re: Show je...misbaksel!

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-01-15 07:58

Nee, ik heb echt vlees gebruikt voor stoven. Het vlees heb ik door de bloem gewenteld en daarna nog de overtollige bloem eraf geklopt.

Cchanny

Berichten: 9383
Geregistreerd: 21-09-09
Woonplaats: Noord-Holland.

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-01-15 20:21

Wendy_Chewie schreef:
Ik breek even in, deze wou ik wel delen :) poging 2 voor glutenvrij brood uit de broodoven...
[ [url=m/ACMCat.jpg]Afbeelding[/url] ]

[ [url=m/qF0U3f.jpg]Afbeelding[/url] ]

Een ietsie teveel water :D

Poging drie leek wel meer op een brood!

Lijkt wel een mega merengue! :P