Ik ben vandaag een heerlijk dagje vrij en ik dacht bij mezelf: ik moet ook maar weer eens wat gaan bakken! Nu wil in een kleine, ronde taart maken van 'cake' en daar overheen marsepein. Op het marsepein dat roosjes of andere bloemetjes oid.
Heeft iemand een recept wat er ongeveer op lijkt en wil dat aan mij lenen?
Dat ziet er echt weer goed uit SF! Wou dat ik zo goed cupcakes kon maken, haha!
Ik heb gister een koffiecake gemaakt, ik hou helemaal niet van koffie en drink het dus ook niet maar toch wilde ik een koffiecake maken. Het beslag smaakte echt al heerlijk! Het glazuur was naar mijn smaak iets te bitter, teveel koffiesmaak. Maar gecombineerd was het echt perfect! Dit recept is zeker een blijvertje! Voor het verslag en recept: http://www.mijnzoetebesluit.blogspot.nl ... -cake.html
Dit weekend wil ik voor het eerst iets met vijgen gaan doen, zowel hartig als zoet. Op de markt liggen doosjes voor maar 2.50 dus dit is HET moment om er iets mee te doen. Iemand nog lekkere recepten met vijgen toevallig?
mag ik me melden? ik heb gisteren appeltaart gebakken en ik ben gek op koken en bakken! ik heb wel een foto van de appeltaart! die plaats ik zo wel even!
Manon_vdv
Berichten: 3170
Geregistreerd: 14-02-12
Woonplaats: Amstelveen - Maastricht
Geplaatst: 27-09-12 12:19
@spikkelfire; wauw wat prachtig zeg! hoe maak je dat toch?
hebben jullie dat boek van die reclame over taarten decoreren?
@Mara: Die koffiecake ziet er lekker uit! Ik denk dat ik deze ook ga maken vanavond of morgen, voor bij de koffie van het weekend
Zag dat je hem in een ovenschaal had gemaakt, maar het kan toch ook wel in een gewone springvorm? Ik heb namelijk ook een combimagnetron, waar de plaat van ronddraait. Dan moet de ovenschaal dus klein genoeg zijn, zodat deze wel rond kan draaien. Een ronde springvorm is dan natuurlijk makkelijker. Zou het kwa hoeveelheid in een springvorm passen denk je? Of moet ik de hoeveelheden dan aanpassen?
Ollie1
Berichten: 1727
Geregistreerd: 28-10-05
Woonplaats: ergens op VP
Geplaatst: 27-09-12 15:38
@Mara, koffiecake ziet er overheerlijk uit .. ik heb het receptje opgeslagen
Hier ook 3 taarten decoren magazines gekocht. 1 voor mezelf en 2 om cadeau te doen, zit leuk verpakt en dat voor € 1,50
Gisterenavond bij een vriendin appeltaartkoeken op. Lekker!!!
Het was super simpel om te maken, gewoon appeltaartdeeg maken, appels schillen, in stukjes snijden, suiker en kaneel erbij, krentjes of rozijnen. Tot nu toe niets vreemds... Maar....
Ze mixte alles door elkaar! De appel met kaneel/suiker/rozijnen ging dus door het appeltaartdeeg. Toen ik kleine bakvormpjes en bakken maar. 30 min. op 180 graden. Ze waren echt heel erg lekker.
Dacht zet het hier meteen neer, voordat ik het weer vergeten ben. Snel en heel simpel, maar wel een zeer verassend effect, die appel door het deeg.
Ollie, zitten die uitstekers en dat andere spul er ook bij als je hem in de winkel koopt, of dat een aanbieding als je via die site een abonnement neemt?
Klinkt lekker KozieZ.
Die koffie zou ik niet snel maken, want ik hou ècht niet van koffie helaas .
Morgen maar eens even kijken in de winkel dan, roze glitterpoeder klinkt ook wel helemaal ikke. Op die site staan trouwens wel hele mooie dingen, voordat ik dat eens zo netjes kan, dan zijn we allemaal tonnetje rond van het verplicht opeten van de misbaksels.
Smileyy
Berichten: 1236
Geregistreerd: 10-09-11
Geplaatst: 27-09-12 19:51
SpikkelFire schreef:
Bedankt allemaal! Was er ook wel redelijk trots op... hoe ik het doe? Véél oefenen met toeven spuiten en decoreren.
Welke lichtje cakejes bedoel je, die stroopwafel?
Jaah, de stroopwafel
SpikkelFire
Berichten: 6825
Geregistreerd: 14-06-05
Geplaatst: 27-09-12 19:52
Volgens mij staat die in het bokt bakboek in de OP.