Taarten decoreren XVI

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Frensie

Berichten: 1319
Geregistreerd: 31-01-10
Woonplaats: Voorthuizen

Re: Taarten decoreren XVI

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-06-11 17:00

Die zien er lekker uit! Waarvan heb je de toef gemaakt?

Yvettee

Berichten: 2123
Geregistreerd: 25-06-09
Woonplaats: Maastricht

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-06-11 17:01

Leuk leuk allemaal!
Vind het ook super leuk om te doen, dus ik ga het topic maar eens doorlezen opzoek naar tips hihi
Ik had pas geleden ook een taart gemaakt voor het veulentje van mn verzorgpaardje!

Mar__
Berichten: 6656
Geregistreerd: 03-08-03
Woonplaats: There's no place like home

Re: Taarten decoreren XVI

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-06-11 17:04

Botercreme Frensie...

Kinke

Berichten: 21251
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Re: Taarten decoreren XVI

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-06-11 18:04

Crisco is plantaardig vet :)

meikemarieke
Berichten: 3429
Geregistreerd: 12-07-04
Woonplaats: Achterhoek

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-06-11 20:17

er komen weer mooie creaties voorbij!
Leuk ook om te zien dat er steeds meer mensen aangestoken worden door het taartvirus!
Weet trouwens iemand of ergens een howto is van die grote rechtop staande cijfers van fondant?

meikemarieke
Berichten: 3429
Geregistreerd: 12-07-04
Woonplaats: Achterhoek

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-06-11 20:43

ik had ook nog wat te showen :)

Taart met icing bekleed, zoals je ziet zitten er erg veel kruimels door de icing, omdat mn biscuits erg kruimelig zijn...

Afbeelding

Mn eerste tiara :)

Afbeelding

Cabelona

Berichten: 1788
Geregistreerd: 29-10-08

Re: Taarten decoreren XVI

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-06-11 20:51

Mooi gedaan die tiara!!! Wat voor spul is icing, ik heb het wel eens zien staan, maar nog nooit meegenomen.

IngridB
Berichten: 2376
Geregistreerd: 08-03-09
Woonplaats: Terheijden

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-06-11 21:09

meikemarieke schreef:
er komen weer mooie creaties voorbij!
Leuk ook om te zien dat er steeds meer mensen aangestoken worden door het taartvirus!
Weet trouwens iemand of ergens een howto is van die grote rechtop staande cijfers van fondant?

Ik heb nu twee cijfers klaar liggen.
Eigenlijk heel simpel, fondant met tylose mengen( ruim 2 uur laten liggen) en zelf de cijfers uitsnijden/vormen en goed laten drogen :j

IngridB
Berichten: 2376
Geregistreerd: 08-03-09
Woonplaats: Terheijden

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-06-11 21:12

Cabelona schreef:
Mooi gedaan die tiara!!! Wat voor spul is icing, ik heb het wel eens zien staan, maar nog nooit meegenomen.

Heeeeeel lekker spul := hahaha.
Is een soort glazuur waar je mee kunt spuiten en taarten kunt decoreren.
Ik ben nog niet zo 'ervaren' wat t spuiten betreft, maar ik gebruik het bv met een strik ( als de strik eindelijk eens lukt _O- ) om de
lussen vast te zetten.

Marietje_007

Berichten: 340
Geregistreerd: 08-02-11
Woonplaats: Velp

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-06-11 21:16

Wat een mooie taarten weer <3

Die tiara is mooi geworden zeg! En dan ook nog je eerste, knap.

Vind ook de moederdag taart (vorige pagina mooi). Was dat echt je eerste? Omdat die zo strak is.

En de kampioenstaart was ook mooi. Jammer dat het boetseren niet lukt, maar vind hem er zo ook heel leuk uitzien. En de mensen die hem krijen weten niet beter dus zullen hem ook fantastisch vinden :)

Tooeet
Berichten: 2260
Geregistreerd: 26-06-04

Re: Taarten decoreren XVI

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-06-11 21:45

Jeetje wat een mooie dingen zeg!

Hoe krijg je inhemelsnaam zo'n tiara voor elkaar! Heel knap!

Dan heb ik nog een hele lange weg te gaan.. Van het weekend mijn tweede taartje gemaakt en die was toch een stuk minder strak dan de eerste! Maar goed, blijven oefenen!

Afbeelding

Frensie

Berichten: 1319
Geregistreerd: 31-01-10
Woonplaats: Voorthuizen

Re: Taarten decoreren XVI

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-06-11 08:20

Ik vind hem schattig Linda!

Mar__
Berichten: 6656
Geregistreerd: 03-08-03
Woonplaats: There's no place like home

Re: Taarten decoreren XVI

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-06-11 08:42

Gaaf die Tiara!

@ Marietje, was idd echt mijn eerste ;) Vond 'm ook erg goed gelukt, al zeg ik het zelf haha!
Wel vaker taarten gemaakt maar niet op deze manier!

Hij is leuk Linda, wel dik marsepein erop! *machtig*

odenxia

Berichten: 1301
Geregistreerd: 12-03-09

Re: Taarten decoreren XVI

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-06-11 09:25

@meikemariek: Met icing bedoel je andere icing als de royal icing? Ik heb namelijk de ervaring dat deze uithard (royal icing)

meikemarieke
Berichten: 3429
Geregistreerd: 12-07-04
Woonplaats: Achterhoek

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-06-11 12:17

odenxia schreef:
@meikemariek: Met icing bedoel je andere icing als de royal icing? Ik heb namelijk de ervaring dat deze uithard (royal icing)


ik heb de tiara inderdaad gemaakt van royal icing, is ook de bedoeling dat ie uithardt he! Anders kan ie nooit op een taart staan :)

edit: oh je hebt het natuurlijk over de taart bekleed met icing :o?
haha nee dat is buttercreamicing, die wordt niet keihard :)

odenxia

Berichten: 1301
Geregistreerd: 12-03-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-06-11 12:21

meikemarieke schreef:
odenxia schreef:
@meikemariek: Met icing bedoel je andere icing als de royal icing? Ik heb namelijk de ervaring dat deze uithard (royal icing)


ik heb de tiara inderdaad gemaakt van royal icing, is ook de bedoeling dat ie uithardt he! Anders kan ie nooit op een taart staan :)

edit: oh je hebt het natuurlijk over de taart bekleed met icing :o?
haha nee dat is buttercreamicing, die wordt niet keihard :)


Haha ik bedoelde inderdaad je taart. Wil dit ook eens gaan proberen namelijk.

prakkie

Berichten: 3386
Geregistreerd: 10-07-01
Woonplaats: Alblasserdam

Re: Taarten decoreren XVI

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-06-11 12:43

Als je de taart bekleed met bc-icing, dan kan je het beste als volgt te werk gaan:
-vul de taart zoals gewend
-smeer de taart af met bc-icing. Doe een dunne laag en zorg dat de hele taart afgesmeerd is. Dit hoeft nog niet superstrak.
-laat deze laag "drogen" (of uitharden). Iig totdat hij "crisp" is
-nu een volgende laag bc-icing op de taart smeren. Ik begin altijd vrij dik en zorg dat de hele zijkant goed afgesmeerd is.
-nu ga ik met een grote spatel de zijkant glad maken. De taart staat bij mij op een draaiplateau zodat ik mijn spatel stil kan houden en de taart ronddraai. Zo wordt het het meest glad.
-Nu ga ik de bovenkant afsmeren. Ik trek de opstaande zijkanten naar binnen en de rest vul ik met nieuwe bc-icing.
-Ik leg voor het afsmeren mijn spatel op de taart (met een hoek van 30-35 graden ongeveer) en draai de taart weer rond.
-Evt. de zijkanten en bovenkant nog een keer met een warme spatel gald maken.
-taart weer crisp laten worden.
-nu ga ik er met een glad keukenpapier de laatse oneffenheden weghalen.Ik leg het papier op de taart en strijk er met mijn hand (of met een smoother) overheen. Zodra het papier gaat plakken, een nieuw stuk nemen.

Succes!

Tooeet
Berichten: 2260
Geregistreerd: 26-06-04

Re: Taarten decoreren XVI

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-06-11 13:09

@ Mar__ Inderdaad machtig! Maar ik was bang dat het anders ging scheuren!

Ik wilde gisteren wat bestellen bij DLTShop, maar wat is het moeilijk kiezen zeg!!

@Prakkie, jij had laatst een hele mooie paarse taart (met witte strik) gepost. Daar had je allemaal figuurtjes in getekend. Heb je dat met de hand gedaan? Of heb je daar een stempel voor?

prakkie

Berichten: 3386
Geregistreerd: 10-07-01
Woonplaats: Alblasserdam

Re: Taarten decoreren XVI

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-06-11 13:38

heb ik die gepost?

Ik denk iig wat jij bedoeld dat dat een structuurmat is.
http://www.taartendecoratie.nl/structuu ... power.html

Je rolt eerst je fondant uit en dan smeer je hem dun in met crisco. De structuurmat erop leggen (blijft plakken door de crisco) en dan met je smoother er overheen wrijven. Goed stevig doen, zodat de print in de fondant komt. Dan de taart er mee bekleden.

muppetmayo

Berichten: 3648
Geregistreerd: 25-04-04
Woonplaats: moordrecht

Re: Taarten decoreren XVI

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-06-11 13:46

Wauwie wat een gave taarten, en die Tiara, ik ben echt jaloers! Wat super super super gaaf!

Prakkie heel duidelijke omschrijving :D

Prakkie strijk je met het strak op de taart plaatsen van je fondant het patroon er niet weer uit?

En ik ben heel lui geweest, heb voor mn verjaardag gewoon 2 vlaaien gehaald. Had gewoon geen tijd meer van de week, en ik wil t niet afraffelen, dat is zonde.
Wil er voor van t weekend nog wel 1 maken..

prakkie

Berichten: 3386
Geregistreerd: 10-07-01
Woonplaats: Alblasserdam

Re: Taarten decoreren XVI

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-06-11 13:58

dat valt wel mee hoor. Je moet er niet stevig met je smoother overheen, maar verder kan je er best aanzitten.

muppetmayo

Berichten: 3648
Geregistreerd: 25-04-04
Woonplaats: moordrecht

Re: Taarten decoreren XVI

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-06-11 14:02

Hmm ok :)
Nouja, eerst maar eens een normaal taartje strak zien te bekleden, en dan pas met patroontjes in de weer hihi.

Bloempjeh_

Berichten: 1641
Geregistreerd: 30-10-09
Woonplaats: Merksplas

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-06-11 14:04

Na lange tijd van stille bewondering heb ik eindelijk ook mijn kans gewaagd..
Ben nog tegen enkele 'problemen' aangelopen maar al doende leert men :)

De allereerste : http://www.mijnalbum.nl/Foto-TWYVBVVH.jpg (Vrij basic..)
Ik had een vulling met frambozen. Hij was niet 100% goed gebakken en ik kreeg dus problemen bij het doorsnijden. Ik had het al bijna opgegeven maar uiteindelijk was er niet veel meer van te zien na het afsmeren. (vulling met frambozen-botercrème)

Afbeelding Het lijkt of hij schuin staat, maar hij was eigenlijk mooi recht. Helaas was de strik bovenaan wat gebroken.
Ik had een how to gevonden en de fondant was eigenlijk al net iets té hard geworden.. De vulling had ik met baileys gemaakt. De fondant was bovenaan mooi strak, maar ik had in de hoeken plooitjes. Moet ik volgende keer zien op te lossen.

Afbeelding De laatste, echt een mini (was maar 13cm geloof ik, bakvormpje van de Hema)
Vond ik uiteindelijk nog goed gelukt, als beginner dan toch. Vulling met tiramisucrème. Viel erg in de smaak :) Heb ontzettend lang gezeten aan alle bolletjes voor het schaap. 8)7
Echt een mooi figuurtje boetseren is nog erg moeilijk voor me, moet ik echt op oefenen. Ook heb ik weinig inspiratie. Ik kijk eerst naar ontzettend veel plaatjes en probeer dan een taart na te maken..

Tips zijn altijd welkom hoor!
Ik vroeg me trouwens af of jullie altijd fondant gebruiken. Mijn moeder vindt dit niet zo erg lekker, te veel gesuikerd.. Zijn er alternatieven?

muppetmayo

Berichten: 3648
Geregistreerd: 25-04-04
Woonplaats: moordrecht

Re: Taarten decoreren XVI

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-06-11 14:07

Vind het al super netjes! Dat schaap vind ik echt heel erg leuk!
Je zou ook bijvoorbeeld marsepein kunnen gebruiken ipv fondant. Dat is op basis van amandelen (geloof ik) ipv op suiker.

Monique1985
Berichten: 1361
Geregistreerd: 08-11-03
Woonplaats: Nunspeet

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-06-11 14:12

Linda mooie taart hoor!

En die Tiara GAAF!

Bloempjeh die schaaptaart is goed gelukt zeg!!

Mijn nieuwe standaard met nep cc!

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding