Chocoladetruffels
voor ca. 30 stuks.
250 gr. pure chocolade (>60% cacao)
55 gr. boter
16 cl. room
cacao (poeder)
Verwarm de slagroom in een pan. Smelt hierin de chocolade en de boter en roer goed door elkaar tot een crème ontstaat.
Laat de crème in de koelkast geheel koud worden. Roer de crème daarna goed door en schep deze in een spuitzak met een glad mondstuk. Spuit toefjes op bakpapier. Vorm met koude handen balletjes van de truffelcrème en rol deze door de cacao. Bewaar de truffels op een koele plek.
30 min. bereidingstijd excl. koeltijd.
Erg simpel, lekker snel, maar echt erg lekker.
Overigens zijn ze niet zoals de truffels in de winkel met witte room van binnen, omdat de chocola met de room vermengd wordt. Maar dat geeft niet voor de smaak. Ik smelt de chocolade eerst voor (au bain marie), dan mengt het makkelijker met de room.Mijn kerstpresentje aan familie vorig jaar, wordt wegens succes herhaald.

Ze zijn overigens maar beperkt houdbaar vanwege de room. Meestal overleven ze het ook niet langer hoor.


) gekocht waarmee je inieminie muffins kan maken 
. 