Het bokt vegetariërs en veganistentopic

Moderators: Essie73, NadjaNadja, Muiz, Telpeva, ynskek, Ladybird, Polly

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Sjofel

Berichten: 360
Geregistreerd: 15-10-16

Re: Het bokt vegetariërs en veganistentopic

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-10-18 16:37

Zit in die van mij ook :=

2 cups bloem
1 cup cacaopoeder
1 teaspoon zout
1/2 cup zonnebloemolie
2 cups gepureerde courgette
4 (of 5) overrijpe gepureerde bananen

180 graden voor 45 minuten

F_Orumster

Berichten: 15663
Geregistreerd: 17-12-03
Woonplaats: Assen

Re: Het bokt vegetariërs en veganistentopic

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-10-18 17:50

Ik heb vandeweek spaghetti bolognese gemaakt met linzen ipv vega gehakt en het was echt een onwijs lekkere pastasaus.

Linzen gefruit met wat uienpoeder, komijn, nootmustkaat en een scheutje tsuyu no moto (geconcentreerde japanse bouillon).
Afgeblust met rode wijn. Uitje bijgevoegd en even gefruit, tomaten, wortel, nog meer rode wijn en oregano en lekker laten pruttelen.

Magrathea

Berichten: 21851
Geregistreerd: 08-08-10
Woonplaats: In een boom aan de gracht

Re: Het bokt vegetariërs en veganistentopic

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-10-18 18:26

Wij eten vanavond een lekkere zelfgemaakte pizza met Violife kaas :Y)

Amber_anne

Berichten: 7972
Geregistreerd: 09-04-18

Re: Het bokt vegetariërs en veganistentopic

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-10-18 18:52

Mijn zusje heeft vandaag een stuk vegan chili kaas gescoord bij een winkel in Zwolle. Helemaal blij mee

Irene793
Berichten: 295
Geregistreerd: 04-08-17

Re: Het bokt vegetariërs en veganistentopic

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-10-18 19:00

Wij eten ook lekker zelfgemaakte pizza!

8nnemiek

Berichten: 45533
Geregistreerd: 22-01-05
Woonplaats: Limburg

Re: Het bokt vegetariërs en veganistentopic

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 27-10-18 19:04

Oh ik ben jaloers op jullie!

Magrathea

Berichten: 21851
Geregistreerd: 08-08-10
Woonplaats: In een boom aan de gracht

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-10-18 19:44

Eet smakelijk Irene! Ik ben wel een beetje lui, ik haal de bodems altijd kant en klaar := Wel doe ik er nog wat extra saus op, een blikje tomatenpuree met water, olijfolie en wat kruiden

poes

Berichten: 25755
Geregistreerd: 23-01-04
Woonplaats: Gent

Re: Het bokt vegetariërs en veganistentopic

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-10-18 20:33

Ik maak mijn bolognese ook met linzen. Te lekker!

Irene793
Berichten: 295
Geregistreerd: 04-08-17

Re: Het bokt vegetariërs en veganistentopic

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-10-18 21:03

Ook een kant en klare bodem gebruikt... :D

Jara

Berichten: 643
Geregistreerd: 07-01-07
Woonplaats: Heerhugowaard

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-10-18 09:51

Stille meelezer met een simpel mueslirepen recept die eigenlijk nooit mislukt :)

*appelstroop
*muesli

Maak de appelstroop een beetje warm zodat het makkelijk te mengen is met de muesli.
Bekleed een platte bakvorm met bakpapier
Verder kan je er bvb gedroogd fruit, noten of wat dan ook doorheen mengen.
Bak afhankelijk van de dikte 8 - 20minuten op ongeveer 200 graden :D

Edit: hij komt redelijk zacht uit de oven, wordt daarna pas hard

Magrathea

Berichten: 21851
Geregistreerd: 08-08-10
Woonplaats: In een boom aan de gracht

Re: Het bokt vegetariërs en veganistentopic

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-10-18 09:54

Oh dat is makkelijk haha. Met havermout zal dat ook wel werken toch? (Dat heb ik nog in huis :D )

MarlindeRooz

Berichten: 36685
Geregistreerd: 27-02-10
Woonplaats: Onder de rook van Zwolle

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-10-18 10:00

Amber_anne schreef:
Mijn zusje heeft vandaag een stuk vegan chili kaas gescoord bij een winkel in Zwolle. Helemaal blij mee

Welke winkel :+

Sharani
Berichten: 4766
Geregistreerd: 23-03-07
Woonplaats: Fryslân

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-10-18 10:26

poes schreef:
Ik maak mijn bolognese ook met linzen. Te lekker!


Gebruik je dan linzen uit blik?

Heb de violife ook eindelijk, moest er een week op wachten dus nu maar hopen dat hij lekker is.

F_Orumster

Berichten: 15663
Geregistreerd: 17-12-03
Woonplaats: Assen

Re: Het bokt vegetariërs en veganistentopic

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-10-18 10:31

Ik heb linzen uit blik gebruikt, goed afgespoeld en laten uitlekken.

Jara

Berichten: 643
Geregistreerd: 07-01-07
Woonplaats: Heerhugowaard

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-10-18 10:44

Magrathea schreef:
Oh dat is makkelijk haha. Met havermout zal dat ook wel werken toch? (Dat heb ik nog in huis :D )


Vast wel :D

8nnemiek

Berichten: 45533
Geregistreerd: 22-01-05
Woonplaats: Limburg

Re: Het bokt vegetariërs en veganistentopic

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 28-10-18 11:42

Blijven die mueslirepen niet te plakkerig?
Klinkt wel goed! Ik heb bij de AH een paar zakken gepofte granen/rijst meegenomen, die zijn ongezoet en lijken me ideaal voor door een mueslireep.

Magrathea

Berichten: 21851
Geregistreerd: 08-08-10
Woonplaats: In een boom aan de gracht

Re: Het bokt vegetariërs en veganistentopic

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-10-18 20:45

Zal vast wel plakkerig zijn, maar misschien kun je dat oplossen met wat paneermeel ofzo?
Sowieso zijn repen meestal erg plakkerig maar normaal merk je dat niet omdat je het uit een wrapper eet :D

Sharani
Berichten: 4766
Geregistreerd: 23-03-07
Woonplaats: Fryslân

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-10-18 20:56

F_Orumster schreef:
Ik heb linzen uit blik gebruikt, goed afgespoeld en laten uitlekken.


Stomme vraag misschien :o? , maar welke linzen? Dacht dat er verschillende soorten zijn maar eet ze eigenlijk nooit.

Magrathea

Berichten: 21851
Geregistreerd: 08-08-10
Woonplaats: In een boom aan de gracht

Re: Het bokt vegetariërs en veganistentopic

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-10-18 20:58

Er zijn verschillende kleurtjes maar dat verschilt vooral in smaak lijkt me?
Je kunt ook droge linzen kopen, maar dan moet je ze ca 20-25 minuutjes laten koken (kan gewoon in de saus die je aan het maken bent). Uit blik is het even opwarmen en opdienen.

Jara

Berichten: 643
Geregistreerd: 07-01-07
Woonplaats: Heerhugowaard

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-10-18 21:13

8nnemiek schreef:
Blijven die mueslirepen niet te plakkerig?
Klinkt wel goed! Ik heb bij de AH een paar zakken gepofte granen/rijst meegenomen, die zijn ongezoet en lijken me ideaal voor door een mueslireep.


Wel iets plakkerig maar je kan ze wel gewoon in een blik bewaren zonder dat ze vastplakken oid

Amber_anne

Berichten: 7972
Geregistreerd: 09-04-18

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-10-18 21:17

MarlindeRooz schreef:
Amber_anne schreef:
Mijn zusje heeft vandaag een stuk vegan chili kaas gescoord bij een winkel in Zwolle. Helemaal blij mee

Welke winkel :+


De buurvrouw. Het restaurant en de winkel zit naast elkaar en in de winkel hebben ze een kaas schap

Edit: het restaurant heet de gillende keukenmeiden

mar_fay

Berichten: 2660
Geregistreerd: 19-12-08
Woonplaats: blup.

Re: Het bokt vegetariërs en veganistentopic

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-10-18 22:37

Nommm ik had heerlijk veel curry’s gemaakt, verschillende uit Punjabi die ik wilde proberen. En vegan paneer gemaakt met verse soja melk, dat was best in orde. Met choco mousse met Aquafaba toe. En ik had extra monden gevraagd om mee te komen eten, zodat ik meer kon proberen :+ als er interesse is kan ik de gebruikte recepten ook hier neerzetten :)

Linzen koken is trouwens zo simpel en zo goedkoop dat ik liever gedroogde gebruik en ze direct kook -ik vind ze ook nog eens veel lekkerder.

Sonja_vR

Berichten: 27462
Geregistreerd: 12-07-02
Woonplaats: Dusschen

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-10-18 23:49

Sharani schreef:
F_Orumster schreef:
Ik heb linzen uit blik gebruikt, goed afgespoeld en laten uitlekken.


Stomme vraag misschien :o? , maar welke linzen? Dacht dat er verschillende soorten zijn maar eet ze eigenlijk nooit.


Rode linzen Koop je vrijwel alleen maar gedroogd , die worden vaak gebruikt als vervanging van gehakt qua textuur
Maar ik vind ze echt heel vies (textuurdingetje)
Blik zijn vaak blonde , die zijn wel lekker :p

BarbaravdW

Berichten: 1249
Geregistreerd: 31-07-11

Re: Het bokt vegetariërs en veganistentopic

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-10-18 08:03

Oh vegan paneer, hoe maak je dat?

mar_fay

Berichten: 2660
Geregistreerd: 19-12-08
Woonplaats: blup.

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-10-18 18:38

Soja melk aan de kook brengen, per liter 3-4 eetlepels citroensap erbij zodra het begint te schuimen, door roeren en als het gaat vlokken uitgieten in een kaasdoek. Tijdje laten hangen tot je de gewenste textuur hebt (te droog was niet lekker en rolde slecht) en dan kun je er balletjes oid van rollen. Ik heb ze gefrituurd en toen in een yoghurt bouillon verder verwerkt.

Iemand trouwens een goed recept voor vegan eierkoeken? Dat lijkt me nou een bakuitdaging.
Laatst bijgewerkt door mar_fay op 29-10-18 18:44, in het totaal 1 keer bewerkt