[FOTO] Show je...misbaksel!

Moderators: Essie73, ynskek, Ladybird, Polly, Muiz, Telpeva, NadjaNadja

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Amira_
Berichten: 5199
Geregistreerd: 05-05-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-01-15 20:57


Anoniem

Re: Show je...misbaksel!

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-01-15 21:01

Geweldig die taart haha

fique

Berichten: 2559
Geregistreerd: 03-02-04
Woonplaats: zaanstad

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-01-15 21:03

Geen foto, maar ik ging een keer speculaasjes maken. Uit de oven vandaan vond ik ze nog wel erg bleek. Stond het potje speculaaskruiden nog netjes in de kast. Koekjes waren lekker, maar geen speculaas

Mariett
Blogger

Berichten: 4780
Geregistreerd: 13-12-11

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-01-15 21:03

En dan nog is jouw mislukte taart mooier dan ik ooit zou maken, haha. Ik vind je eiffeltoren wel echt heel bijzonder, hahaha :)

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-01-15 21:05

Utixo schreef:
Je had er wel nog water bij gedaan? Kan me niet voorstellen dat stoofvlees zo fout kan gaan :')

Er moest bier bij ipv water. Stond niet op de routebeschrijving dat er nog apart water bij moest.

djuulsie

Berichten: 12789
Geregistreerd: 13-07-08

Re: Show je...misbaksel!

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-01-15 21:06

De routebeschrijving ook echt :')

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-01-15 21:06

djuulsie schreef:
De routebeschrijving ook echt :')

:D

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Re: Show je...misbaksel!

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-01-15 21:10

Maar is het niet drooggekookt Jolien? :=
Want dat moet je met stoven wel even in de gaten houden en desnoods wat vocht bijvullen :=

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-01-15 21:14

MamaMiesje schreef:
Maar is het niet drooggekookt Jolien? :=
Want dat moet je met stoven wel even in de gaten houden en desnoods wat vocht bijvullen :=

Ja t was gewoon vochtig, maar op de een of andere manier bakte het brood meteen aan op de bodem en werd de rest een rare brei.

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Re: Show je...misbaksel!

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-01-15 21:15

Wat is de functie vh brood eigenlijk?

xSwanHeart

Berichten: 4463
Geregistreerd: 03-01-08
Woonplaats: Arnhem

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-01-15 21:15

Hahahaha, die Eiffeltoren! :')

Set_Elkol
Berichten: 14944
Geregistreerd: 06-06-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-01-15 21:16

MamaMiesje schreef:
Wat is de functie vh brood eigenlijk?


binding van de saus waarschijnlijk

Utixo

Berichten: 6730
Geregistreerd: 19-10-05
Woonplaats: Monster

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-01-15 21:16

Als je genoeg bier gebruikt kun je het water weglaten. Maar wel zorgen dat het onder blijft staan, en dan gewoon lang genoeg sudderen. Maar volledig onder bier lijkt me eigenlijk niet zo'n succes, het is enkel een smaakmaker. Ik eet zelf geen vlees, maar maak regelmatig suddervlees voor vriendlief. Ik vul altijd gewoon aan met water, en verder bier of rode wijn voor de smaak.

Maar hoe kan het brood aanbakken? Dat leg je toch al in het vocht? Brei klopt wel, het brood bind. Alleen wil je dat niet gelijk, dus meer vocht is denk ik heir echt het antwoord.
Laatst bijgewerkt door Utixo op 07-01-15 21:17, in het totaal 1 keer bewerkt

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-01-15 21:16

MamaMiesje schreef:
Wat is de functie vh brood eigenlijk?


Je moet dan mosterd op het brood smeren en dit eerst een half uur op het vlees leggen, en daarna door de jus mengen om te binden.

KarinvdM

Berichten: 16566
Geregistreerd: 12-05-03
Woonplaats: Holsloot

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-01-15 21:38

Joolien schreef:
Ik meld me hier ook maar. Gisteren stoofvlees gemaakt met bier en brood, kan t recept ff niet meer vinden. Maar dat was ook hartstikke mislukt. Het brood was helemaal aangekoekt in de pan. Het vlees was ook wat aangebrand zeg maar een het vlees was smaakloos en hard... Echt zo balen... Ik kon er iemand mee doodgooien zowat :')

Had je wel een scheutje azijn toegevoegd?

Utixo

Berichten: 6730
Geregistreerd: 19-10-05
Woonplaats: Monster

Re: Show je...misbaksel!

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-01-15 21:40

In principe hoeft dat niet door het zuurtje van het bier toch?

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-01-15 21:41

KarinvdM schreef:
Joolien schreef:
Ik meld me hier ook maar. Gisteren stoofvlees gemaakt met bier en brood, kan t recept ff niet meer vinden. Maar dat was ook hartstikke mislukt. Het brood was helemaal aangekoekt in de pan. Het vlees was ook wat aangebrand zeg maar een het vlees was smaakloos en hard... Echt zo balen... Ik kon er iemand mee doodgooien zowat :')

Had je wel een scheutje azijn toegevoegd?


Jep ook dat :)

its_daantjee
Berichten: 1919
Geregistreerd: 17-03-13

Re: Show je...misbaksel!

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-01-15 22:37

helaas geen foto van, maar ik ging cupcakes maken met een vriendin. ik wilde botercreme maken. achteraf denk ik hoe wil je in godsnaam botercreme maken met meer bloem als boter, maar oke.

het lukte niet zo goed en ik gooide dus van Alles door elkaar. ja, mijn brein functioneert niet altijd :+ dus het werd een of ander deeg, het smaakte naar babypap met klonten en als ik het op een cupcake spoot kromp het in een als een soort pizza deeg..

nee ik maak geen botercreme meer via rare recepten van internet . ik gebruik voortaan gewoon lekker boter en poedersuiker haha

spotterick

Berichten: 757
Geregistreerd: 27-10-13

Re: Show je...misbaksel!

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-01-15 23:11

Botercreme hoort geen bloem, dit kan je als mens niet eens ongemakken verteren.. Raar recept :P

KarinvdM

Berichten: 16566
Geregistreerd: 12-05-03
Woonplaats: Holsloot

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-01-15 10:24

Dan was het vast een stokoude taaie koe Jolien. :D

its_daantjee
Berichten: 1919
Geregistreerd: 17-03-13

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-01-15 16:12

spotterick schreef:
Botercreme hoort geen bloem, dit kan je als mens niet eens ongemakken verteren.. Raar recept :P



hahah was zeker een raar recept. maarja is inmiddels ook al een poosje geleden..

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-01-15 16:20

KarinvdM schreef:
Dan was het vast een stokoude taaie koe Jolien. :D


hahaha zou het? Ik had wel mager vlees, kan dat verscil geven?

Mariett
Blogger

Berichten: 4780
Geregistreerd: 13-12-11

Re: Show je...misbaksel!

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-01-15 16:33

Als je geen taai vlees wil hebben (zoals biefstuk) moet je hem van tevoren marineren met kiwi. Ik ben al zo'n 10 jaar vegetariër, maar ik moest iets verzinnen zodat mijn vader ook biologisch ging eten zonder dat het te taai was :P
Het schijnt heel goed te werken, dus volgende keer dat je biefstuk/stoofpotje wil maken zonder taai vlees: kiwi!

_Denise_

Berichten: 5631
Geregistreerd: 05-02-06

Re: Show je...misbaksel!

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-01-15 18:42

Kiwi? Hoe kom je erop? :')
En vooral je vlees niet ijskoud in de pan gooien, maar eerst op kamertemperatuur laten komen.

Anoniem

Re: Show je...misbaksel!

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-01-15 18:44

Ik kan totaal geen burgers bakken , standaard zwart :')

En ik eet vanavond een burger aii