Moderators: Essie73, NadjaNadja, Muiz, Telpeva, ynskek, Ladybird, Polly

Eske_B schreef:Hoihoi,
Ik weet niet of ik hier zomaar binnen mag komen vallen, maar ik had een vraagje
Ik heb niet de ambitie om vegetariër te worden, maar wel om minder vlees te eten. Ik eet al grotendeels biologisch vlees, maar wil wel minderen. Ik zie veel simpele, lekkere recepten staan. Één probleem: doordat er geen vlees in zit, zit er ook veel minder eiwit in zo'n gerecht (15 vs 30gram bijv.), terwijl ik veel eiwitten nodig heb omdat ik actief krachtsport.
Dus m'n vraag: wat zijn nou echt simpele eiwitrijke, vegetarische gerechten/vleesvervangers? Kikkererwten weet ik al, maar ook dat geeft eigenlijk te weinig.

8nnemiek schreef:Kruiden zijn zo'n beetje onbeperkt houdbaar, dus een flink kruidenrek aanschaffen is altijd fijn. Echt veel lekkerder (en gezonder) dan al die mengsels uit pakjes en zakjes waar flink veel zout en/of suiker in zit.
Van vegetarisch koken wordt je vooral ontzettend creatief in de keuken, en leer je zo veel heerlijke smaken kennen en manieren van groente bereiden.
En wat de prijs betreft; ik heb nog nooit zo goedkoop gegeten sinds we helemaal geen dierlijke producten meer kopen
Zo maak ik de laatste weken heel veel gerechten met pompoen (erg fijn, op hol geslagen pompoenplanten
). Die zijn vrij zoet, en de hartige smaak van vlees/vleesvervangers verpest die zoete smaak vaak een beetje vind ik, en het past er ook vaak niet goed bij qua textuur.
Welkom Pluto!
, als mijn ouders voor me koken of als ik uit eten ga eet ik nog wel eens vlees. Normaal sport ik ook erg veel en ik heb gewoon veel calorieën nodig, maar ik heb geen mega grote maag dus dat probleem ken ik ook. Op het moment rij ik alleen maar een paar uurtjes per week en fiets ongeveer 45 minuten totaal per dag op de hometrainer vanwege een blessure aan mijn voet, maar die pijn en slapeloosheid kost ook een hoop energie

.. ?
8nnemiek schreef:Ik zou graag met jullie ruilen, ik kom alleen maar bij sinds ik bijna volledig plantaardig eet