Taarten decoreren XXIII

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
TinkerTom

Berichten: 4032
Geregistreerd: 08-07-06
Woonplaats: Fijnaart

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-09-12 14:37

Neeeeeeeeeeeeeee dat zou Ernie nooooooooooooit doen!! :P

Thnx!!

Jolien87

Berichten: 17765
Geregistreerd: 27-08-06

Re: Taarten decoreren XXIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-09-12 15:30

Die brave Ernie.
Maar ondertussen wel een banaan in z'n kont stoppen... :j

ClaudiaHS

Berichten: 8144
Geregistreerd: 12-03-09
Woonplaats: Den Bosch

Re: Taarten decoreren XXIII

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 10-09-12 18:39

Die zat toch in z'n oor? ^^ :=

Ik heb nu fondant van Bouwhuis.
Was toen 5 kilo voor 21 euro.
Zeker niet de fijnste maar op zich prima mee te werken.
Bijkomend voordeel, hij smaakt wel heel erg lekker.

Ik had in de Thomastaart in de onderste laag ook wat scheurtjes aan de rand.
Op gegeven moment haalde ik m uit de koelkast en begon hij wat te zweten.
Toen ging ik heel voorzichtig met de vinger erover en je zag niks meer van de scheurtjes :D

biesje

Berichten: 934
Geregistreerd: 22-09-08

Re: Taarten decoreren XXIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-09-12 19:45

Wat mij nou gebeurde hihi
Ik botercreme maken zoals ik altijd de 100gr mix 100gr poedersuiker en 150 tot 200ml water. Meestal na 5 min al aardig stijf. Nu na half uur nog vloeibaar en klonten. Ik denk denk wat kan het zijn???????
Wacht verpakking is veranderd zou dan ook de mix naders moeten?? En ja hoor staat er met grote lekkers op NU NOG MAKKELIJKER. ALLEEN MAAR WATER TOEVOEGEN!!!!!!!
Blond nee hoor!!

branka16

Berichten: 3874
Geregistreerd: 01-04-05
Woonplaats: Coevorden

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-12 00:07

Jolien87 schreef:
De fondant en marsepein van FunCakes is toch wel goed? Dus die je via de webshop van DLT bestelt.

Die gebruik ik altijd, heel fijn, bijna geen scheuren..
Maar DLT in Ommen was vandaag dicht en MOEST hem vandaag maken...

Maar taarten echt WAUW!
Ik wou nog een schuurtje maken maar ik kreeg de fondant er met geen mogelijkheid omheen zonder de print (hout) te vernaggelen, schuin te leggen of te verscheuren.
Ik was dr zo klaar mee dat we em nu zelf maar op moeten eten :P

Dat word nog veeeeel oefenen!!

Hebben jullie tips voor de hoekem van een vierkante taart?

branka16

Berichten: 3874
Geregistreerd: 01-04-05
Woonplaats: Coevorden

Re: Taarten decoreren XXIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-12 00:12

Afbeelding
Mijn poging tot koeientaart maken :P
Zonder schuurtje dus :P

Jolien87

Berichten: 17765
Geregistreerd: 27-08-06

Re: Taarten decoreren XXIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-12 09:28

Die is toch hartstikke leuk geworden? Schuurtje of niet ;)
Je koetjes zijn echt schattig en die letters zijn leuk zo :)

Jolien87

Berichten: 17765
Geregistreerd: 27-08-06

Re: Taarten decoreren XXIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-12 09:51

Ah leuk! Ik ga voor komende zaterdag een aantal cupcakes maken voor mijn jarige zwager. Dat zal mijn eerste poging worden tot het spuiten van toefjes :D

Jolien87

Berichten: 17765
Geregistreerd: 27-08-06

Re: Taarten decoreren XXIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-12 12:01

Even een kleine check: klopt het dat je cc's met botercrème (1:1, dus niet de mix) buiten de koelkast in zo'n afgesloten cc-bak kan bewaren? En hoe lang is dit dan houdbaar?
Ik heb al op internet gekeken, maar ik lees allerlei tegenstrijdige antwoorden.

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Re: Taarten decoreren XXIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-12 12:03

Een toef van 1:1 botercreme toch niet hoop ik := , yuk := .

Maar op zich kun je botercreme idd gewoon een paar dagen buiten de koelkast bewaren. Wel afgesloten op een donkere koele plaats.

Jolien87

Berichten: 17765
Geregistreerd: 27-08-06

Re: Taarten decoreren XXIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-12 12:20

Oh, niet? Oeps hihi. Dat was dus bijna fout gedaan. Wat is dan wel goede bc?

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Re: Taarten decoreren XXIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-12 12:27

Met de mix van Funcakes bijvoorbeeld. 1:1 is echt veel te boterig en machtig. 1:1 gebruik je eigenlijk alleen om een taart mee af te smeren.

Jolien87

Berichten: 17765
Geregistreerd: 27-08-06

Re: Taarten decoreren XXIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-12 12:38

Oke. Ik zie namelijk veel de 1:1 langskomen als ik zoek op het recept voor toeven. Is er naast de kant en klare, geen doe het zelf recept?

TinkerTom

Berichten: 4032
Geregistreerd: 08-07-06
Woonplaats: Fijnaart

Re: Taarten decoreren XXIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-12 12:43

1:1 kan wel hoor maar je moet ervan houden....
Je kunt er evt ook wat gesmolten en dan afgekoelde chocolade doorheen doen of een ander smaakje...

Of de helft minder poedersuiker en dan wat banketbakkersroom erdoor doen. Flink lang door mixen dan heb je ook een heerlijke toef!

Jolien87

Berichten: 17765
Geregistreerd: 27-08-06

Re: Taarten decoreren XXIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-12 12:46

Ik was sowieso van plan om er cacaopoeder doorheen te doen.
En ik zag een recept met melk langskomen. Ik denk dat ik anders wel even wat probeer vooraf :)

Kinke

Berichten: 21162
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-12 12:47

jawel, deze is erg lekker. Ik zou wel minder suiker gebruiken, hij is mierzoet :)

Vanille icing

6 el bloem

480 ml volle melk

454 gr ongezouten boter (kamertemperatuur, in blokjes)

400 gr suiker

2 tl vanille extract 

Bereiding: De melk en de bloem rustig mengen. Dit mengsel breng je op een zacht vuur al roerend aan de kook, en laat het goed indikken tot je een dikke massa krijgt! Deze massa laat je afkoelen tot hij lauw is(lauw=belangrijk!). Boter mixen (3min) en hieraan de suiker el per el toevoegen en ondertussen steeds blijven mixen. De 2tl vanille extract toevoegen en daarna ga je het dikke mengsel van de bloem en melk lepel per lepel toevoegen. Hierna nog steeds even mixen. Hierna in de koelkast voor een 10tal minuten en daarna kan je hem gebruiken!

Jolien87

Berichten: 17765
Geregistreerd: 27-08-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-12 13:46

Thanks Kinke:)
Is het vanille-extract ook nodig als ik cacaopoeder toevoeg?
Voor hoeveel toeven is dit ongeveer?

Edit: Maar natuurlijk! Gisteren kwam ik hem nog tegen: de 1-2-3 botercreme.
Ik denk dat ik deze eens ga proberen van de week aangezien deze ook bewaard kan worden in de koelkast.
Nog een paar vraagjes waarvan ik het antwoord niet kan vinden:

*Ik lees veel verschil in de ingredienten. Een aantal mensen gebruikt liever de 1-2-2 verhouding. Is het mogelijk om eerst de 1-2-2 verhouding te maken, even te proeven en deze eventueel aan te passen naar de 1-2-3 verhouding?

*Kan ik in plaats van roomboter ook margarine gebruiken?

*Kan ik na het mengen cacaopoeder aanbrengen? Of kan dit eventueel ook tijdens het mengen? Dus dat ik eerst een 1-2-2 verhouding gebruikt, cacaopoeder toevoeg om te proeven en vervolgens boter toe te voegen zodat de verhouding 1-2-3 is?

*Kan ik ook iets van siroop, bessensap of jam toevoegen om er een fruitig smaakje en kleurtje aan toe te voegen?

*Kan ik de botercreme kleuren met de coloring gel die je ook gebruikt voor fondant en marsepein?

*Is 1-2-3 bc buiten de koelkast te bewaren zodra er toeven van zijn gespoten? Of zakken de toeven dan in?

Kinke

Berichten: 21162
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Re: Taarten decoreren XXIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-12 14:29

Lijkt me niet Jolien, als je cacao toevoegt. Maar wil je perse een chocolade topping? Ik zou zeggen...gewoon proberen. 1 helft met vanille en de andere helft met cacao. Weet niet meer voor hoeveel toeven dit is, is lang geleden dat ik dit recept gemaakt heb :) Maak anders eerst eens de helft.

Tooeet
Berichten: 2260
Geregistreerd: 26-06-04

Re: Taarten decoreren XXIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-12 14:41

Hij is super in de smaak gevallen Tinkertom!

Die beige taart is ook heeel erg mooi

TinkerTom

Berichten: 4032
Geregistreerd: 08-07-06
Woonplaats: Fijnaart

Re: Taarten decoreren XXIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-12 14:58

Blij om te horen!! :-) thnx! wat was de reaktie van je moeder??

DIVA2

Berichten: 1941
Geregistreerd: 10-11-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-12 15:15

Ik ga dat TOEFJES recept maar eens opslaan denk ik.
Maak namelijk nooit toeven en het lijkt mij supersnel werken met een mooi resultaat.

Heel langzaamaan gaat de website vorm krijgen.
Ben er nog lang niet hoor!!!! Ben nog steeds in de ontdekkingsfase qua knopjes en mogelijkheden ;-)
Forum wat er achter zit is Engels en in sommige(lees; meeste) is het best lastig om oplossingen te vinden voor de dingen waar ik tegenaan loop. Kost vooral ook veel tijd.

Logo moet weer anagepast gaan worden want past er nu niet in. Niet mooi tenminste.
Twijfel ook ernstig over wel of geen foto in de header en of ik die foto dan in kleur of zwart/wit wil. Kleuren van pagina's zijn ook nog niet klaar en ga zo nog maar even door.
Mochten jullie mee willen spieken; http://www.dezoetesuikertoef.nl
Tips welkom.

KozieZ

Berichten: 7756
Geregistreerd: 11-02-02

Re: Taarten decoreren XXIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-12 15:19

Voor je logo bovenin misschien een idee om de tekst naast het plaatje te zetten... Komt zo in me op, dacht typ het meteen...

DIVA2

Berichten: 1941
Geregistreerd: 10-11-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-12 15:26

Dat gaat ook gebeuren :-) Maar pas volgende week.
Ik heb het logo niet zelf gemaakt en kan er ook geen veranderingen in aanbrengen.
Bestand moet ook groter. Is nu niet duidelijk, was ook niet voor website gemaakt.
Diegene die 'm heeft gemaakt weet al dat ik 'm anders wil hebben maar geniet nu van een lekkere vakantie.

Staat nu ook een zw/w foto in de header.

muntdrop

Berichten: 2971
Geregistreerd: 02-08-12

Re: Taarten decoreren XXIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-12 16:04

Heey er komen hier echt super leuke taartjes voorbij :). Ik had zondag voor mijn papa dus een wijnfles taart gemaakt. Hij is niet super mooi geworden maar ik vond hem wel goed gelukt voor een eerste taartje en gelukkig was hij nog lekker ook :)
Afbeelding

Tooeet
Berichten: 2260
Geregistreerd: 26-06-04

Re: Taarten decoreren XXIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-12 16:08

Ze vond het echt hartstikke leuk tinkertom! En iedereen vond hem lekker, dat is toch wel het allerbelangrijkste naar mijn mening.