Taarten decoreren XIV

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
astriidj

Berichten: 2465
Geregistreerd: 15-11-04
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-11 09:53

Leuke taarten. Die uil is erg mooi, knap hoor! Waaruit heb je die onderste taart opgebouwd?

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Re: Taarten decoreren XIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-11 10:22

+:)+ LGK!!

Zonnetje81
Berichten: 19802
Geregistreerd: 15-08-01
Woonplaats: Noord-Brabant

Re: Taarten decoreren XIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-11 10:24

Die taarten zijn goed gelukt!!! Zeker die Hooters haha.

Gisteren mijn 1e taart gegeten en hij smaakte goed.

Kan je cote d'or praline gewoon smelten en mixen met slagroom voor een vulling?

Kinke

Berichten: 21158
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Re: Taarten decoreren XIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-11 10:25


Zonnetje81
Berichten: 19802
Geregistreerd: 15-08-01
Woonplaats: Noord-Brabant

Re: Taarten decoreren XIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-11 10:26

Jeps!! Ik maar zoeken, wist zeker dat ik het ooit gezien had, maar niet gezocht op bon bon bloc :+ *lekker handig*

Monique1985
Berichten: 1361
Geregistreerd: 08-11-03
Woonplaats: Nunspeet

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-11 10:28

LGK Ja is allemaal erg lekker! Vooral de bavarois zijn daar erg lekker! En echt goed voor in een taart goed stevig!

Nou de cc met bavarois kan dus niet helaas haha! De bavarois staat nog mooi omhoog (de toef) maar de fondant is iets weggesmolten (logisch eigenlijk, maar niet meer aangedacht) dus je kan het wel maken, maar dan moet je er dus niks op doen!

LetsgoKelly

Berichten: 2133
Geregistreerd: 11-08-08
Woonplaats: Asten

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-11 10:29

Thnx allemaal :D

@astriidj, de onderste bestaat uit 2 vierkante taarten van 20cm en dan op maat gesneden. Daarop 2 12cm blanda's.

Bedankt voor het uitproberen Monique :D haha

_Jessie

Berichten: 4806
Geregistreerd: 04-06-08
Woonplaats: Leiden

Re: Taarten decoreren XIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-11 11:03

Gave taarten! Die Hooters taart is echt geweldig! Ga voor mijn broertje ook zoiets maken, die word 18 dit jaar hehe

ow klinkt erg lekker dat bon bon bloc <3

Lindas2
Berichten: 1685
Geregistreerd: 15-07-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-11 11:28

@ MM: Jammer dat je recept mislukt is..

@ Rinske: Wat zijn je boetseersels gaaf! Heb je een keer een workshop gehad? Zie trouwens net pas dat je heel dichtbij woont :D

@ LGK: Vind je taarten heel leuk! Vooral die Hooters taart, die uil is super gaaf! Hoe heb je dat gedaan?

Heb die bonbonbloc vulling ook wel eens gemaakt.. Je voelt wel echt de kilo's eraan vliegen :')

Britt

Berichten: 18992
Geregistreerd: 18-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-11 11:37

Wauw, die uil! Erg mooi :j

Is je kokosdinges al gelukt MM? :P

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-11 11:54

Laatst bijgewerkt door C_arola op 01-03-11 21:30, in het totaal 1 keer bewerkt
Reden: Quote foto in link aangepast

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-11 11:57

MamaMiesje schreef:
Mijn man:
"Maar als we woensdagavond met z'n allen die rijsttafel gaan eten, dan lusten ze daarna vast geen taart meer. Toch?"
-Nee, dat zit er dik in :)
"Maar ehh...kan je dan niet...ik bedoel: dinsdagnacht is mijn laatste werknacht. :P "
-Een taart voor je collega's bedoel je?
" :D "
- :roll: Okeeeeeeeee

:')

_O-

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-11 11:59

_Jessie schreef:
Maar ik zat ook te denken aan chocolade biscuit en dan daar een scheut kirsch doorheen?
En dan inderdaad slagroom en laag kersen+saus iets

:= Dat word een erg nat biscuitje dan gok ik zo... Beter dan je biscuit iets tremperen met kirsch en dan je vulling erop aanpassen. Een zware chocomousse en kersenvulling.

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-11 12:00

MamaMiesje schreef:
Inspiratie nodig:
ik heb een potje pure chocopasta en een blikje kokosmelk. Zou ik dat kunnen mengen (koud of warm) en zou dat een lekkere vulling worden?

Ik denk van niet, maar nu vind ik echte kokos en kokosmelk ook héél erg flauw en niet lekker. Ik ben van de kokos die in Bounty zit :D

Marisje76

Berichten: 1999
Geregistreerd: 20-02-09
Woonplaats: noord-brabant

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 01-03-11 12:01

leuke taarten weer gezien, ook heel creatief.

vraagje: over twee weken moet ik 3 taarten af hebben en wil wat in het voren werken.
ik ga een lui (van plop) taart maken, kan ik alvast wat puzzleen met fondant? als ik het aan ee lucht laat drogen moet ik het dan toch nog invriezen?
en als ik het invries hoe moet ik het dan weer laten ontdooien?
alvast bedankt

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-11 12:02

MamaMiesje schreef:
:)* Zou je kokosmelk kunnen kloppen tot slagroom??

Kokosmelk uit blik is toch dat waterige soort-van-doorzichtige spul?

Dorus

Berichten: 13655
Geregistreerd: 06-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-11 12:05

zoekend76 schreef:
leuke taarten weer gezien, ook heel creatief.

vraagje: over twee weken moet ik 3 taarten af hebben en wil wat in het voren werken.
ik ga een lui (van plop) taart maken, kan ik alvast wat puzzleen met fondant? als ik het aan ee lucht laat drogen moet ik het dan toch nog invriezen?
en als ik het invries hoe moet ik het dan weer laten ontdooien?
alvast bedankt

Een puzzelplaat laat ik nooit uitdrogen. Die leg je over een groot deel van de taart heen en meestal snijd je die met de stukken mee en eetje ook op en dan is uitgedroogde fondant minder lekker. Die leg ik gewoon zo over de taart heen.
Vaak gooi ik ze in de vriezer om hard/stijf te worden zodat ik ze makkelijk op de taart kan leggen. Eventueel weer opnieuw in elkaar puzzelen bovenop de taart als hij uit elkaar valt, maar doordat hij stijf/bevroren is heb je geen risico op vervorming. En dan gewoon bovenop de taart laten ontdooien.

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Re: Taarten decoreren XIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-11 12:08

Rinske, superleuk!

LGK, hele gave taarten! Je Hooters is briljant :D

Kinke

Berichten: 21158
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-11 12:11

Mayo, stencil van deze taart was niet van mij. Heb net even voor je gezocht op de site van Ellen maar kan hem niet vinden, volgens mij was het een stencil van Designer Stencil. Verder heb ik op cupcakes stencils gebruikt, wat waren deze: http://www.ellenscreativecakes.nl/shop/ ... arten.html
Het zag er zo uit: Afbeelding

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Re: Taarten decoreren XIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-11 12:19

Oh jammer.. Ik moet een beetje een barokke hebben voor een zijkant van 25cm (25x25 taart)

Ik gok dat ik ruzie ga krijgen met die hartversie om dat 'om te bouwen'

Britt

Berichten: 18992
Geregistreerd: 18-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-11 12:20

Dat stencil wil ik ook nog heel graag hebben :j

prakkie

Berichten: 3386
Geregistreerd: 10-07-01
Woonplaats: Alblasserdam

Re: Taarten decoreren XIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-11 12:28


Kinke

Berichten: 21158
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Re: Taarten decoreren XIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-11 12:29

Ellen heeft wel barokke stencils hoor, keus genoeg :)

_Jessie

Berichten: 4806
Geregistreerd: 04-06-08
Woonplaats: Leiden

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-11 12:32

Mayo schreef:
_Jessie schreef:
Maar ik zat ook te denken aan chocolade biscuit en dan daar een scheut kirsch doorheen?
En dan inderdaad slagroom en laag kersen+saus iets

:= Dat word een erg nat biscuitje dan gok ik zo... Beter dan je biscuit iets tremperen met kirsch en dan je vulling erop aanpassen. Een zware chocomousse en kersenvulling.


hehe ja daar dacht ik ook al aan. Die chocomousse is wel een goed idee erbij :)*
laagje gewone slagroom er in...oo hij moet lekker worden :')
Morgen avond naar de makro of ze nog handige kleine dingen hebben in de aanbieding.

Leuke prints! Wil ook nog wel een keer zoiets aanschaffen.

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-11 12:37

Kinke schreef:
Ellen heeft wel barokke stencils hoor, keus genoeg :)

Ja ik verwoord het denk ik verkeerd. Misschien is het geen barok. Ik noem het zo, omdat ik dat al gauw met al die krullen etc vind. Maar ik zoek een stencil zoals op www.detaartsalon.nl - bruidstaarten - en dan de eerste uit de galerij.

Denk dat het ongeveer zoals de leafy scroll is uit de eerste link van Prakkie?