Anc je komt maar hoor Maar wees gerust, die van mij gaan ook lang niet allemaal vlekkeloos, maar de kunst van taarten maken is je fouten verbloemen
MamaMiesje
Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04
Geplaatst: 16-03-10 12:19
Mayo schreef:
MM, smoothers zijn trouwens geweldig! Zonder die dingen zou het minder strak zijn hoor En strak afsmeren scheelt ook enorm
Gebruik je die smoothers ook met afsmeren? Ik moet zeggen dat ik het tegenwoordig gewoon met de blote handen doe Dan kun je vooral de zijkanten lekker vullend afstrijken.Maar daarna met de smoother nog ff zou wel een goed idee zijn, denk ik.
Mijn biscuit komt toch behoooorlijk omhoog! Heb nu 25 min gedaan op 180 (een 26 cm dus met eigenlijk wat te weinig beslag) en hij is zeker totaan de rand gerezen nu. Doe nu nog ff 8 min op 160; ik denk dat ie nog niet helemaal droog was aan de binnenkant. Hoop alleen niet dat 'ie nou weer instort, dat had ik laatst ook al
Laatst bijgewerkt door MamaMiesje op 16-03-10 12:20, in het totaal 1 keer bewerkt
Anoniem
Geplaatst: 16-03-10 12:20
Daar was ik al achter, onder een van die bloemetjes op de zijkant van mijn taart zit een gat
Ik gebruik ook een smoother en dat werkt inderdaad wel goed. Maar gebruik je die ook op je BC of alleen als laatste op je marsepein? Ik krijg mijn BC namelijk nooit helemaal glad.
Nee ik gebruik een spatula voor m'n BC, maar voor de zijkanten zou je denk ik best een smoother kunnen gebruiken
Ongeveer zoiets, de meest rechtse:
MamaMiesje
Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04
Geplaatst: 16-03-10 12:26
Ik heb trouwens een boekje waar leuke poppetjes/figuurtjes in staan. Eigenlijk van Fimoklei, maar dat kan natuurlijk ook met marsepein Daar staan een paar leuke dingetjes in, die ik denk ik voor de taart wil gaan boetseren. Zal zo ff foto'tje er van maken.
Eerst ff kind ophalen van school
Laatst bijgewerkt door MamaMiesje op 16-03-10 12:27, in het totaal 1 keer bewerkt
Anoniem
Geplaatst: 16-03-10 12:27
Zo'n ding wil ik ook nog. Ik gebruik nu verfspatels van de blokker zoiets als die linker.
Werkt ook wel, maar ik denk dat zo'n langwerpige net iets fijner is.
Zo...mijn biscuit is prachtig roooooooze van binnen en ik de volgende vullingen in de koelkast staan: kwarkbavarois perzikvlaaivulling (het recept is met ananas, maar ik heb er dus perzik van gemaakt)
Dan wilde ik hem gewoon met wit bekleden en nou EINDELIJK eens mijn textuurmat gebruiken en dan later boetseer ik een paar van die figuurtjes erbij/erop.