Gisteren bij de vegetarische toko besteld met een vriendin. Was echt heel goed! Sate, rendang, ‘kip’cashew, boontjes, iets van aubergine met paksoi met gele kokosrijst en kroepoek
pien_2010
Berichten: 44037
Geregistreerd: 08-12-10
Woonplaats: Limousin
Geplaatst: 08-05-21 19:56
Wouw wat lekker allemaal. Mooi brood en hierboven heerlijk hoor.
Ik had flink gekookt voor een etentje vandaag, dat op het laatste moment niet doorging want de hond moest van vrienden met spied naar de dierenarts (gestoken door een ingeslikte bij). Gelukkig goed afgelopen en morgen hebben we aangepast etentje.
Dus hebben wij gegeten wat niet bewaard kon worden en 's avonds groene asperges gegeten met wat pasta en saus.
Lunch
Kippensoep zelfgemaakt (geen foto)
Gevulde paprikaatjes
Vis en st jacques scheppen paté
Afbak stokbrood zelf veranderd met olijfolie en lekkere pasta saus dunnetjes
Vanavond
gaucho
Berichten: 9637
Geregistreerd: 29-10-05
Geplaatst: 08-05-21 20:06
Wat ziet dat er feestelijk uit Pien Fijn dat het met de hond goed is afgelopen
Rest van de broden ook goed gelukt
Was echt leuk, ik heb een starter desem meegekregen en denk dat ik voortaan elk weekend een zuurdesembrood ga bakken
Van de restjes brood van de lunch net een heerlijke Panzanella gemaakt
Pien en gaucho gerechten en brood zien er heerlijk uit! Gelukkig goed afgelopen met de hond Pien!
Man en dochter hebben gekookt, xl wrap die niet in een geheel op het bord paste dus daarom maar in 2en:
Roodvos
Berichten: 6769
Geregistreerd: 03-04-04
Woonplaats: Op een bult SiO2
Geplaatst: 08-05-21 21:28
Wat ziet dat brood er heerlijk uit Gaucho! . Pien wat heb jij je uitgesloofd! Het ziet er wel weer heerlijk uit allemaal. Heb je de paté ook zelf gemaakt?
Ik had een drukke dag vandaag maar gelukkig een makkelijke maaltijd. Vorige week 2 bakjes met overgebleven afhaal Chinees IV der vriezer gedaan. Vanavond bakje 1 uur de magnetron. Foe Yong Hai. Had er ook nog een stokje saté bij.
En had gisteren toen ik terug was van stal nog even een "ton sur ton" toetje gemaak in een bijkleurend kommetje: perzikstukken op sap, soja vanille yoghurt en advocaat.
pien_2010
Berichten: 44037
Geregistreerd: 08-12-10
Woonplaats: Limousin
Geplaatst: 08-05-21 22:27
Citaat:
Heb je de paté ook zelf gemaakt?
nee die had ik gekocht.
De Griekse kip Warmen we morgen op, en ook die Turkse omgevallen Iman (aubergine gerecht).
Normaal is zuirdesembrood toch heel vast. Ik vind je brood zo mooi hoog, alsof hij gerezen is.
Hierboven ook geweldige gerechten. Leuk dat je man met dochter wraps maken, Zoey er goed uit. En ook van jou Roodvos.
Smaakte ook prima, tent waar dit vandaan komt heb ik nu een paar keer besteld en bevalt goed. Vandaag Irish stew gemaakt, heeft een uur of zes in de oven gestaan, maar die eet ik nooit dezelfde dag al. Kijk nu al uit naar het eten van morgen
gaucho
Berichten: 9637
Geregistreerd: 29-10-05
Geplaatst: 09-05-21 06:56
Oeh Exitium die stew klinkt goed, altijd het lekkerst een dag later
Pien zuurdesembrood rijst ook, het duurt alleen langer. En langer rijzen = meer smaak. Ik ga zelf proberen het de hele nacht te laten rijzen in de koelkast. En hoeveel het rijst hangt met name af van de hoeveelheid bloem / volkoren meel. Fijn bloem van harde tarwe rijst meer. Brood van gisteren was van 95% Franse T65 bloem (waar ook stokbrood van gemaakt) en 5% roggemeel. Ik zou zelf wel met meer volkoren meel bakken, dat wordt inderdaad vaster.