Je eigen brood bakken.

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
lizy29

Berichten: 6386
Geregistreerd: 05-03-12
Woonplaats: Het land van du vin, du pain, du Boursin

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-04-20 21:22

Voor een Italiaans kruidenbrood voeg ik een scheutje olijfolie toe aan het deeg en op gevoel Provençaalse of Italiaanse gedroogde kruiden. Eventueel ook lekker zijn gedroogde tomaten in olijfolie en olijven fijngesneden erdoor kneden. Voor dit alles gebruik ik als basis gewoon mijn 500gram bloem, 320ml water, gist en zout recept.

Dammie

Berichten: 3481
Geregistreerd: 27-05-07
Woonplaats: Ja.

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-04-20 10:01

chamion schreef:
Ik ben klaar. Is wel 2 word pagina's lang geworden :+
Ben ook aan het neuzen geweest tussen de recepten. Ga er weer een paar uitproberen binnenkort. Moet ook nodig spullen halen merk ik al :Y)

Dankjewel alvast!

Berdien

Berichten: 65625
Geregistreerd: 19-09-04
Woonplaats: Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-04-20 10:04

lizy29 schreef:
Voor een Italiaans kruidenbrood voeg ik een scheutje olijfolie toe aan het deeg en op gevoel Provençaalse of Italiaanse gedroogde kruiden. Eventueel ook lekker zijn gedroogde tomaten in olijfolie en olijven fijngesneden erdoor kneden. Voor dit alles gebruik ik als basis gewoon mijn 500gram bloem, 320ml water, gist en zout recept.


_O_ dit ga ik echt een keer proberen!

Bakken jullie trouwens alleen in bakvormen/gietijzeren pannen of ook wel gewoon als voorgevormde 'bal' deeg op de bakplaat?

En superfijn Chamion!

Liebeskind

Berichten: 2213
Geregistreerd: 06-10-16
Woonplaats: Veluwe

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-04-20 10:13

Berdien schreef:
lizy29 schreef:
Voor een Italiaans kruidenbrood voeg ik een scheutje olijfolie toe aan het deeg en op gevoel Provençaalse of Italiaanse gedroogde kruiden. Eventueel ook lekker zijn gedroogde tomaten in olijfolie en olijven fijngesneden erdoor kneden. Voor dit alles gebruik ik als basis gewoon mijn 500gram bloem, 320ml water, gist en zout recept.


_O_ dit ga ik echt een keer proberen!

Bakken jullie trouwens alleen in bakvormen/gietijzeren pannen of ook wel gewoon als voorgevormde 'bal' deeg op de bakplaat?

En superfijn Chamion!


Dat vertelt iemand toch al meen ik. Gewoon op de bakplaat kan ook.

olga

Berichten: 1791
Geregistreerd: 28-08-01
Woonplaats: Nederweert

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-04-20 10:29

Vandaag een pitten no knead brood gemaakt. Hij is iets kleiner dan die met tarwebloem. Maar het was vannacht ook wat frisser in huis, wellicht dat hij daardoor wat minder gerezen is.


Afbeelding

lizy29

Berichten: 6386
Geregistreerd: 05-03-12
Woonplaats: Het land van du vin, du pain, du Boursin

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-04-20 10:48

Berdien schreef:
lizy29 schreef:
Voor een Italiaans kruidenbrood voeg ik een scheutje olijfolie toe aan het deeg en op gevoel Provençaalse of Italiaanse gedroogde kruiden. Eventueel ook lekker zijn gedroogde tomaten in olijfolie en olijven fijngesneden erdoor kneden. Voor dit alles gebruik ik als basis gewoon mijn 500gram bloem, 320ml water, gist en zout recept.


_O_ dit ga ik echt een keer proberen!

Bakken jullie trouwens alleen in bakvormen/gietijzeren pannen of ook wel gewoon als voorgevormde 'bal' deeg op de bakplaat?

En superfijn Chamion!


Pan, plaat, cakevorm. Alles kan....

Dala8
Berichten: 412
Geregistreerd: 26-04-14
Woonplaats: Friesland

Re: Je eigen brood bakken; wel of geen broodbakmachine?

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-04-20 12:28

Ik zie zoveel lekkere dingen voorbij komen! Toch ook maar keer in de oven proberen te bakken. Doe zelf regelmatig in de broodbakmachine maar loop altijd tegen het probeem aan dat het de volgende dag droog is. Doe dan plakje even roosteren in de oven met kaas of zo. Maar ik las al dat het deeg dan natter moet zijn. Maar dat gaat toch niet in de broodbakmachine?


Vandaag abdij broodmix donker.
Afbeelding

Dorien66

Berichten: 1860
Geregistreerd: 06-09-04
Woonplaats: Achterhoek

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-04-20 13:33

chamion schreef:
Ik ben klaar. Is wel 2 word pagina's lang geworden :+

Top! Dankjewel vast _/-\o_
Zodra ze bijelkaar staan, ga ik ook weer neuzen en uitproberen :P

lenaa_tje

Berichten: 10389
Geregistreerd: 30-03-07
Woonplaats: Groningen

Re: Je eigen brood bakken; wel of geen broodbakmachine?

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-04-20 16:51

Ik heb twee grof volkoren broden gemaakt vandaag. Nu nog even in de oven. Afbeelding

chamion
Huisheks

Berichten: 3715
Geregistreerd: 22-03-07
Woonplaats: Tussen bos, heide en stad

Re: Je eigen brood bakken; wel of geen broodbakmachine?

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-04-20 08:01

Tot op heden nog geen reactie van TS. Ik wacht het nog eventjes af.


Verder ben ik heel blij met mijn broodbak machine. Vandaag geen brood over en geen zin (of ik moet het binnen nu en een uurtje nog maken) om zelf te maken. Dus dan ga ik het dadelijk in de broodbakmachine doen.

AlphaDaemon
Berichten: 542
Geregistreerd: 24-04-12

Re: Je eigen brood bakken; wel of geen broodbakmachine?

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-04-20 08:20

Is dan eventueel een nieuw topic niet sowieso handiger? Met ook een duidelijkere titel dat dit gaat om recepten / ervaringen uitwisselen? Zo kunnen andere mensen het ook makkelijker vinden misschien.

Anoniem

Re: Je eigen brood bakken; wel of geen broodbakmachine?

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-04-20 08:56

Dat denk ik eerlijk gezegd ook :j

MoniqueT

Berichten: 8882
Geregistreerd: 08-08-03
Woonplaats: Macisvenda, Spanje

Re: Je eigen brood bakken; wel of geen broodbakmachine?

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-04-20 09:46

Mee eens!

Berdien

Berichten: 65625
Geregistreerd: 19-09-04
Woonplaats: Groningen

Re: Je eigen brood bakken; wel of geen broodbakmachine?

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-04-20 12:17

Is misschien wel net zo overzichtelijk :j

Mijn sodabrood van vanochtend:
Afbeelding

Afbeelding

:D :D

lizy29

Berichten: 6386
Geregistreerd: 05-03-12
Woonplaats: Het land van du vin, du pain, du Boursin

Re: Je eigen brood bakken; wel of geen broodbakmachine?

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-04-20 12:23

Aan chamion de eer :j

Marcella

Berichten: 40449
Geregistreerd: 24-04-01
Woonplaats: Ergens onder een brug.

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-04-20 12:34

Zou inderdaad dan iets van een nieuw centraal topic brood bakkers topic maken.

mirim

Berichten: 4569
Geregistreerd: 07-10-10
Woonplaats: de Achterhoek

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-04-20 14:54

Dala8 schreef:
Ik zie zoveel lekkere dingen voorbij komen! Toch ook maar keer in de oven proberen te bakken. Doe zelf regelmatig in de broodbakmachine maar loop altijd tegen het probeem aan dat het de volgende dag droog is. Doe dan plakje even roosteren in de oven met kaas of zo. Maar ik las al dat het deeg dan natter moet zijn. Maar dat gaat toch niet in de broodbakmachine?


Vandaag abdij broodmix donker.
[ [url=m/qIBlZ1.jpg]Afbeelding[/url] ]


Dat het brood de volgende dag droog is komt omdat er geen toevoegingen in zitten zoals in het brood van de bakker of uit de supermarkt.
Je kunt het een beetje opvangen met een tabletje vitamine c.
Maar wat wij doen is het brood ,wat we niet de zelfde dag eten, invriezen .
wij snijden het dan wel van te voren , omdat het makkelijker per plakje te pakken is.

Anoniem

Re: Je eigen brood bakken; wel of geen broodbakmachine?

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-04-20 15:57

Invriezen doe ik ook. En dan een plakje pakken als ik het nodig heb. Net nog...heerlijk volkorenbrood, met kaas, appelstroop en rucola. :P

En misschien dat die bakmixen met toevoegingen ook langer vers blijven? Ik gebruik ze dus niet.

Vitamine C is toch heel zuur?

Sicayes

Berichten: 3543
Geregistreerd: 08-07-13
Woonplaats: Naaldwijk

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-04-20 16:00

AlphaDaemon schreef:
Is dan eventueel een nieuw topic niet sowieso handiger? Met ook een duidelijkere titel dat dit gaat om recepten / ervaringen uitwisselen? Zo kunnen andere mensen het ook makkelijker vinden misschien.


Eens! :D

chamion
Huisheks

Berichten: 3715
Geregistreerd: 22-03-07
Woonplaats: Tussen bos, heide en stad

Re: Je eigen brood bakken; wel of geen broodbakmachine?

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-04-20 17:12

Ik heb ondertussen contact met de TS, en heb de tekst doorgestuurd naar haar. Zij gaat het regelen met de modjes, en ik neem aan dat die dan ook gaan beslissen waar dit topic uiteindelijk terecht moet komen ;)

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-04-20 19:24

Zadenbrood net uit de oven. Precies wat hard gebakken...


Afbeelding

lenaa_tje

Berichten: 10389
Geregistreerd: 30-03-07
Woonplaats: Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-04-20 09:10

mirim schreef:
Dala8 schreef:
Ik zie zoveel lekkere dingen voorbij komen! Toch ook maar keer in de oven proberen te bakken. Doe zelf regelmatig in de broodbakmachine maar loop altijd tegen het probeem aan dat het de volgende dag droog is. Doe dan plakje even roosteren in de oven met kaas of zo. Maar ik las al dat het deeg dan natter moet zijn. Maar dat gaat toch niet in de broodbakmachine?


Vandaag abdij broodmix donker.
[ [url=m/qIBlZ1.jpg]Afbeelding[/url] ]


Dat het brood de volgende dag droog is komt omdat er geen toevoegingen in zitten zoals in het brood van de bakker of uit de supermarkt.
Je kunt het een beetje opvangen met een tabletje vitamine c.
Maar wat wij doen is het brood ,wat we niet de zelfde dag eten, invriezen .
wij snijden het dan wel van te voren , omdat het makkelijker per plakje te pakken is.

Of je brood goed lucht dicht bewaren!
Hier heb ik maandagmiddag mijn brood gebakken en het is nu prima! Dit is een keer meel van een andere molen (dus aftasten met water etc ) maar dit kan ik prima op vrijdag nog eten.
Ik bak niet met een mix maar met gewoon volkorenmeel van de molen. Wel voeg ik roomboter toe.

En natuurlijk smaakt het vrijdag niet meer zoals nu maar dat is met brood van de bakker net zo.
Ik bewaar het in een rvs gastronormbak met luchtdichte deksel.

Anoniem

Re: Je eigen brood bakken; wel of geen broodbakmachine?

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-04-20 09:17

Bakken er hier bokkers in hun oven op een steen? :)

olga

Berichten: 1791
Geregistreerd: 28-08-01
Woonplaats: Nederweert

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-04-20 09:32

DeMolenhoek schreef:
Bakken er hier bokkers in hun oven op een steen? :)


De pizza en stokbrood wel, met brood nog niet geprobeerd.

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-04-20 09:36

DeMolenhoek schreef:
Bakken er hier bokkers in hun oven op een steen? :)


Ja, Pizza. Maar de grote uitdaging: hoe krijg je de slappe pizza op de steen zonder dat het beleg eraf valt. :+ Iemand een suggestie?